Αλληλεγγύη στους Αναρχικούς που διώκονται για την απαλλοτρίωση στο Βελβεντό Κοζάνης: Έναρξη δίκης 28.11

afisa-red

Οι αναρχικοί Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Μπουρζούκος, Δημήτρης Πολίτης και Νίκος Ρωμανός συνελήφθησαν την 1.2.2013 μετά την διπλή απαλλοτρίωση της Αγροτικής τράπεζας και του Ταχυδρομείου στο Βελβεντό Κοζάνης. Πραγματοποίησαν την απαλλοτρίωση πέρα από κάθε λογική προσωπικού πλουτισμού, ως μέρος της ανατρεπτικής πολιτικής τους αντίληψης και δράσης. Ενώ συνειδητά απέφυγαν την ένοπλη συμπλοκή με τους διώκτες τους για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή διερχόμενου οδηγού που είχαν αναγκαστεί να σταματήσουν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με το όχημά του.

Οι συλλήψεις τους είχαν γίνει περισσότερο γνωστές λόγω του βασανισμού που είχαν υποστεί από τους μπάτσους και της κυνικής δημοσίευσης φωτογραφιών τους με έκδηλα σημάδια από την κακοποίησή τους. Ήταν μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος από την πλευρά του κράτους, εθισμού του κοινωνικού σώματος στην αστυνομική βαρβαρότητα και τρομοκράτησης κάθε απόπειρας αμφισβήτησης της κρατικής επιβολής και της κατοχής του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου από το κεφάλαιο. Ωστόσο με το άκαμπτο αγωνιστικό τους φρόνημα οι σύντροφοι κατάφεραν να αγγίξουν συνειδήσεις και ανακλαστικά και να αντιγυρίσουν το μήνυμα της κρατικής ισχύος.

Τρεις μήνες αργότερα στις 30.4.2013 και μετά από μια ευρύτερη επιχείρηση συλλήψεων κατά αναρχικών, συνελήφθησαν οι Αργύρης Ντάλιος και Φοίβος Χαρίσης για συμμετοχή στην απαλλοτρίωση στο Βελβεντό, κατηγορητήριο που οι ίδιοι αρνούνται. Η δίωξή τους έγινε με βάση υποτιθέμενα ευρήματα dna, αυτή τη νέα ευέλικτη μεθοδολογία ενοχοποίησης αγωνιστών. Το δικαστήριο για τους έξι συντρόφους έχει οριστεί να γίνει στο απομονωμένο περιβάλλον της ειδικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού, οι διώξεις τους έχουν ασκηθεί με τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου και έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο των διώξεων για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ενώ οι ίδιοι αρνούνται τη συμμετοχή τους σε αυτή.

Η κλιμάκωση της λεηλασίας της ζωής μας και η όξυνση των κοινωνικών-ταξικών ανισοτήτων και συγκρούσεων απαιτεί την ανάλογη θωράκιση της άρχουσας τάξης και του κράτους, απαιτεί ολοένα περισσότερο “νόμο και τάξη”, θεωρίες περί “δύο άκρων” και αναβαθμισμένες στρατηγικές καταστολής και ελέγχου. Όμως ποτέ δεν υπήρξε “βία από όπου κι αν προέρχεται”. Υπήρξε και υπάρχει η βία και η βαρβαρότητα της εξουσίας, το να σου στερούν ακόμα και τα βασικά της επιβίωσης γιατί έτσι επιτάσσουν οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, το να σε βασανίζουν οι μπάτσοι και να σε φυλακίζουν οι δικαστές γιατί σηκώνεις κεφάλι, το να σε κυνηγούν γιατί είσαι μετανάστης ή θεωρείσαι διαφορετικός για να ενισχυθούν τα εθνικά ιδεώδη και οι ψευδαισθήσεις, το να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον για να εξυπηρετηθούν οι επενδύσεις. Και σε απόλυτη σύγκρουση με όλα αυτά, η αντίσταση και η αντιβία των καταπιεσμένων, οι αγώνες για ατομική και κοινωνική απελευθέρωση.

Οργάνωση και αγώνας για την κοινωνική επανάσταση

Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η  Σ Τ Ο Υ Σ  Α Ν Α Ρ Χ Ι Κ Ο Υ Σ  Π Ο Υ  Δ Ι Ω Κ Ο Ν Τ Α Ι  Γ Ι Α

Τ Η Ν  Α Π Α Λ Λ Ο Τ Ρ Ι Ω Σ Η  Σ Τ Ο  Β Ε Λ Β Ε Ν Τ Ο  Κ Ο Ζ Α Ν Η Σ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ

6 μμ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ / ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ (ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ)

9 πμ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

συνέλευση αλληλεγγύης για την υπόθεση του Βελβεντού

πηγή: https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1502607

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *