Βazaar βιβλίων & συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση δομών αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες: Κυριακή 15 Μάη, πλατεία Εξαρχείων από τις 10.30 πμ

Κάλεσμα για bazaar βιβλίων, για την ενίσχυση δομών αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες από το Κινηματικό εκδοτικό εγχείρημα Los Solidarios και την κατάληψη στέγης προσφύγων/μεταναστών Νοταρά 26:

Η καθημερινότητα της πλατείας Εξαρχείων τα τελευταία χρόνια, συνδέθηκε όλο και περισσότερο με το εμπόριο ναρκωτικών. Η κουλτούρα και οι συμπεριφορές που συνοδεύουν τις μαφιόζικες δραστηριότητες στράφηκαν σταδιακά, με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση, ενάντια στις προσπάθειες της γειτονιάς και των πολιτικών συλλογικοτήτων να διατηρήσουν στην πλατεία και στην ευρύτερη περιοχή μια εστία πολιτικής ζύμωσης και δράσης. Το πρόσφατο περιστατικό, με την απόπειρα δολοφονίας τριών αναρχικών, μελών του κοινωνικού κέντρου Βοξ, δεν αποτελεί εξαίρεση και δε πρόκειται να είναι το τελευταίο, αν δεν κινητοποιηθούμε μαζικά, αποφασιστικά και οργανωμένα απέναντι στις παρακρατικές μαφίες, που αποτελούν το μακρύ χέρι της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή. Μέσα από τη συνεχή κινηματική μας δραστηριότητα, έχουμε χρέος όλες και όλοι να μετατρέψουμε και πάλι την πλατεία και τα Εξάρχεια σε μια ζωντανή γειτονιά, σε εστία ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, σε ορμητήριο αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο (νόμιμο ή παράνομο), το κράτος και τις παρακρατικές τους συμμορίες, που δρουν με τις πλάτες και την προστασία της Αστυνομίας.

Σε αυτά τα πλαίσια, καλούμε την Κυριακή 15 Μαΐου, από τις 10:30 πμ, να στήσουμε ένα μεγάλο bazaar βιβλίων, τα έσοδα του οποίου θα ενισχύσουν αυτό-οργανωμένες δομές αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ταυτόχρονα, εκτός από βιβλία, θα μαζεύουμε και υλικά που θα ενισχύσουν τις δομές αυτές (σύντομα θα ανακοινωθεί η λίστα αναγκών). Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλη τη γειτονιά, τον κόσμο του αγώνα, τις καταλήψεις, τις συνελεύσεις, τα κινηματικά εγχειρήματα αλληλεγγύης, καθώς και τα εκδοτικά εγχειρήματα να ενισχύσουν την απόπειρα αυτή, βάζοντας ακόμα ένα μικρό λιθαράκι ενάντια στην επέλαση της σύγχρονης βαρβαρότητας, που μας αποκαλύπτεται με ποικίλες αποκρουστικές μορφές.

 

Κινηματικό εκδοτικό εγχείρημα Los Solidarios
Κατάληψη στέγης προσφύγων/μεταναστών Νοταρά 26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *