9-24 Νοέμβρη 2020: 2 Εβδομάδες κινητοποιήσεων για τη συμπαράσταση στους αναρχικούς και τις αναρχικές που δικάζονται στην Ιταλία

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

2 Εβδομάδες κινητοποιήσεων για τη συμπαράσταση στους αναρχικούς και τις αναρχικές που δικάζονται.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια όξυνση της καταστολής που διευκολύνεται από την υγειονομική έκτακτη ανάγκη του COVID-19, και επακόλουθα μια επίθεση ενάντια σε όλες τις μορφές συγκρουσιακότητας, περιλαμβανομένων εκείνων του αναρχικού κινήματος.

Εκατοντάδες σύντροφοι και συντρόφισσες βρίσκονται ήδη σε δίκη ή σύντομα θα δικαστούν, σε κάποια από τις διάφορες κατασταλτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις διάφορες Εισαγγελίες: δηλαδή στις επιχειρήσεις Scripta Manent, Panico, Ritrovo, Bialystok, Lince, Renata, Scintilla και Prometeo, στη δίκη στο Brennero και στη δίκη για την επίθεση στα γραφεία της Λέγκας στο Treviso.

Εκ των πραγμάτων, αυτοί που μοιάζουν να κυβερνάνε είναι ο ΣΕΒ [Confindustria] και τα διευθυντήρια της Αντιτρομοκρατίας και της Αντιμαφίας, με το Κράτος να επικεντρώνεται στην εξάλειψη της πρακτικής της άμεσης δράσης, ακόμα και της ανατρεπτικής σκέψης.

Έτσι, η σύνδεση των επιδημιών με την καπιταλιστική λεηλασία του πλανήτη μετατρέπεται σε ζήτημα “τρομοκρατίας”, όπως επίσης και κάθε μορφή κινητοποίησης μπορεί να μετατραπεί σε “αδίκημα οργάνωσης”. Όταν η σύγκρουση αντλεί δύναμη από την εξέγερση -όπως συνέβη το Μάρτη στις φυλακές-, η απάντηση του Κράτους θυμίζει τους καιρούς του Dalla Chiesa: ένοπλες εισβολές δεσμοφυλάκων και καραμπινιέρων, συστηματικοί ξυλοδαρμοί και μια κυριολεκτική σφαγή με το θάνατο δεκαπέντε κρατουμένων.

Η Σωφρονιστική Διεύθυνση διασκορπίζει και απομονώνει επαναστάτες και εξεγερμένους στις διάφορες πτέρυγες του συστήματος των φυλακών, παρεμποδίζει οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο καθώς και τη φυσική παρουσία των κατηγορούμενων κατά τη διάρκεια των δικών τους, μέσω της χρήσης της βίντεο-διάσκεψης. Επίσης, διευρύνει σε όλους τους φυλακισμένους μερικές πρακτικές κράτησης που χαρακτηρίζουν το [ειδικό] καθεστώς του άρθρου 41 bis, ανάμεσα τους τα μειωμένα επισκεπτήρια με τα διαχωριστικά τζάμια, λογοκρισία της αλληλογραφίας, κλείδωμα των κελιών. Από τη δική τους πλευρά, οι εισαγγελίες κατασκευάζουν την ιστορία του αναρχικού κινήματος διαχωρίζουντας τις επαναστατικές πρακτικές ανάμεσα σε “αποδεκτές” και “τρομοκρατικές”.

Η δύναμη του καθεστώτος είναι η αδυναμία των αγώνων. Ένα σύστημα που παράγει μονάχα κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές καταστροφές και βασίζεται στο φόβο, καταφεύγοντας κάθε μέρα και περισσότερο στη γλώσσα του πολέμου.

Επομένως, καλούμε σε δυο εβδομάδες κινητοποίησεων από τις 9 ως τις 24 Νοέμβρη 2020.

ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Έτσι ώστε η φλόγα της εξέγερσης να μη σβήσει ποτέ και πάντοτε νέα χέρια να είναι έτοιμα να την αδράξουν. Μέσα σε ένα αβέβαιο παρόν -για εμάς, αλλά και για τα αφεντικά- η μοναδική βεβαιότητα είναι πως είναι δίκαιο να αντιστεκόμαστε και ν’ αντεπιτεθόμαστε.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ.

αναρχικοί και αναρχικές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *