Για τον Αγώνα στη Γενική Ταχυδρομική στο Αιγάλεω

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ
“εμείς συνάδελφοι θεωρούμε αυτόν τον αγώνα στην Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω χαμένο και με αυτή την λογική δεν παίρνουμε μέρος σε αυτόν”
Η δήλωση αυτή ακούστηκε στην Γενική Συνέλευση του σωματείου SPEEDEX από μέλος της διοίκησης του ΣΕΤΤΕΑ , στην ίδια γραμμή από κοντά και το επιχειρησιακό σωματείο ΣΕΓΕΤΑ φυσικά.
Και εμείς θα πούμε ότι μια τέτοια δήλωση θα έπρεπε να γίνει σήμερα τουλάχιστον από τον ίδιο ¨συνάδελφο¨ και από το ΣΕΤΤΕΑ – ΣΕΓΕΤΑ , απλώς θα πρέπει να αλλάξουν τα πρόσωπα και η κατάσταση , ας μας πει ή καλύτερα ας μας πουν αυτοί που συνειδητά μίλησαν για χαμένους αγώνες , για προβοκάτορες , για κάποιους ανεξάρτητους του κλάδου που τα έχουν βρει με τα αφεντικά του κλάδου, αν έχουν πληρωθεί η εργαζόμενοι της Γενικής Ταχυδρομικής Ζωγράφου; ανακοίνωση ΣΕΤΤΕΑ ¨Νίκη στην Γενική Ταχυδρομική Ζωγράφου¨ η αν υπογράφηκε τελικά ΣΣΕ στην Γενική Ταχυδρομική; ¨δεν μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία με την Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω γιατί δεν θα υπογράψουμε ΣΣΕ με την Γενική Ταχυδρομική¨ τάδε Έφη ΣΕΓΕΤΑ και ας αφήσουν τα υπόλοιπα που ασχολούνται και έχουν να κάνουν με πράγματα ξένα για αυτούς για άλλη ώρα και στιγμή…όλα με τον καιρό τους δηλαδή και εδώ είμαστε .
Και συνεχίζουμε στα ουσιώδες
Μετά από δυο χρόνια αναμονής δικαιώνεται ο αγώνας που έδωσαν οι συνάδελφοι που εργάζονταν στο υποκατάστημα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ στο Αιγάλεω.
Λέμε μετά από δυο χρόνια αλλά για μας σαν σχήμα που σταθήκαμε στο πλευρό τους από την αρχή αυτού του αγώνα οι συνάδελφοι ήταν δικαιωμένοι και ο αγώνας τους δίκαιος και σίγουρα όχι χαμένος ανεξάρτητα το αποτέλεσμα του.
Η απόφαση του πρωτοδικείου για τους συνάδελφους που ήταν απλήρωτοι επί μήνες, αναγνωρίζει την διαδοχή της «μητρικής εταιρίας» στο υποκατάστημα της στο Αιγάλεω παρά τις προσπάθειες της να αποδείξει το αντίθετο επικαλούμενη το «ιδιωτικό συμφωνητικό» με τον πράκτορα – αχυράνθρωπο της, θεωρεί τις απολύσεις άκυρες, ορίζει την καταβολή χρημάτων και την επιστροφή των συναδέλφων στην εργασία τους.
Οι συνάδελφοι δεν ήταν μόνοι, σωματεία ,εργατικά σχήματα και συλλογικότητες συνέβαλλαν σε αυτή τους την προσπάθεια ώστε να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία με τα ίδια δικαιώματα. Στους πέντε μήνες από την δημιουργία της επιτροπής αλληλεγγύης συμμετείχαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών νομού Αττικής (ΣΕΤΤΑ), η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), το σωματείο της WIND, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω, το Σωματείο Βάσης Ανέργων, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση, η Ταξική Πορεία, η ΑΠΕΤΤ, οι λαϊκές συνελεύσεις Περιστερίου , Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, η Ανοικτή Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων, το Δυτικό Πέρασμα , το Σινιάλο, η Κόκκινη Γραμμή, το Αυτόνομο Σχήμα Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών Τ.Ε.Ι Αθήνας (Α.Σ.Σ.Κ.Σ) ,συνάδελφοι οικοδόμοι και άλλοι συνάδελφοι.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αγώνας δόθηκε χωρίς τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου αν και καλέστηκαν να συμβάλλουν έστω και με την μορφή ψηφίσματος-καταγγελία και θεωρούμε ότι ήταν συνειδητή επιλογή των εργατοπατέρων. Επίσης απείχε από επιλογή της η διοίκηση του ¨ταξικού και αντί – μνημονιακού¨ κλαδικού ΣΕΤΤΕΑ, που όπως δήλωσε μέλος της διοίκησης παρασυρόμενη μπήκε αρχικά στην διαδικασία!!! Δύσκολες εποχές για πραγματικές μάχες υπέρ των εργαζομένων και των συμφερόντων τους , αν κάποιος βέβαια διαφωνεί με αυτό , ας πει την γνώμη του , εμείς θα απαντήσουμε παρουσιάζοντας συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα γεγονότα.
Το ΣΕΤΤΕΑ στον συγκεκριμένο αγώνα όχι μόνο λοιδόρησε τους αλληλέγγυους και την επιτροπή αγώνα των εργαζομένων, όχι μόνο έτρεχε τους συναδέλφους και τους έσερνε μετά την 7 Δεκέμβρη του 2012 σε συντονιστικά σωματείων με την παραμύθα της απεργίας , αλλά το βρίσκαμε και απέναντι μας αφού την απουσία του την χρησιμοποιούσε ως άλλοθι η ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ. Την μόνη παρουσία του , δηλαδή την δήλωση μετανοίας και την υπόσχεση-δέσμευση που έδωσαν στο Α.Τ ΑΙΓΑΛΕΩ ¨ότι υπήρχε παράνομη βία και ότι δεν θα υπάρξουν από την πλευρά του κινητοποιήσεις απέναντι στην εταιρία στο μέλλον¨ την χρησιμοποίησε η δικηγόρος της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ στο δικαστήριο απέναντι στους εργαζόμενους της στο Αιγάλεω και δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχίσει να την χρησιμοποιεί και σε άλλες διαδικασίες.
Για εμάς βέβαια σαν σχήμα δεν ήταν έκπληξη η στάση που κράτησαν τόσο το επιχειρησιακό σωματείο ΣΕΓΕΤΑ, όσο και το κλαδικό ΣΕΤΤΕΑ αφού λίγο καιρό πριν σήκωναν σημαίες για να σώσουν το αφεντικό της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ, από το να μην πληρώσει όπως όφειλε και όπως πληρώνουμε όλοι μας εισφορές μπας και κάποια στιγμή πάρουμε μια σύνταξη για τα γεράματα .
Άραγε πως είναι να σηκώνεις σημαία για να σώζεις το αφεντικό, δήθεν στο όνομα των 2500 συναδέλφων που θα μέναν άνεργοι και από την άλλη να λες ότι ο αγώνας που δίνουν 8 συνάδελφοι είναι χαμένος. Μάλιστα την ώρα που δίνεται αυτός ο αγώνας εσύ από άνεργος «συνδικαλιστής» μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΤΕΑ να είσαι εργαζόμενος στην Γενική Ταχυδρομική, ακόμη χειρότερα να έχεις διαλέξει την δουλειά του κομματά κόβοντας θέσεις εργασίας, περίεργα πράγματα ή μήπως οχι….
Παρά τις απουσίες των σωματείων του κλάδου ο αγώνας των συναδέλφων δικαιώθηκε. Η εταιρία κατέβαλε τα χρήματα που όριζε η απόφαση , έχασε και την τριμερή που κατάγγειλε για την επίσχεση εργασίας των συναδέλφων και έτσι όσοι θέλησαν επέστρεψαν στην εργασία με τις ίδιες ειδικότητες και τα ίδια δικαιώματα.
Αυτό που μένει σε εμάς είναι ότι η αγωνιστική διάθεση των δοκιμαζόμενων εργαζόμενων με σύμμαχο το πραγματικά ταξικό κομμάτι της κοινωνίας με τις όποιες διαφορές είναι ισχυρότερη από την αναλγησία των εργατοπατέρων.
Τιμή μας που είμαστε τέτοιοι προβοκάτορες και ανεξάρτητοι στον κλάδο μας
όλα συνεχίζονται……
                                                                                                Αθήνα 3 Νοέμβρη 2014
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *