Σελίδες αντιπληροφόρησης από τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Η παρούσα μπροσούρα συντάχθηκε πάνω στην αναγκαιότητα πληροφόρησης, έξω από την καθεστωτική γραμμή αφήγησης, για το πραξικόπημα και την αντιδραστική/φασιστική κυβέρνηση που έχει προκύψει στην Ουκρανία. Μαζεύτηκε υλικό και έγινε προσπάθεια διασταύρωσης των πηγών ως προς την εγκυρότητά τους, λόγω της δυσκολίας πληροφόρησης, αλλά και για εκτιμήσεις που γράφονταν κυρίως στον διεθνή τύπο. Μέρος σε όλη αυτήν τη δραστηριότητα πήραν σύντροφοι από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα του ταξικού ανταγωνιστικού κινήματος, βοηθώντας με κάθε τρόπο στο μάζεμα υλικού, θέτοντας προβληματισμούς, ανοίγοντας ζητήματα από προλεταριακές διεθνιστικές θέσεις. Την τελική επεξεργασία για την παρουσίαση του υλικού πραγματοποίησε η ομάδα εργασίας από το περιοδικό Bίδα και το blogspot proletconnect.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, τη ρευστότητα και τη συνεχή ροή, η μπροσούρα θέλει να συμβάλλει στην αντιπληροφόρηση, βοηθώντας κι αυτή με τη σειρά της επεξεργασίες ομάδων και συλλογικοτήτων με σκοπό την ευρύτερη κατανόηση των γεγονότων και των συμπερασμάτων που θα βγουν από αυτά.
Τυπώθηκε στην Αθήνα, τον Ιούνη του 2014 σε 500 αντίτυπα.

Από την πλευρά μας, ως κομμάτι του πολύμορφου ταξικού ανταγωνιστικού κινήματος, έχουμε πολλές φορές επισημάνει, ότι μόνο μια αυτόνομη πολιτική οργάνωση της τάξης θα μπορούσε να αντιληφθεί πόσο επικίνδυνες είναι οι συμμαχίες με τον ταξικό εχθρό, στη συγκεκριμένη περίπτωση και με τον ρωσικό ιμπεριαλισμό και να διαμορφώσει μια στρατηγική εναντίον του. Όπως και μια στρατηγική απέναντι στην ίδια την ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση. Μόνο μια τέτοια οργάνωση, χτισμένη μέσα από επίμονες, σταδιακές, κοινωνικοπολιτικές διεργασίες, θα μπορούσε να πολεμήσει τους νεοναζί σε κάθε επίπεδο, πολεμώντας τη ρίζα της ύπαρξής τους, την επίθεση του Κεφαλαίου. Η οποία, όπως βλέπουμε και στην Ουκρανία, θα συνεχιστεί με ή χωρίς νεοναζί στην κυβέρνηση, με στολές παραλλαγής ή με κεντροδεξιά κουστούμια. Προς αυτή την κατεύθυνση της οργάνωσης στηρίζουμε τις αντιφασιστικές-αντικαπιταλιστικές ομάδες και δράσεις στην Ουκρανία και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την αντιπληροφόρηση μέσα από τα μέσα που διαθέτουμε… (blogspot, έντυπο κ.λπ.) Γιατί, αν για τους καπιταλιστές η μόνη λύση είναι η καταστροφή, για την εργατική τάξη η μόνη λύση είναι η καταστροφή του καπιταλισμού.

Ή όπως έχει ήδη τεθεί: Κομμουνισμός ή Βαρβαρότητα.

πηγή: http://proletconnect.blogspot.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *