Για την Απεργία της 24ης Οκτώβρη στη Forthnet-Netmed

ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ…

ΔΩΣΑΜΕ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

 Συνεχίζουμε…

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

 

Το Σωματείο απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στις εκατοντάδες Συναδέλφισσες και Συναδέλφους που έκαναν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας στις 24 Οκτώβρη. Με τη μαζική συμμετοχή και συμβολή μας στην οργάνωση της απεργίας και της περιφρούρησης, δώσαμε ηχηρή απάντηση στους σχεδιασμούς και στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έβαλε σε εφαρμογή η εργοδοσία.

Για ακόμα μία φορά είδαμε ότι αυτό που φοβάται η εργοδοσία και διαλύει τους μηχανισμούς της είναι ο αγώνας, η αλληλεγγύη, η οργάνωση στα Σωματεία μας! Και τι δεν χρησιμοποίησε. Επέβαλλε ρεπό και υποχρεωτικές άδειες, αλλαγές στις βάρδιες. Το βρώμικο αυτό σχέδιο έπεσε στο κενό αφού δώσαμε αποφασιστικά τη μάχη της οργάνωσης και της περιφρούρησης της απεργίας! Managers, supervisors και υπεύθυνοι έτρεχαν πανικόβλητοι. Ασκούσαν τρομερή πίεση στους συναδέλφους με τηλεφωνήματα και αλλαγές κτηρίων. Και πάλι χωρίς αποτέλεσμα καθώς πολλοί συνάδελφοι αρνήθηκαν την μετακίνησή τους και δήλωσαν απεργία! Το περιπολικό της αστυνομίας είχε μόνιμη παρουσία, δεν λύγισε κανένας μας!

Τις πρωινές ώρες τα πούλμαν δεν κατέληγαν στον Ταύρο ή σε κάποιο άλλο κτήριο της εταιρίας αλλά στο κτήριο της Icap στην Καλλιθέα. Παρανομία καραμπινάτη που καταγγέλθηκε άμεσα στην Επιθεώρηση Εργασίας με αποτέλεσμα την άρον-άρον μετακίνηση των ελάχιστων εργαζομένων, κυρίως υπευθύνων και manager, στο κτήριο της Ατθίδων. Για το υπόλοιπο της ημέρας τα πούλμαν κατέληγαν εκεί, αλλά ήταν ΑΔΕΙΑ!

 Όλοι για έναν και ένας για όλους

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι που δεν έχετε πειστεί για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα της απεργίας, του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα ή που δεν κάνατε τελευταία στιγμή το βήμα μπροστά στο φόβο και την εργοδοτική τρομοκρατία, μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα από αυτά που ζήσατε τη μέρα της απεργίας και από αυτά που ζούμε όλοι καθημερινά. Σας καλούμε την επόμενη φορά να κάνετε το βήμα και να γίνουμε μια γροθιά όλοι οι συνάδελφοι! Ο ένας στο πλάι του άλλου με τα μάτια στραμμένα στην επόμενη κιόλας ημέρα!

Ζητάμε άμεση συνάντηση με την εργοδοσία βάζοντας μπροστά:

• Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, να προσληφθούν από τη Forthnet όλοι οι επενοικιαζόμενοι συνάδελφοι, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για όλους τους εργαζόμενους, μισθοί και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

• Να γίνει έλεγχος στους χώρους εργασίας και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της δουλειάς μας

Να σταματήσουν οι απολύσεις

• Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Στείλαμε μήνυμα ότι ο αγώνας μας δε θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας!

Γραφόμαστε στο Σωματείο μας!

Αποφασίζουμε Συλλογικά!

***

 ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ 7.00 π.μ. ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

Συναδέλφισσα και Συνάδελφε,

Όλοι στην μάχη για να μην ανοίξει υπολογιστής, να μην απαντηθεί κλήση!Απεργούμε όλοι και σε όλα τα κτήρια! Με τη μαζική συμμετοχή και την συμβολή μας στην οργάνωση της Απεργίας, δίνουμε την απάντηση που πρέπει στην τρομοκρατία και στον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας, στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής και απειθαρχίας. Η Απεργία αυτή να αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται.

Πολεμάμε την πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει! Την γνωρίζουμε όλοι, την συζητάμε καθημερινά μεταξύ μας. Δεν φτάνει να αγανακτούμε, δεν φοβούνται την αγανάκτησή μας. Τρέμουν την δράση, τον αγώνα, την οργανωμένη πάλη. Υποστηρίζουν ότι «δεν αλλάζει τίποτα» γιατί δεν τους συμφέρει να αλλάξει. Καλλιεργούν ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» γιατί δεν θέλουν να κάνουμε.

Είναι αδίστακτοι! Θα τους αφήνουμε να διαλύουν τις ζωές μας;

Απαντάμε ΟΧΙ. Τους κάνουμε να βλέπουν εφιάλτες με την Απεργία μας! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι εργαζόμενοι στη Forthnet, στον κλάδο και παντού. Η αλληλεγγύη είναι ασπίδα στην επίθεση που δεχόμαστε. Λένε πως η απεργία δεν αφορά τους συναδέλφους μας από την Icap, την ActionLine και την TelephoneNet. Ψέμα, το διαδίδουν για να μας διασπάσουν! Δεν «πιανόμαστε στη φάκα» που έχουν στήσει.

Κανένας μας δεν δέχεται να πάει για δουλειά σε άλλο κτήριο! Κανένας μας δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς μέσω υπερωριών και αλλαγών προγραμμάτων. Αν ήδη προσπάθησαν να μας ξεγελάσουν, τους «χτυπάμε εκεί που πονάνε»: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζικά, σταματάμε την παραγωγή και τα κέρδη τους! Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας πάνω απ’ όλα.

Καμία υπομονή, καμία ανοχή. Να αντιδράσουμε όλοι μαζί!

Με αγώνα, με Απεργία παλεύουμε για το δικαίωμά μας στην εργασία και τη ζωή!Δεν είναι ποτέ χαμένο το μεροκάματο της απεργίας. Τα μεροκάματα και η ζωή χάνουν περιεχόμενο όταν και όσο καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, όσο μένουμε μόνοι μας. Δικαιούμαστε να ζήσουμε καλύτερα από τους γονείς μας. Αγωνιζόμαστε ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν καλύτερα από εμάς. Μας θέλουν σκλάβους! Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Δεν κάνουμε πίσω. Θα μας έχουν στα πόδια τους μέχρι να υποκλιθούν στην τεράστια δύναμή μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ – ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ

Διεκδικούμε:

•Να υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση με αυξσεις στους μισθούς, διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

•Να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους επενοικιαζόμενους συναδέλφους μας, την πρόσληψή τους από τη Forthnet – στην προοπτική υπογραφής Επιχειρησιακής Σύμβασης για όλους τους συναδέλφους.

•Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις.

•Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση.

Σωματείο Εργαζομένων Forthnet-Netmed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *