Όταν οι πολυεθνικές δολοφονούν – Εκμετάλλευση και καταστολή στην Καμπότζη (2)

305fdb38efbcc4df02c34fe40937fdb1d3188557Εργάτες και εργάτριες στον κλάδο της ένδυσης συγκρούστηκαν με τους μπάτσους στην Καμπότζη σε μια διαδήλωση για αύξηση του μεροκάματου και διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που σκορπούν καθημερινά τον θάνατο.

Οι μπάτσοι επιτέθηκαν με μανία στους εργάτες που κατευθυνόντουσαν στην οικία του πρωθυπουργού με δακρυγόνα και αληθινά πυρά, τραυματίζοντας αρκετούς και δολοφονώντας μια πλανόδια πωλήτρια.
Οι εργάτες απάντησαν δυναμικά στο οπλισμένο σκυλολόι των αφεντικών με πέτρες και έσπασαν έμπρακτα την τρομοκρατία.
Ο πρωθυπουργός και τα αφεντικά που ξεζουμίζουν τους εργάτες, τους τρομοκρατούν παράλληλα με την ανεργία, γνωστή τακτική και για τα αφεντικά στον δυτικό κόσμο.
Τα παραπάνω ήταν η συνέχιση του αγώνα των εργατών της Καμπότζη που και τον περασμένο Μάιο είχαν αντιπαρατεθεί με τα αφεντικά τους και για αρκετές μέρες μπλόκαραν την παραγωγή στα εργοστάσια που παράγουν ρούχα για την nike.
Η εργατική τάξη στην Καμπότζη στέκεται όρθια απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και ζητάει δυναμικά τα αυτονόητα.
Ο δυτικός καπιταλιστικός τρόπος ζωής μέσω της κατανάλωσης εντείνει την εκμετάλλευση. Η παγκόσμια πολιτικοοικονομική ελίτ δολοφονεί.
Οι μικρές εξεγέρσεις των εργατών στην Καμπότζη και σε κάθε σημείο του πλανήτη δίνουν κουράγιο στους απανταχού προλετάριους για την συνέχιση της ταξικής αντιπαράθεσης με τα αφεντικά.
Να συνδέσουμε τους ταξικούς αγώνες που διεξάγονται σε όλο το παγκόσμιο χάρτη και με οργάνωση και αλληλεγγύη να σταματήσουμε την επίθεση του κεφαλαίου.
Να τσακίσουμε τον καπιταλισμό!
πηγή: http://proletconnect.blogspot.gr/2013/11/blog-post_19.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *