Τάξη Εναντίον Τάξης (λίγα λόγια για το blog)

Μέσα από τη φιλόξενη κινηματική υποδομή του espiv.net, η Προλεταριακή Πρωτοβουλία –η οποία δραστηριοποιείται στην αθηναϊκή μητρόπολη από τα τέλη του 2011– με την πρόσφατη δημιουργία του μπλογκ prolprot.espivblogs.net συνεχίζει τη διαδρομή της και μέσα από το διαδίκτυο.

Εξακολουθούμε να θεωρούμε τη δουλειά μυρμηγκιού, με λίγα λόγια τις συλλογικές διαδικασίες, τις συντροφικές σχέσεις, τη ζωντανή ζύμωση, την άμεση αντιπληροφόρηση, τον δρόμο του δρόμου ως αναπόσπαστο και αναντικατάστατο (αλλά όχι μοναδικό και αρκετό) μέσο της Αντίστασης και του Αγώνα για την Έφοδο στον Ουρανό, την Κοινωνική Επανάσταση και την Προλεταριακή Αντιεξουσία.

 

Παρ’ όλα αυτά επιλέξαμε να βουτήξουμε και στο διαδικτυακό σύμπαν για την καταγραφή, εν είδη ψηφιακής αρχειοθέτησης, του πολιτικού υλικού (εκδόσεις, μεταφράσεις, προκηρύξεις, μπροσούρες, αφίσες, αυτοκόλλητα κ.α) που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια τόσο από την Προλεταριακή Πρωτοβουλία όσο και από συναφείς ομαδοποιήσεις και μαζέματα συντρόφων και συντροφισσών. Το υλικό που παρουσιάζεται μέσα στο prolprot.espivblogs.net είναι μόνο ένα κομμάτι όλου του θεωρητικού-κινηματικού πλούτου που έχει παραχθεί μέσα από τις γραμμές της προλεταριακής-ταξικής τάσης του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού κινήματος. Ο εμπλουτισμός του είναι μια διαρκής και εξελισσόμενη διαδικασία.

Με λίγα λόγια θα συνεχίσουμε ν’ αναζητούμε και ν’ αναρτούμε γραπτό λόγο εκείνου του είδους που θεωρούμε, με τα λόγια του Σάντε Νοταρνικόλα, ενδιαφέρον υλικό. Εξίσου ενδιαφέρον και χρήσιμο ελπίζουμε να τον θεωρήσουν και όλοι οι προλετάριοι, όλοι οι αγωνιστές, όλοι οι σύντροφοι που αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος του και τους φασίστες του για τον Κομμουνισμό και την Αναρχία…

 

Προλεταριακή Πρωτοβουλία

Αθήνα, Μάης 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *