Αλληλεγγύη στους 4 φυλακισμένους ιταλούς διαδηλωτές της πορείας ΝoExpo 2015 στο Μιλάνο: Συγκέντρωση στην Ιταλική πρεσβεία, Τρίτη 26/4 στις 18.00

Πέντε μήνες πέρασαν από τις 12/11/2015, ημέρα γενικής απεργίας, όταν η ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλε στα σπίτια 5 φοιτητών από την Αγ. Παρασκευη και τους συνέλαβε δυνάμει Ευρωπαϊκού Εντάλλματος Σύλληψης που εξέδωσαν οι ιταλικές αρχές, με το οποίο ζητούσαν τη σύλληψη κι έκδοσή τους στην Ιταλία για τα συγκρουσιακά γεγονότα της διαδήλωσης No Expo την Πρωτομαγιά του 2015 στο Μιλάνο. Από τότε μέχρι και τις ημέρες των συνεδριάσεων του συμβουλίου εφετών αναπτύχθηκε ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης με τη συμμετοχή πλήθους αγωνιζόμενων ανά την επικράτεια όπου κατάφερε μέσω των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών που δημιούργησε να μπλοκάρει τα ευρωπαικά εντάλλματα σύλληψης.

Οι αποφάσεις του συμβουλίου εφετών για τη μη έκδοση των 5 συνοδεύονται από την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διωχθούν (εφόσον υπάρχουν στοιχεία εις βάρος τους) από το ελληνικό κράτος. Οι 5 φοιτητές κατηγορήθηκαν από τις ιταλικές αρχές μαζί με άλλους 5 Ιταλούς διαδηλωτές για «ερήμωση και λεηλασία» κατά τη διάρκεια των γεγονότων της διαδήλωσης. Έτσι λοιπόν, παράλληλα με την έκδοση των Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης, εκδίδονται κι εντάλματα σύλληψης για 5 Ιταλούς από τους οποίους συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται οι τέσσερις, ενώ ο πέμπτος διαφεύγει της σύλληψης μέχρι και σήμερα. Οι συλλήψεις αυτές, μαζί με τη δικαστική έρευνα που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, αποτελούν ψηφίδες ενός μωσαϊκού καταστολής που είχε αρχίσει να σχηματίζεται πριν ακόμη τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς μέσα από μια σειρά εκκενώσεων κατειλημμένων χώρων, ερευνών κι επιχειρήσεων της αστυνομίας έως και στρατιωτικοποίησης ολόκληρων συνοικιών του Μιλάνου.

Στις 20 Απριλίου, 3 και 5 Μαΐου 2016, οι 4 Ιταλοί σύντροφοι θα περάσουν από τις έδρες του δικαστηρίου αντιμέτωποι με πολύχρονες ποινές φυλάκισης.

Εκείνες τις ημέρες, οι ιταλικές δικαστικές αρχές θα προσπαθήσουν στα πρόσωπα των 4 συλληφθέντων να τιμωρήσουν προς παραδειγματισμό όσες κι όσους αντιστάθηκαν στα σχέδιά των αφεντικών. Η αμέριστη αλληλεγγύη μας στους 4 Ιταλούς φυλακισμένους διαδηλωτές είναι δεδομένη, όπως δεδομένο είναι ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις διεθνείς κινητοποιήσεις κι αγώνες σε μια συγκυρία όπου παντού υψώνονται φράχτες και σύνορα, ο εθνικισμός εντείνεται και το ξεπερασμα της καπιταλιστικης κρισης περναει πανω απ τις πλάτες των προλεταριων.

Αλληλεγγύη στους 4 φυλακισμένους ιταλούς διαδηλωτές της πορείας ΝoExpo 2015 στο Μιλάνο

Να παύσουν οι πολιτικές διώξεις για το NOEXPO σε Ελλάδα & Ιταλία

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την πορεία ΝΟ EXPO στο Μιλάνο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *