Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος – Εργοδοτικά εγκλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες

Από παλιότερη παρέμβαση συντρόφων στα ΕΛ.ΠΕ.

Το έχουμε ξαναπεί, ο ταξικός πόλεμος δεν έχει αργίες και εποχές. Είναι η σκληρή καπιταλιστική καθημερινότητα, είναι η βιοπάλη που πληρώνεται με αίμα για το μεροκάματο, ενώ τα αφεντικά πλουτίζουν. Είναι τα τσακισμένα κορμιά της εργατικής τάξης για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Εμείς βροντοφωνάζουμε: Ταξική συνείδηση και αγώνας – Εργάτη οργανώσου ταξικά πριν να είναι αργά.

Παρακάτω κάποια από τα όσα συνέβησαν τους καλοκαιρινούς μήνες στα κάτεργα της εργασίας:

– 4 εργάτες έχασαν τελικά την μάχη με την ζωή μετά το εργοδοτικό έγκλημα στα ελληνικά πετρέλαια στις 8 Μάη. Πρόκειται για τους Μπάμπη Δευτεραίο, Ντελιλάι Ραμαντάν, Αντώνη Αβράμπο και Κώστα Μαγγούρα.

10/6 Οικοδόμος θα τραυματιστεί σοβαρά μετά από πτώση από ύψος 10 μέτρων σε εργοτάξιο του Αγίου Όρους.

30/6 28χρονος που εργαζόταν ως χημικός μηχανικός , διαμελίστηκε στην Βοιωτία κατά την διάρκεια δοκιμών εκρηκτικών υλών στην εταιρεία «EXTRACO SA».

3/7 Φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο της χαρτοβιομηχανίας ΣΟΦΤΕΞ. Ένας εργάτης τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το κτίριο και ακόμα ένας νοσηλεύτηκε με αναπνευστικά προβλήματα.

ο 28χρονος εργαζόμενος διανομέας στο ταχυφαγείο «big bad wolf» Κ.Ζ έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό την ώρα που διένεμε φαγητό σε πελάτη. Ο εργοδότης φυσικά δεν δήλωσε το θανατηφόρο ατύχημα ως εργατικό.

8/7 Κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης πλοίου από το ρυμουλκό «χρήστος 22» στον Πειραιά, έσπασε ο κάβος με αποτέλεσμα να χτυπηθεί θανάσιμα ο μηχανοδηγός του ρυμουλκού.

20/7 Νεκρός από ασφυξία ένας εργαζόμενος στην Θεσσαλονίκη έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στην επιχείρηση με μουσικά όργανα «Λιόλιος».

47χρονος εργάτης έχασε την ζωή του στην Μύκονο όταν χειριζόμενος εκσκαπτικό μηχάνημα έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε πλαγιά.

21/7 Εργαζόμενη σε ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο υπό καθεστώς μαθητείας έχασε την ζωή της όταν από εξάντληση λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό της.

29/7 Δύο εργαζόμενοι 5μηνίτες στον δήμο Ηλιούπολης και Ζωγράφου τραυματίστηκαν στο πόδι και στο χέρι αντίστοιχα σε μάζεμα σκουπιδιών με απορριμματοφόρο. Οι δύο εργαζόμενοι προσλήφθηκαν για άλλες υπηρεσίες μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

31/7 Εργαζόμενος σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον δήμο Λάρισας έπεσε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου σπάζοντας την ωμοπλάτη του.

3/8 Βαριά τραυματισμένος 38χρονος εργάτης σε εργολάβο της ΔΕΗ σε ορυχείο της Κοζάνης όταν το φορτηγό που οδηγούσε ανετράπη.

5/8 Εργάτρια με 8μηνη σύμβαση στον δήμο Ηλιούπολης την δεύτερη μέρα στην δουλειά έκοψε τα δάχτυλά της στο μηχανισμό του πλυντηρίου κάδων.

6/8 55χρονος λιμενεργάτης τραυματίστηκε στην Μύκονο όταν έσπασε ο κάβος κατά την διάρκεια πρόσδεσης του επιβατηγού «νήσος Ρόδος».

13/8 Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Σπάρτη με διανομέα που εργάζεται στην «Ψησταριά της Βούλας».

23/8 47χρονος οικοδόμος έχασε την ζωή του στα Χανιά όταν έπεσε από σκαλωσιά την ώρα που επισκεύαζε στέγη καταστήματος.

25/8 Μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο χρωμάτων στη Θεσσαλονίκη της εταιρείας «χρωματοδομή Α.Ε» έχασε την ζωή του ο 40χρονος εργαζόμενος Νίκος Κακάκης.

26/8 Αγνοούμενος 35χρονος ναυτικός από το δεξαμενόπλοιο «Histria Ambra» εντοπίστηκε νεκρός στην Ρόδο.

αναδημοσίευση από Prolet Connect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *