[ΚτΒ] Για τη 2η Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Αλληλεγγύης (29/1) στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα (22η Ημέρα Απεργία Πείνας)

Χτυπάτε.

Βαριά η τιμή του πόνου.

Μη δείχνετε καθόλου ανθρωπιά.

Κάθε στιγμή να μας θυμίζει

το δίκιο και το άδικο,

τον άνθρωπο και το χτήνος,

το έγκλημα και το καθήκον.

Αλέξανδρος Παναγούλης, «Χτυπάτε»

Την Παρασκευή 29 Γενάρη 2021, στα πλαίσια της 2ης Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης που καλέστηκε από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις, κινήσεις και παρεμβάσεις σε πολλές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Αγρίνιο, Καρδίτσα, Λειβαδιά κ.α).

Στην Αθήνα, με νωπό ακόμα το κάζο της προηγούμενης μέρας (όπου πολλές χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες -σε αυτούς τους ίδιους δρόμους- “ξεφτίλισαν το κράτος και την καταστολή”, το χουντομπατσονομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδή και τα νέα δήθεν υγειονομικά “μέτρα για πολιτικές συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα), οι αφιονισμένοι ένστολοι δολοφόνοι της ΕΛ.ΑΣ, επιτέθηκαν εν ψυχρώ στην απόπειρα μερικών δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών για συγκέντρωση στα Προπύλαια, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία από το υπουργείο “Προ-Πο” (του παρασημοφορημένου από το FBI βουλευτή που ψήφιζε αδιάβαστα τα μνημόνια), δηλαδή της φαμίλιας Μητσοτάκη, της Πρεσβείας (μια είναι η Πρεσβεία…)

Μια απροσχημάτιστη πολιτική απαγόρευση συγκέντρωσης, με χρήση χημικών και ξυλοδαρμούς, ανθρωποκυνηγητό στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο (από την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου και το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια) και τελικό απολογισμό 21 προσαγωγές συντρόφων και συντροφισσών.

Ο κομμουνιστής πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, ο λαϊκός αγωνιστής που από εκείνο το τρομο-καλοκαίρι της ντροπής και της αισχύνης κι έπειτα, για άλλη μια φορά στη μακρόχρονη και αταλάντευτη αγωνιστική διαδρομή του, βάζει ενέχυρο το σώμα του στον Αγώνα ενάντια στην θρασύδειλη εκδικητικότητα εκείνων που δεν εφαρμόζουν το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν σε βάρος του ειδικά, και σε βάρος των καταδικασμένων με τον τρομονόμο γενικά, αλλά δεν έχουν ούτε το θάρρος να βγουν και να πουν ότι τον θέλουν νεκρό. Εκείνοι που με περίσσιο θράσος και καθεστωτική αλαζονεία, τόσα χρόνια μετά, συνεχίζουν να ζητούν δηλώσεις μετανοίας.

Αλληλέγγυοι στο πλευρό του στέκονται με απεργία πείνας στις φυλακές Δομοκού οι αναρχικοί πολιτικοί κρατούμενοι Νίκος Μαζιώτης και Γιάννης Δημητράκης. Πενθήμερη απεργία πείνας αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε και στις φυλακές της Λάρισας, από τους προφυλακισμένους συντρόφους Πολύκαρπο Γεωργιάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλο.

Από την πλευρά μας, στηρίξαμε την απαγορευμένη Συγκέντρωση στα Προπύλαια και εν όψει της 2ης Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης, τις προηγούμενες μέρες κρεμάσαμε πανό στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα και ρίξαμε τρικάκια στο κέντρο και σε διάφορες συνοικίες της Αθήνας (Εξάρχεια, Νεάπολη, Γκύζη, Κυψέλη, Κουκάκι, Πετράλωνα).

Μέσα σε αυτούς τους ζοφερούς και αρρωστημένους καιρούς, όπου “η εξουσία βρωμάει βεντέτα και θανατικό”, ο παντοτινός αντάρτης Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει να βγαίνει μπροστά και να διδάσκει αγωνιζόμενος:

Χτυπάτε.

Βαριά η τιμή του πόνου…

Νίκη στον Αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα – Απεργία Πείνας από 8/1.

Δύναμη στους αλληλέγγυους απεργούς πείνας Γιάννη Δημητράκη και Νίκο Μαζιώτη.

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης στους πολιτικούς κρατούμενους.

Αλληλεγγύη σε όλους τους προσαχθέντες και τις προσαχθείσες της χθεσινής ς Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης.

Μόνη Δικαιοσύνη η Προλεταριακή – μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, 30/1/2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *