Δεν ξεχνάμε τον Nichola Toddi – Αλληλεγγύη στους διωκόμενους της διαδήλωσης της 27ης Φλεβάρη 2010: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Πέμπτη 22/9/16, δικαστήρια Ευελπίδων, 9πμ

poreia-toddi-27-2-2010-17-150x150

Στις 16 Φλεβάρη του 2010, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Βύρωνα, μπάτσοι, πυροβολούν, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πισώπλατα με εννιά σφαίρες και δολοφονούν τον 25χρονο αλβανό εργάτη, Nicholas Toddi, θεωρώντας τον ύποπτο ληστείας. Ο 25χρονος , πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, που δεν είχε καμία σχέση με την εν λόγω επιχείρηση, πλήρωσε με τη ζωή του το τίμημα του δόγματος «της ασφάλειας» και της «μηδενικής ανοχής», που προσπαθούσε να επιβάλλει εκείνη την περίοδο ο τότε υπουργός «προστασίας του πολίτη», Χρυσοχοϊδης, ενώ συγχρόνως η κυβέρνησή του, οδηγούσε μια ολόκληρη κοινωνία στη καταστροφή, προετοιμάζοντας το πρώτο μνημόνιο. Μάλιστα, ο παρασημοφορημένος και από το FBI , πρώην υπουργός, έφτασε να δηλώσει ότι η εν λόγω επιχείρηση ήταν απολύτως επιτυχημένη και η δολοφονία του αλβανού εργάτη μία άτυχη στιγμή.

Στις 27 Φλεβάρη του 2010 πραγματοποιείται  μαζική πορεία 700 ατόμων στις γειτονιές του Βύρωνα όπου και καταγγέλλεται η δολοφονική στάση της αστυνομίας που μετέτρεψε μια ολόκληρη γειτονιά σε εμπόλεμη ζώνη και δολοφόνησε απρόκλητα ένα μετανάστη εργάτη στο βωμό « του ύψιστου αγαθού της ασφάλειας και της τάξης». Στο τέλος της πορείας, το σώμα των διαδηλωτών καθώς και περαστικοί κάτοικοι της γειτονιάς, δέχονται λυσσαλέα επίθεση, από τους μπάτσους, η οποία οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή και στην σύλληψη άλλων έντεκα. Το ξεμπρόστιασμα των δολοφόνων της ελας και των πολιτικών προϊσταμένων τους στην τοπική κοινωνία, δεν ήταν δυνατό να γίνει ανεκτό και η απάντηση της αστυνομίας ήταν η ωμή βία απέναντι στους διαδηλωτές.

Την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη και ώρα  9πμ, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων δικάζονται οι έντεκα συλληφθέντες της πορείας της 27ης Φεβρουαρίουστο Βύρωνα, γιατί δεν σιώπησαν απέναντι σε ακόμα μία κρατική δολοφονία, γιατί διαδήλωσαν απέναντι σε ένα ακόμα « μεμονωμένο» περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, γιατί δεν ξέχασαν έναν δολοφονημένο προλετάριο που πλήρωσε με τη ζωή του την αστυνομική βαρβαρότητα.

ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 27Ης ΦΛΕΒΑΡΗ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ NICHOLA TODDI

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Πέμπτη 22/09/2016 Ώρα 09.00

 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Κτίριο 8 Αίθουσα 2

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ-Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *