Ρώμη, 19 Οκτώβρη 2013: Αυτά τα μέγαρα τα πολιορκήσαμε όλοι μαζί!

192444053-a8d4862e-7e18-46ae-a83f-bca2f3e5a81c200005674-cf781fd0-5e72-486a-b03b-a91a80f1ac40

200005638-17892980-fba2-47b7-94fc-b607a0f6d8d1

μετάφραση μιας σύντομης ενημέρωσης που δημοσιεύθηκε στο info-aut.org για τη χθεσινή  συγκρουσιακή διαδήλωση στη Ρώμη και τις σημερινές κινήσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συντρόφους και συντρόφισσες.

Ρώμη, 19 Οκτώβρη 2013: Αυτά τα μέγαρα τα πολιορκήσαμε όλοι μαζί!

Λίγο πριν ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, στη φυλακή Rebibbia για τις 2 συντρόφισσες από τη Νάπολη και στη φυλακή Regina Coeli για τους συντρόφους. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας οι δυνάμεις καταστολής προσήγαγαν 15 διαδηλωτές, 6 από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ανάμεσα στις οποίες κι εκείνη ενός ανήλικου.

Με κάποιο τρόπο έπρεπε να βρεθούν τέρατα για να προβληθούν στα πρωτοσέλιδα και να δικαιολογηθεί το κλίμα φόβου και τρόμου που είχαν δημιουργήσει τα καθεστωτικά μ.μ.ε τις προηγούμενες μέρες. Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, η Ρώμη προετοιμαζόταν «για τα χειρότερα», «για την πολιορκία από τη πλευρά των βιτρινοσπαστών, των παρεισφρησάντων και των No Tav (οι οποίοι πλέον αποτελούν την μετενσάρκωση του black block)», χρειάζονταν κάποια στοιχεία για να εφαρμοστεί ο συνηθισμένος διαχωρισμός ανάμεσα σε «καλούς» και «κακούς» διαδηλωτές και να εξιστορηθεί το παραμύθι της ειρηνικής διαδήλωσης που καταστράφηκε από τους συνήθεις θερμόαιμους. Και έτσι, για τους 15 διωκόμενους η Εισαγγελία ανοίγει μια δικογραφία με κατηγορίες  που κινούνται από την «επιβαρυμένη αντίσταση»   μέχρι τις «φθορές».

Αυτό που δεν αντιλήφθηκαν τα μ.μ.ε που επιδίδονται, με αμφίβολη επιτυχία, στην εγκληματοποίηση και την σύγχυση για μια ανεπανάληπτη μέρα αγώνα, είναι το γεγονός ότι η πορεία ήταν ενωμένη και ότι –όσο και αν προσπαθούν να προβάλουν το φόβητρο των black block- χθες στους δρόμους συναντήθηκε μια ευρύτατη κοινωνική σύνθεση: τα κινήματα No Tav* και Νο Muos**, τα κινήματα για τη στέγαση, πάρα πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες που εξέφρασαν την οργή τους για τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα. Οι 15 διωκόμενοι δεν ήταν οι μόνοι που πολιόρκησαν τα μέγαρα της εξουσίας. Μαζί τους ήταν άλλα 100.000 άτομα. Απόδειξη αυτού του γεγονότος αποτέλεσαν και οι πρώτες τοποθετήσεις σήμερα το πρωί στη συνέλευση στην Porta Pia, στις οποίες αποκρούστηκε με αποφασιστικότητα ο διαχωρισμός ανάμεσα σε καλούς και κακούς και τονίστηκε η ενότητα της πορείας και η κοινή αποδοχή των προκαθορισμένων στόχων. Στη συνέχεια καλέστηκε μια συγκέντρωση για την αυριανή μέρα στην πλατεία Clodio μπροστά στο δικαστήριο, όπου και θα διεξαχθεί η άμεση δίκη ενάντια στους διωκόμενους συντρόφους.

σ.τ.μ: *κίνημα ενάντια στην κατασκευή της γραμμής των τρένων υψηλής ταχύτητας στην κοιλάδα της Σούζα στη βόρεια Ιταλιά.

** κίνημα ενάντια στην κατασκευή (ακόμα μιας) νατοϊκής στρατιωτικής βάσης στη νότια Ιταλία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *