ΟΧΙ στους εκβιασμούς της Τρόικα, σε κάθε συμφωνία υποταγής, σε παλιά και νέα μνημόνια

Στους δρόμους, στο δημοψήφισμα, σε κάθε παρέα, γειτονιά και χώρο δουλειάς,

με κάθε μέσο, να ακουστεί δυνατά:

ΟΧΙ

ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Ο πολιτικός ελιγμός της κυβέρνησης με την προκήρυξη δημοψηφίσματος (ανεξάρτητα των κινήτρων από τα οποία εκπορεύεται και τις δικές της στοχεύσεις) θέτει στο προσκήνιο ένα δίπολο ευρύτερο του ίδιου του ερωτήματος του δημοψηφίσματος, ευρύτερο από την ίδια την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της. Η απάντηση «ναι» ή «όχι» αφορά στην ουσία το δικό μας καθήκον και ικανότητα να απαντήσουμε μαχητικά και να συγκρουστούμε με την συνολικότερη πρόσδεση της ελληνικής αστικής τάξης στον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της Ε.Ε. (και τις κυρίαρχες δυνάμεις της), και τους όρους της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης στην χώρα. Το ερώτημα αφορά την ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων στην Ελλάδα.

Απέναντι σε αυτό το ερώτημα, στα εκβιαστικά διλήμματα που θα τεθούν και την τρομοκρατία, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Με όσες δυνάμεις διαθέτουμε πρέπει να σπάσουμε το φόβο που προσπαθεί η αντίδραση να καλλιεργήσει. Πρέπει να μετατρέψουμε το «όχι» στο νέο μνημόνιο που προτείνουν οι θεσμοί, σε μεγαλύτερο «όχι» σε κάθε νέο αντιλαϊκό μέτρο και «όχι» στην Ε.Ε.. Αυτό το «όχι» δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας και πρέπει και στην συνέχεια το περιεχόμενο του να περιφρουρηθεί και η ρήξη να βαθύνει.

Το «όχι» δεν σημαίνει για εμάς με κανένα τρόπο «ναι» σε αντίστοιχα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει η αρχική πρόταση των 47 σελίδων της κυβέρνησης. Το «όχι», που πρέπει να εκφραστεί μαζικά με κάθε τρόπο το επόμενο διάστημα, σημαίνει οριστική ρήξη με κάθε μνημόνιο, παλιό και νέο, με την πολιτική της Ε.Ε.. Σ’ αυτή τη σύγκρουση, η ψήφος δεν αρκεί. Χρειάζεται ο εργαζόμενος λαός με θάρρος να κατέβει στους δρόμους, να δώσει μαζικά καθημερινούς αγώνες απέναντι στο αντιδραστικό μαύρο μπλοκ του κεφαλαίου. Μετά από αυτή την απάντηση, επιστροφή -με όποια μορφή- στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων δεν νομιμοποιείται.

«Ναι» θα ψηφίσουν μόνο η αστική τάξη, οι πιστοί της ακόλουθοι και όσοι τρομοκρατηθούν από την εκστρατεία εκφοβισμού. Η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό καλούν σε συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι», μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργούν με τις δηλώσεις τους ντόπιοι και ξένοι παράγοντες και τα ΜΜΕ. Οι κύριοι εκφραστές της επίθεσης του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας και του αγώνα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, ζητώντας την παραπέρα ένταση αυτής της επίθεσης.

«Όχι» θα ψηφίσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι φτωχοί, όσοι είναι θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής που κλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια και μέσα από την εφαρμογή των μνημονίων. Το «όχι» της Χ.Α., που ανοιχτά υποστηρίζει τους καπιταλιστές, την βαρβαρότητα και τον ευρωμονόδρομο, είναι κάλπικο · προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την λαϊκή δυσαρέσκεια και να την εγκλωβίσει στον φασισμό, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των κομματιών της αστικής τάξης που την στηρίζουν.

Το «όχι» στα αντιλαϊκά μέτρα και η ρήξη με την πολιτική του διεθνούς κεφαλαίου και των ντόπιων συμμάχων του είναι και υλοποιήσιμα και αναγκαία. Η επιβίωση του λαού και το μέλλον του μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο μέσα από την σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, με την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, με την ανάκτηση των κατακτήσεων που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια. Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχουν περιθώρια για φιλολαϊκή διαπραγμάτευση και αξιοπρεπή ζωή για τους εργαζόμενους.

Εμείς, οι εργαζόμενοι παράγουμε τα πάντα και μας κλέβουν τα πάντα, αλλά μόνο εμείς μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση του λαού και να αλλάξουμε το μέλλον.

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ

ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

 ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ – ΑΝΤΙΕΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/6 18:00

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ – ΑΝΤΙΕΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 2/7 18:00

 Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε. / Κόκκινη Γραμμή – ομάδα για την εργατική αντεπίθεση / Κομμουνιστική ομάδα Λαϊκή Αντεπίθεση / Αντιφασιστικό Μέτωπο Καλλιθέας – Μοσχάτου / σύντροφοι -συντρόφισσες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *