Για την Απεργία της Κυριακής

ERMOYΟΤΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ. ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

  1. Οι λόγοι που η απόφαση του Συντονισμού για τις Κυριακές έπρεπε  να τηρηθεί (να  μην αποχωρήσουμε πριν τις  2μ.μ) ήταν ότι: η απεργία ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα δίκαιο αίτημα που εκφράστηκε και από την στάση  ομάδων   εργαζομένων στα καταστήματα της Ερμού, που δεν απεργούσαν λόγω φόβου, αλλά που συμφωνούσαν με την περιφρούρηση της απεργίας και μας παρότρυναν  να κάτσουμε  όσο πιο πολύ  μπορούσαμε  ώστε να μην δουλέψουν τα μαγαζιά.
  2. Το κύριο ζήτημα ,που είναι η οργάνωση των εργαζόμενων στο εμπόριο μέσα στους χώρους δουλειάς (είτε με επιτροπές του χώρου είτε  σε επιχειρησιακά σωματεία ),  είναι οδηγός  για τις περαιτέρω  ενέργειες στον αγώνα για να διατηρηθεί  η Κυριακή μέρα  ανάπαυσης για τους εργαζόμενους στο εμπόριο.
  3. Η περιφρούρηση της απεργίας την Κυριακή  από τον Συντονισμό με κάθε τρόπο   (ακόμα και αν η αστυνομία χτύπαγε την απεργία) στέλνουν ένα μήνυμα  αποφασιστικότητας καισυνέπειας  λόγων και έργων, που τόσο λείπει στους εργαζόμενους  την περίοδο  που περνάμε.

 

Στέλνει ένα μήνυμα  ότι δεν είναι όλα διαπραγματεύσιμα  και φωνάζουμε μόνο για         να  καθορίσουμε  το αντίτιμο.

 

  1. Οι  εποχές,που και μόνο ο τίτλος του μέλους ενός σωματείου αρκούσε για να γίνει σεβαστή μια απεργιακή συγκέντρωση από την αστυνομία, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

 

(α)Το  καθήκον της οργανωμένης περιφρούρησης και η αντιμετώπιση  της  αστυνομοκρατίας ,που λειτουργεί σαν σεκιούριτι  των εμπόρων αγνοώντας  κάθε  έννοια  ακόμα και αυτής της δικής τους αστικής νομιμότητας, είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε  να  είναι  ενιαίος  τόπος  για όλους τους αγωνιζόμενους  εδώ  και καιρό. Όσο πιο πολύ κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε τόσο ανοίγουμε την όρεξη  στα φασιστοειδή  της  αστυνομίας .

(β) Η ανάγκη για περιφρουρημένη και υπόγεια επικοινωνία με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς  όπου δεν υπάρχει οργάνωση των εργαζόμενων, είναι επιβεβλημένη.

 

 

ΕΥΤΥΧΩΣ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ  ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ  ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ.

 

 Υ.Γ  όσο για τα απίστευτα  που διαβάσαμε  στις εφημερίδες  από κάποιους  δημοσιογραφίσκους  το  γιατί επιτέθηκε  η  αστυνομία  θα  μπορούσε  να τους το πει  ξεκάθαρα  ο  ίδιος  ο  διευθυντής  της  αστυνομίας ( ότι δηλαδή  έχει «κάποιες» καταγγελίες από «κάποιους» καταστηματάρχες, την ημέρα της επίσημης πανελλαδικής  απεργίας).

 

 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

πηγή: athens.indymedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *