Και στην προεκλογική περίοδο, τ’ Αφεντικά & το Κράτος τους δολοφονούν εργάτες: δελτίο εργατικών “ατυχημάτων” από την Κρήτη.

ceb5cf81ceb3ceb1cf84ceb9cebaceb1-ceb1cf84cf85cf87ceb7cebcceb1cf84ceb1– Λέντας (νομός Ηρακλείου) 22 Μάη 2014: Μετανάστης εργάτης που εκτελούσε εργασίες προσπαθώντας να κόψει τα κλαδιά φοίνικα με τροχό, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι μετά από την πτώση. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και κλήθηκε ασθενοφόρο στην περιοχή, ωστόσο η μακρινή απόσταση ανάμεσα σε Μοίρες (που είναι το κοντινότερο κέντρο υγείας) από το Λέντα είναι περίπου 40 χιλιόμετρα, οπότε και χάθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ασθενοφόρο μετέφερε τον 45χρονο εργάτη στις Μοίρες ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του από ακατάσχετη αιμορραγία.

– Ηράκλειο 14 Μάη 2014 : Νεαρός εργάτης που δούλευε σε βιοτεχνία επεξεργασίας χαρτιού στον Πύργο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων ,κατά τη διάρκεια χειρισμού μηχανήματος, ιμάντας εγκλώβισε το χέρι του, με αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό του.

– Ηράκλειο 12 Μάη 2014 :Νεκρός ανασύρθηκε 60χρονος εργάτης καθώς έπεσε στο κενό από μπαλκόνι 5ου ορόφου, κτιρίου επί της οδού Γιαμαλάκη στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ προσπαθούσε να επιδιορθώσει ανελκυστήρα.

– Χανιά 8 Μάη 2014 : Ακαριαίος θάνατος 39χρονου εργάτη που ανασύρθηκε νεκρός μετά απο 6 ημέρες από βάθος 17 μέτρων σε πηγάδι στο Κόκκινο Μετόχι στα Χανιά λόγω κατολίσθησης. Ο 40χρονος μετανάστης εργάτης εκτελούσε εργασίες στο πηγάδι, συμπαρέσυρε τα τοιχώματα του πηγαδιού, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από χώμα.

πηγή: http://candiaalternativa.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *