Mαγείρεμα για πρόσφυγες και μετανάστες και bazaar βιβλίου στη Σπ. Τρικούπη 44 στα Εξάρχεια. Κάθε Κυριακή από τις 12:00 έως τις 17:00 και κάθε Δευτέρα από τις 15:00 έως τις 19:00.

10401186_1050091681732725_562827687199608458_n

Mαγείρεμα για πρόσφυγες και μετανάστες και bazaar βιβλίου στη Σπ. Τρικούπη 44 στα Εξάρχεια. Κάθε Κυριακή από τις 12:00 έως τις 17:00 και κάθε Δευτέρα από τις 15:00 έως τις 19:00.

1. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες από το Αιγαίο στην προσπάθειά τους να κατευθυνθούν προς την κεντρική Ευρώπη. Παρά τη προπαγάνδα των ΜΜΕ, υπεύθυνοι για τους χιλιάδες ξεριζωμένους είναι οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η φτώχεια και τα αυταρχικά καθεστώτα.

2. Μέσα σε αυτήν την συγκυρία η ΕΕ αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, τον απάνθρωπο και εγκληματικό της χαρακτήρα. Ορθώνει φράχτες, κλείνει σύνορα, πνίγει πρόσφυγες και μετανάστες. Αναβαθμίζει την Frontex και κατασκευάζει στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ετοιμάζει τις πολεμικές της μηχανές, ώστε να επέμβει ξανά στην Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, με πρόσχημα τώρα το “προσφυγικό”.

3. Το ελληνικό κράτος μετατρέπει όλη τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Δημιουργεί Κέντρα Υποδοχής και Καταγραφής Προσφύγων (Hot Spots) και στρατόπεδα συγκέντρωσης, κινητοποιεί πλήρως το στρατό σε όλα τα επίπεδα, οργανώνει τον μηχανισμό βίαιων επαναπροωθήσεων, συμμετέχει ενεργά στη νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο, ετοιμάζεται να κηρύξει ολόκληρες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

4. Απέναντι σε αυτήν τη συνθήκη οφείλουμε να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση αλληλεγγύης στα ταξικά μας αδέρφια, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Nα αγωνιστούμε ενάντια στους πολέμους και τις σφαγές του ιμπεριαλισμού. Ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ενάντια στην παρουσία της Frontex και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Να παλέψουμε για ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση για όλους. Και παράλληλα, αδιαχώριστα, nα δημιουργήσουμε δομές προλεταριακής αλληλεγγύης. Δομές που θα εναντιώνονται στους πλαστούς και τεχνητούς διαχωρισμούς “προσφύγων” και “μεταναστών”, στη λογική της ανάθεσης και τις χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ. Αυτοργανωμένες δομές υγείας, στέγασης και σίτισης.

Οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει στη δομή αλληλεγγύης φέρνοντας:
-Μακαρόνι κοφτό (πένες, βίδες κλπ)
-Ρύζι
-Όσπρια
-Τοματοπολτός
-Αλάτι
-Λάδι

Στο χώρο θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης της δομής.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *