Διεθνιστική Αλληλεγγύη στους 4 διωκόμενους αντισιωνιστές στην Ιταλία (Δίκη, Μιλάνο 11/1/2021).

Τέσσερις σύντροφοι θα δικαστούν στο Μιλάνο, κατηγορούμενοι επειδή κινήθηκαν εναντίον της παρουσίας ισραηλινών σημαιών στη διαδήλωση κατά τη διάρκεια της [73ης επετείου της Απελευθέρωσης της Ιταλίας από το ναζισμό-φασισμό] 25ης Απρίλη 2018. Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας και διατηρώντας ασίγαστη τη συμπαράσταση μας στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, καλούμε σε παρουσία στην πρώτη συνεδρίαση της δίκης, η οποία θα ξεκινήσει στο Δικαστήριο του Μιλάνου στις 11 Γενάρη 2021.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι κατηγορούμενοι μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης της δίκης.

Την Τετάρτη 11 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η δεύτερη και τελευταία συνεδρίαση της προκαταρκτικής έρευνας, για την έκδοση απόφασης σχετικά με την παραπομπή ή μη σε δίκη των διωκόμενων για τη διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία σημαιών του κράτους του Ισραήλ, στη διαδήλωση της 25ης Απρίλη 2018 στο Μιλάνο.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την δικαστική απόφαση για παραπομπή σε δίκη, με τις κατηγορίες της “απειλής, επικίνδυνης εκτόξευσης αντικειμένων, αντίστασης κατά τη αρχής, με την επιβάρυνση της υποκίνησης ρατσιστικού μίσους”. Έτσι, τέσσερις σύντροφοι που βρισκόμασταν υπό έρευνα, μετατραπήκαμε σε κατηγορούμενους. Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη της συνεχόμενης σκοπιμότητας για την προκλητική ταύτιση του αντισωνισμού με τον αντισημιτισμό. Για τη συγκεκριμένη δικαστική εξουσία, η αντίθεση με την παρουσία σημαιών ενός φασιστικού Κράτους – τρομοκράτη -το οποίο καταπιέζει τον Παλαιστινιακό λαό- στην διαδήλωση για την απελευθέρωση από το ναζισμό – φασισμό, θεωρείται μια ενέργεια ποινικά διωκόμενη, και μάλιστα μέσω της μισητής επιβάρυνσης της υποκίνησης σε ρατσιστικό μίσος. Μια κίνηση ενίσχυσης της φιλοσιωνιστικής πολιτικής του ιταλικού Κράτους που δεν χάνει τις ευκαιρίες για να προωθήσει την στρατιωτική και πολιτική συνεργασία του με το Ισραήλ.

Από τη δική μας πλευρά, δηλώνουμε πως το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτελεί μέρος μιας διεθνούς καμπάνιας νομιμοποίησης του σιωνιστικού Κράτους, τη στιγμή που αυτό καταπατά το σύνολο των εδαφών της Παλαιστίνης, μεταφέρει την πρωτεύουσα του στην Ιερουσαλήμ και προβάλει τις επιθετικές βλέψεις του σε όλη τη Μεσόγειο, υπό τον ήχο των βομβαρδισμών και των στοχευμένων δολοφονιών ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση καθώς κι ενάντια σ’ εκείνη των άλλων αραβικών λαών. Μια καμπάνια, μέσα από την οποία είδαμε δίκες, παρόμοιες με τις δικές μας, στη Γαλλία και τη Γερμανία, όπου επιπλέον επικυρώθηκαν και νόμοι εξίσωσης του αντισιωνισμού με τον αντισημιτισμό.

Εμείς φυσικά δεν αναγνωρίζουμε στο σύνολο του αυτό το κατηγορητήριο που προωθείται από τους εγχώριους σιωνιστές, και διαμέσου της δικής μας παραπομπή σε δίκη. Χαιρετίζουμε όλες τις μορφές αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή Υπόθεση και καλούμε όλους τους αλληλέγγυους, όσους και όσες ευαισθητοποιούνται από το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού να βρουν τους τρόπους κινητοποίησης, έτσι ώστε να εκφραστεί αυτό, ακόμα και μέσα στην υπάρχουσα συνθήκη του lockdown.

Στο βαθμό που μας αφορά, ως κατηγορούμενοι σκοπεύουμε να εξακολουθήσουμε στη γραμμή μετατροπής της δίκης ενάντια σε αντισιωνιστές σε δίκη κατά του σιωνισμού. Προς το παρόν, ενημερώνουμε ότι η πρώτη συνεδρίαση της δίκης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 11 Γενάρη 2021 στις 9.00 πμ στο Δικαστήριο του Μιλάνου.

Οι κατηγορούμενοι

πηγή στα ιταλικά: panetteriaoccupata.noblogs.org

μετάφραση στα ελληνικά: Προλεταριακή Πρωτοβουλία.

Αθήνα. Νοέμβρης 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *