Συλλογική δήλωση και δημόσιο κάλεσμα σε άρνηση πληρωμής προστίμων [Μιλάνο, Σεπτέμβρης 2020]

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ!

Από τις αρχές Ιούλη, η αστυνομική διεύθυνση του Μιλάνου εξαπέλυσε μια χιονοστιβάδα προστίμων σε δεκάδες ακτιβιστές και στρατευμένους που οργάνωσαν και συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις, διαδικτυακά διοργανωμένες παρεμβάσεις, διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των μηνών του Μάη, του Ιούνη και του Ιούλη, σε συνέχεια της κατασταλτικής εκστρατείας, με την οποία εν μέσω της καραντίνας τρομοκράτησε, εγκληματοποίησε και περιόρισε τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες, κόβοντας πρόστιμα σε απλούς πολίτες.

Αυτά τα πρόστιμα προστίθενται στις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν και τα πρόστιμα που κόπηκαν στο Μιλάνο ενάντια σε όσους/ες τίμησαν τις παρτιζάνικες αναμνηστικές πλάκες στις 25 Απρίλη, στα πρόστιμα ενάντια σε όσους/ες προώθησαν την αλληλεγγύη στους κρατούμενους, στους μισθωτούς εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που διαδήλωσαν απαιτώντας σοβαρές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την εργασία.

Αποφασίσαμε να μην πληρώσουμε αυτά τα πρόστιμα γιατί είναι παράνομα. Πράγματι, πρόκειται για μια κυριολεκτική πολιτική επίθεση: δεν πρέπει να υπακούσουμε σε αυτές και σε άλλες απειλές που σκοπεύουν να αποδυναμώσουν όσους/ες σήμερα οργανώνονται και προωθούν μορφές αντικαπιταλιστικής αντίστασης για την εμπέδωση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Οι αυτουργοί και οι ένοχοι της σφαγής δεν είναι όσοι κατέβηκαν στις πλατείες και κινητοποιήθηκαν για τα συμφέροντα των λαϊκών μαζών, αλλά οι εξουσίες, οι θεσμοί και τα αφεντικά: το χρονικό της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης από την Περιφέρεια της Λομβαρδίας κάνει ξεκάθαρες τις ευθύνες της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας και της καταστροφής των τοπικών δομών πρόληψης και θεραπείας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους οργανισμούς, τις συλλογικότητες και τα άτομα που υπόκεινται σε αυτά τα μέτρα και τους καλούμε να μην πληρώσουν τα πρόστιμα, να τα καταγγείλουν δημόσια, να οργανωθούν μαζί με άλλους και από νομκής πλευράς, να οργανώσουν μια οικονομική καμπάνια για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να ενωθούν για την ανάπτυξη κοινής δράσης και την διεύρυνση του μετώπου αγώνα ενάντια στην καταστολή.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις επιτροπές αγώνα, τις συλλογικότητες, τους πολιτικούς και εκλεγμένους εκπροσώπους στα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια, τους κοινοβουλευτικούς, τους δικηγόρους και τους νομικούς να τοποθετηθούν δημόσια για αυτά τα ζητήματα και να στηρίξουν αυτή τη μάχη.

Σε παγκόσμια κλίμακα, βρισκόμαστε ενώπιον μιας επιτάχυνσης των διαδικασιών οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής αναδιοργάνωσης. Το σκηνικό που απλώνεται γύρω μας χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο από μια μόνιμη “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” που συγκεκριμενοποιείται μέσα από ένα “καθεστώς εξαίρεσης” που αγγίζει όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής (εργασία, παιδεία, υγεία και υπηρεσίες, νομικά και ανθρώπινα δικαιώματα). Αυτές οι σκέψεις δεν εκκινούν από μια νοσταλγία για το “κράτος δικαίου” αλλά από τη συνείδηση του γεγονότος ότι μονάχα ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στις διαδικασίες της εξελισσόμενης κοινωνικής αποσύνθεσης και χειροπιαστή ελπίδα για το μέλλον. Η μάχη ενάντια στα πρόστιμα είναι ένα μικρό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ενότητα και Αλληλεγγύη ενάντια στο “Κράτος Έκτακτης Ανάγκης” και την εγκληματοποίηση των Αγώνων!

Συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή των Αγώνων.

Ζητάμε από όλους τους συμμετέχοντες την τήρηση των μέτρων προστασίας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας!

Σάββατο 16/9/20 στις 16.00 στη Νομαρχία του Μιλάνου.

MULTATI.ORGANIZZATI@GMAIL.COM

πηγή: panetteriaoccupata.noblogs.org

μετάφραση: Προλεταριακή Πρωτοβουλία, Νοέμβρης 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *