Για την αντιφασιστική διαδήλωση της 24ης Γενάρη στην Κρεμόνα, για τον Εμίλιο…

Το Σάββατο 24 Γενάρη, γύρω στους 10.000 αντιφασίστες και αντιφασίστριες απ’ όλη την Ιταλία διαδήλωσαν στην Κρεμόνα, με αποφασιστικότητα και οργή εναντία στους φασίστες και τους ένστολους προστάτες τους. Είχε προηγηθεί η θρασύδειλη φασιστική επίθεση στις 19 Γενάρη  στο αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο Dordoni, όπου  τραυματίστηκε σοβαρά ο σύντροφος Εμίλιο, ο οποίος βρίσκεται έκτοτε νοσηλευόμενος παλεύοντας για τη ζωή του.

Για πολλές ώρες η μαχητική και αυτοπεριφρουρούμενη διαδήλωση κινήθηκε στους δρόμους της πόλης και επανειλημμένα προσπάθησε να προσεγγίσει τη φασιστοφωλιά της Casa Pound, η οποία ήταν άδεια αφού οι φασίστες είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν από την πόλη αφήνοντας την φύλαξη της στους ένστολους συνεργάτες τους, με τους οποίους ξέσπασαν συγκρούσεις ενώ επιθέσεις δέχτηκαν παράλληλα τράπεζες και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού κέντρου Dordoni, Το Σάββατο δόθηκε μια ισχυρή και ξεκάθαρη απάντηση: όποιος αποπειράται να δολοφονήσει ένα σύντροφο θα πληρώνει τις συνέπειες.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wNkRwZ5w_Bs[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *