Κάλεσμα των Αναρχικών της Οδησσού (Ουκρανία) στον κόσμο της εγκληματικότητας της πόλης (1919)

13124641_560078747487264_4588223030191544325_n

Στους κλέφτες και τους διαρρήκτες!

Το Σοβιέτ της Ομοσπονδίας των Αναρχικών της Οδησσού απευθύνεται σ’ εσάς με μια αίτηση και μια προειδοποίηση. Εμείς σας θεωρούμε προϊόντα των καταραμένων συνθηκών του καθεστώτος εκμετάλλευσης και βίας, δημιουργημένες από τη μπουρζουαζία η οποία προς το παρόν στηρίζεται αποκλειστικά στις πληρωμένες συμμορίες των λευκών φρουρών με τις ξένες ξιφολόγχες.

Αν η μπουρζουαζία υποφέρει από τη δική σας δραστηριότητα, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν. Θερίζει αυτό που η ίδια έσπειρε και δικό μας καθήκον δεν είναι να την προστατέψουμε.

Στη νέα κομμουνιστική κοινωνία, στον αγώνα για τη δημιουργία της οποίας καλούμε σε συμμετοχή το προλεταριάτο της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου, όλα θ’ ανήκουν σ’ όλους, δε θα υπάρχει ατομική ιδιοκτησία, δε θα υπάρχουν ούτε πλούσιοι ούτε φτωχοί, επομένως δε θα υπάρχει χώρος για κλοπές και διαρρήξεις.

Στον αγώνα μας ενάντια στον καπιταλισμό και την εξουσία, που διαρκεί πολλά χρόνια, οι καλύτεροι γιοι, οι πολυτιμότεροι της Τάξης μας των ανεπιθύμητων και των εκμεταλλευομένων έθεσαν τα κεφάλια τους στις κρεμάλες, στα ικριώματα, στα δεσμά και τώρα στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Στ’ όνομα του ιερού σκοπού της απελευθέρωσης των εργαζομένων, για τ’ οποίο έχουν πέσει και πέφτουν οι σύντροφοι μας, από το χέρι των δημίων, πάνω στο άνθος της δύναμης τους και της υγείας τους, το Σοβιέτ της Ομοσπονδίας των Αναρχικών προτείνει σ’ όλους την άμεση παύση των ντροπιαστικών εγκλημάτων, που έλαβαν χώρα τελευταία μέσα από τις γραμμές σας, να πάψουν να βιάζουν τη μνήμη των επαναστατών ηρώων ζητώντας χρήματα στο όνομα των Αναρχικών.

Ταυτόχρονα το Σοβιέτ της Ομοσπονδίας των Αναρχικών προειδοποιεί εκείνους που ανάμεσα σας δεν έχουν τίποτα να σεβαστούν, που δεν ανταποκρίνονται πλέον στις αιτήσεις των εργατών και των επαναστατών, που θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούν εκβιασμούς στο όνομα του αναρχισμού ότι αυτοί για εμάς δεν είναι τίποτα άλλο από παράσιτα, από μπουρζουάδες που ενδιαφέρονται μόνο για ένα πράγμα: να γεμίσουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες τους. Τους προειδοποιούμε για τελευταία φορά ότι η επίδειξη κατάχρησης στ’ όνομα μας θα σημάνει γι’ αυτούς την επιτόπου εκτέλεση τους από εμάς.

Ομοσπονδία των Αναρχικών της Οδησσού

Δημοσιευμένο στο Shtirboul, Anarkhiskoe dvijenie v period krizisa rossiskoy tsivilizisatstii (konets XIX-1 tchervert XXvv) [Το αναρχικό κίνημα στην περίοδο της κρίσης του ρώσικου πολιτισμού (τέλη του 19ου και πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα] Omsk , Παιδαγωγικό πανεπιστήμιο του κράτους, 1998, σ. 49.

πηγή:http://latradizionelibertaria.overblog.it/articledocumentilibertarifederazionedeglianarchicidiodessaappellodeglianarchicidiodessaalmon-102432617.html

μετάφραση (από τα ιταλικά): Προλεταριακή Πρωτοβουλία, Αθήνα, Αύγουστος 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *