Προλεταριακός Ξεσηκωμός ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης: Όλοι στην Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη.

ασφαλιστικο

Κανένα ψέμα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια για το ασφαλιστικό. Καμία επικοινωνιακή φιέστα, καμία συζήτηση στη Βουλή δεν μπορεί να κρύψει ότι στόχος του νομοσχεδίου που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση είναι η προάσπιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και εις βάρος των εργαζομένων.

Για αυτό η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η συγκυβέρνηση (και θα έρθει ακόμα χειρότερη μετά την “διαπραγμάτευση” με τους δανειστές) περιλαμβάνει:

-Την μείωση των συντάξεων, τόσο μέσα από τον νέο τρόπο υπολογισμού τους, όσο και μέσα από τη δραστική περικοπή των εποικουρικών.
-Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5% για τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα τη μείωση ακόμα περισσότερο των μισθών.
-Την κατάργηση του ΕΚΑΣ για 60.000 δικαιούχους από 1/1/2016, με δέσμευση πλήρους κατάργησης το 2020.
-Την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
-Την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης.
-Το ξεπούλημα της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων, μέσα από την ίδρυση δύο ανώνυμων εταιριών.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στις 7 Ιανουαρίου ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις έδωσαν το πράσινο φως για το ασφαλιστικό μετά από συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Ενώ θετικό χαρακτήρισε το προτεινόμενο νομοσχέδιο και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Έτσι και αλλιώς οι αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν μέρος του 3ου Μνημονίου, που επιβάλλει ρητά την περικοπή των συντάξεων και των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων.

Κανένα ψέμα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια για το ασφαλιστικό. Υπεύθυνη για τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων είναι η λεηλασία των αποθεματικών τους, εδώ και δεκαετίες. Το τζογάρισμα τους στο Χρηματιστήριο και η επένδυση τους σε δομημένα ομόλογα. Το «PSI», το 2012, το οποίο κόστισε στα Ταμεία περίπου 26 δις. Η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά την οποία τα Ταμεία έχασαν πάνω από 1 δισ. Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η γενικευμένη εισφοροδιαφυγή της εργοδοσίας, η οποία υπολογίζεται στα 13 δις. Η ανασφάλιστη εργασία, οι μειωμένοι μισθοί, τα πεντάμηνα προγράμματα των ΕΣΠΑ, η ανεργία.

Όλοι στη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Μια ιστορική κατάκτηση που εξασφαλίζει τη συνταξιοδοτική προστασία, την πρόσβαση στις δομές υγείας και πρόνοιας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε, αν θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Αν θέλουμε να ανατρέψουμε τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων.
Η ελπίδα έρχεται μονάχα μέσα από τον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο. Η 4 Φλεβάρη ας γίνει η αρχή της προλεταριακής αντεπίθεσης. Του λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Όλοι στους δρόμους. Όλοι στον αγώνα.
Πόλεμο σε κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *