Σ’ αυτούς τους δρόμους κανένας Νοέμβρης δεν θα ξεχαστεί…

αναδημοσίευση δύο βίντεο από τη χθεσινή φοιτητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και την αστυνομική επίθεση εξώ στο Πολυτεχνείο καθώς και ενός σχολίου από το Βαθύ Κόκκινο

41 Νοέμβρηδες μετά,

ο Αγώνας ενάντια στο Κεφάλαιο και το Κράτος του συνεχίζεται…

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ljgm7Hh8HTo[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4WCE6iCvK5g[/youtube]

σημερα

Μια από τις μεγαλύτερες φοιτητικές κινητοποιήσεις έγινε απόψε στην Αθήνα, ως απάντηση στην πρωινή επίθεση των ΜΑΤ κατά των φοιτητών της Νομικής που ήθελαν να μπουν στην αποκλεισμένη με απόφαση του νεοφασίστα πρύτανη Φορτσάκη σχολή τους.

Υπολογίζονται σε 5.000 περίπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που διαδήλωσαν από το Πολυτεχνείο και τα Προπύλαια έως την πλατεία Συντάγματος και από εκεί πάλι στο Πολυτεχνείο.

Η πορεία αντιμετωπίστηκε και πάλι με αστυνομική βία από τους ένστολους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ, που θέλησαν να πάρουν κάτι από τη δόξα των ταγματασφαλιτών παππούδων τους και των πατεράδων τους που δολοφονούσαν νέους ανθρώπους τον Νοέμβρη του 1973.

Ιδιαίτερα επιθετικοί ήταν οι ένστολοι φασίστες στο Πολυτεχνείο, ακολουθώντας τις εντολές της κυβέρνησης των δωσιλόγων.

Από τη μεγαλειώδη αποψινή κινητοποίηση έλαμψαν δια της απουσίας τους οι βουλευτές και τα «επώνυμα» στελέχη των αριστερών κομμάτων, ενώ και τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς απέφυγαν να καλέσουν τον λαό της Αθήνας σε μαζική παλλαϊκή κινητοποίηση.

Σύμφωνα με τη λογική τους το ζήτημα της παραβίασης βασικών δημοκρατικών ελευθεριών και της απαγόρευσης του εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι υπόθεση αποκλειστικά και μόνο των φοιτητών. Θυμίζοντας τις αντίστοιχες προσπάθειες του ΚΚΕ και του ΚΚΕ εσ., τον Νοέμβρη του 1973, να μείνει η κινητοποίηση στο Πολυτεχνείο αποκλειστικά και μόνο σε φοιτητικό πλαίσιο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *