[ΚτΒ] Η προαναγγελθείσα κρατική δολοφονία και οι χίλιες ζωές του παντοτινού αντάρτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αθήνα. 26/2/21. Από την συγκέντρωση εκατοντάδων συντρόφων και συντροφισσών και τη μάχη στην Ομόνοια, κατά τη διάρκεια της 7ης Πανελλαδικής Ημέρας Δράσεων που καλέστηκε από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πάλι την πέτρα τη βαριά,

του Σίσυφου την πέτρα

πήρες στους ώμους και σηκώνεις.

Πονάς μα δε λυγίζεις.

Αδιάκοπος ανήφορος

η στράτα που διαβαίνεις

και για ταμπούρι αψηλό

όρθωσες το ίδιο το κορμί σου.

Ώρα την ώρα

μερόνυχτα, βδομάδες ολάκερες

καίγεσαι και λιώνεις

μα δεν σβήνεις και φωτίζεις

σηκώνεσαι ψηλά

νικάς τους δήμιους σου.

Βάστα καλά

Βάστα γερά παντοτινέ Αντάρτη!

Το όνομα σου και πάλι σημαία και σύνθημα

στα χείλη και τις καρδιές

του απροσκύνητου Ανθού αυτού του τόπου

μπροστά στις αύρες και τα δακρυγόνα

τις ασπίδες και τα ρόπαλα

στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου

το Σύνταγμα και την Ομόνοια

στη χώρα και τον κόσμο.

Αδελφικά σου γνέφουν

τα αετόπουλα από τα κορφοβούνια

και οι σαλταδόροι των πόλεων

οι γερόντοι από το Μακρονήσι

και οι εκτελεσμένοι της Καισαριανής

οι βασανισμένοι και οι σακατεμένοι

στην ταράτσα της Μπουμπουλίνας

και το δωδέκατο όροφο της ΓΑΔΑ

ο Μπελογιάννης, ο Πέτρουλας, ο Παναγούλης

ο Κασίμης, ο Τσουτσουβής, ο Φούντας

ο Μπόμπυ Σαντς, ο Χόλγκερ Μάινς

και οι Τούρκοι σύντροφοι.

Από όπου και όπου ο Αγώνας αναπνέει

Αδελφικά σου γνέφουν.

Βάστα καλά

Βάστα γερά παντοτινέ Αντάρτη! […]

Ο κύβος ερρίφθη. Η ακροδεξιά – νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΝΔ με την γκαιμπελίστικη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου που απαντάει στην αργοπορημένη και “ανθρωπιστικού χαρακτήρα έκκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης” (με την οποία η ευρωατλαντική “αριστερά” του Κεφαλαίου και του Κράτους του επιχειρεί να “καβαλήσει” το πανελλαδικό και διεθνές ογκούμενο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τη Νίκη στον Αγώνα του απεργού πείνας & δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα) προσυπέγραψε και επίσημα αυτήν την προαναγγελθείσα κρατική δολοφονία.

Ο κύβος ερρίφθη και ο “χρόνος στην κλεψύδρα” τελειώνει. Οι εβδομάδες, τα μερόνυχτα και οι ώρες που ζούμε είναι ιστορικές και κρίσιμες. Ο καθένας και η καθεμία, ατομικά και συλλογικά, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, με το λόγο και τη στάση του, με τις δράσεις και τις πράξεις ή την απραξία και τα “ναι μεν αλλά…”, με την ανθρωπιά του και την απανθρωπιά του έχει πάρει ήδη θέση απέναντι σε αυτό το στυγερό έγκλημα, μετά το οποίο το μόνο βέβαιο είναι ότι τίποτα -όντως- δεν θα είναι όπως πριν…

Η ρεβανσιστική οικογενειακή βεντέτα της φαμίλιας Μητσοτάκη, αυτής της ίδιας που -τρεις δεκαετίες νωρίτερα- είχε φροντίσει για την πρόωρη αποφυλάκιση (λόγω δήθεν “ανήκεστου βλάβης”) του αρχιπραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού και άλλων χουνταίων εσχατόγερων που απεβίωσαν (μετά από πολλά χρόνια) πλήρεις ημερών στα σπίτια τους, επιθυμεί τώρα διακαώς να δει θαμμένο κάτω από το χώμα τον κομμουνιστή πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, καταπατώντας ακόμα και τον ίδιο τον εκδικητικό νόμο που η ίδια ψήφισε και τα παπαγαλάκια της βάφτισαν “νόμο Κουφοντίνα”, ενώ ταυτόχρονα οι μυστικές και φανερές “υπηρεσίες ασφαλείας” της και η ΕΕ φρόντισαν ώστε να διαφεύγουν (κοντά πέντε μήνες τώρα) της σύλληψης και τη φυλάκισης οι καταδικασμένοι ναζιστές Λαγός και Παππάς της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ (η οποία άλλωστε μίλαγε ανέκαθεν στη Ντόρα Μπακογιάννη “με το σεις και με το σας”…) και οι πρώτοι έγκλειστοι χρυσαυγίτες αρχίζουν να αποφυλακίζονται ήδη από την “αδέκαστη” αστική “δικαιοσύνη” της Γ’ ελληνικής “Δημοκρατίας”.

Μια προαναγγελθείσα κρατική δολοφονία, η οποία και συντελείται με την πάγια και διαρκή αρωγή και στήριξη (αν όχι με την καθοδήγηση) της Πρεσβείας (μια είναι η Πρεσβεία…) και έρχεται για να επαναφέρει στην Ευρώπη (σαράντα χρόνια μετά την κρατική δολοφονία των πολιτικών κρατούμενων απεργών πείνας του IRA από τη “σιδηρά κυρία” Μάργκαρετ Θάτσερ) και στη “γενέτειρα της δυτικής δημοκρατίας” τη θανατική ποινή και τον καοϋμπόικο “νόμο της άγριας Δύσης”.

Μια προαναγγελθείσα κρατική δολοφονία με την οποία δεν επιχειρείται μονάχα η φυσική εξόντωση του αλύγιστου αγωνιστή αλλά και ο οριστικός ενταφιασμός της (υπαρκτής ή υποτιθέμενης) “μεταπολιτευτικής αριστερής ηγεμονίας” και των κοινωνικών και πολιτικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων μιας ολόκληρης ιστορικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των κρίσιμων εβδομάδων, χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αναρχικοί και κομμουνιστές, αναρχικές και κομμουνίστριες στην Αθήνα, τη Σαλονίκη, την Πάτρα, την Κρήτη, σε όλη τη χώρα και τον κόσμο, με θάρρος και αυταπάρνηση, αδιάκοπα και μαχητικά βγήκαν πολύμορφα στους δρόμους της έμπρακτης Αλληλεγγύης, ρίσκαραν και συνεχίζουν να ρισκάρουν, ξυλοκοπήθηκαν και κυνηγήθηκαν, “έφαγαν” πρόστιμα και χημικά, προσήχθησαν, διώχθηκαν και συνελήφθησαν από τους σύγχρονους μηχανοκίνητους Μπουραντάδες της ομάδας Δ και τους υπόλοιπους ένστολους δολοφόνους και βασανιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των κρίσιμων εβδομάδων, ακόμα περισσότερες χιλιάδες φωνές στην Ελλάδα και όλον τον κόσμο, “επώνυμες” και “ανώνυμες”, “θεσμικές”, “επίσημες” και “ανεπίσημες”, φωνές ανθρώπων που διαφωνούν ιδεολογικά-πολιτικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, επέδειξαν την ηθική εντιμότητα ν’ αναγνωρίσουν το δίκαιο του αιτήματος του πολιτικού κρατούμενου για επιστροφή του στα υπόγεια κελιά του Κορυδαλλού που “…έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοίδης, για να θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή”

[απόσπασμα από τη Δήλωση έναρξης απεργίας πείνας. Φυλακές Δομοκού. 8/1/2021].

Αθήνα, 27/2/21. Από τη διαδήλωση χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών από το Σύνταγμα στην Ομόνοια, έπειτα από κάλεσμα Πρωτοβουλίας 1000+ δικηγόρων και νομικών, για να σωθεί η ζωή και να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ξέρουν και αυτοί, το ξέρουμε κι εμείς. Ο παντοτινός αντάρτης Δημήτρης Κουφοντίνας τους έχει νικήσει ήδη τους δήμιους του. Αγωνιστές σαν κι αυτόν “μονάχα μια φορά πεθαίνουν αλλά ζουν χίλιες ζωές”

Όπως έγραψε και ένας αλληλέγγυος σύντροφος από τη νότια Γαλλία:

[…] O Δημήτρης Κουφοντίνας ανήκει σε εκείνη τη γενιά επαναστατών, εκείνων των αλύγιστων ανδρών και γυναικών που διένυσαν δια πυρός και σιδήρου την Ιστορία του 20ου αιώνα, με τις ισχυρές ιδέες τους και με το αίμα και όχι με προκατασκευασμένες απόψεις και φλύαρες ρητορείες. Άνθρωποι που συμμετείχαν εκ των πραγμάτων σε αυτή την αυτόνομη διαδικασία που εκδηλώθηκε μεταξύ των εκμεταλλευομένων. Μια γενιά στρατευμένων αγωνιστών και αγωνιστριών που πλήρωσε υψηλότατο τίμημα γιατί τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και -με το αναπόφευκτο πέρασμα του χρόνου- κυρίως κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, πολλοί από αυτούς και από αυτές έφυγαν από τη ζωή. Γι αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντική -όπου και όποτε προκύπτει- να αναδεικνύεται η μετάδοση της μαρτυρίας όλων εκείνων που αποπειράθηκαν την έφοδο στον ουρανό προς όσους και όσες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωτικά παραιτηθεί.

Όποιος είχε την τύχη να γνωρίσει άμεσα ή έμμεσα αυτούς τους συντρόφους και αυτές τις συντρόφισσες, όποιος μπόρεσε και θέλησε να διαβάσει, να συζητήσει και να αγκαλιάσει αυτή την τόσο βαθιά ανθρωπιά εκείνων που αφιέρωσαν σκέψη και σώμα στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ελευθερία, όποιος αντιλήφθηκε ποιο ήταν και ποιο εξακολουθεί να είναι και σήμερα το διακύβευμα, γνωρίζει καλά ότι αυτοί οι σύντροφοι και αυτές οι συντρόφισσες αποτελούνε μέρος της συνολικής κληρονομιάς του επαναστατικού κινήματος, τη συγκολλητική ουσία των κομματιών της ταξικής μνήμης. Οι πληγές, οι ρυτίδες και τα λόγια τους, μάς μετέδωσαν μια άλλη Ιστορία, “ανεπίσημη”, παράνομη και φιμωμένη. Μας απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν σκλάβοι αν αυτοί οι ίδιοι δεν θέλουν να ζουν ως τέτοιοι. Μας δίδαξαν την ομορφιά της αξιοπρέπειας και της εξέγερσης. Άγγιξαν κατευθείαν τις καρδιές μας και μας είπαν καθαρά και ξάστερα πως παρά τις αντιφάσεις, τις μικρότητες και τις φοβίες μας, ενώπιον ενός ιστορικού εχθρού επί το παρόντος ισχυρότατου, εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να ονειρευόμαστε, να χαιρόμαστε για τη ζωή…

[απόσπασμα από “Γαλλία: Διεθνής Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα!”]

Νίκη στον Αγώνα του απεργού πείνας & δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αντίσταση με κάθε μέσο απέναντι σε αυτήν την προαναγγελθείσα κρατική δολοφονία.

Η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο.

Να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.

Παύση κάθε δίωξης και διαγραφή των χρηματικών προστίμων που έχουν επιβληθεί στους εκατοντάδες προσαχθέντες και προσαχθείσες, συλληφθέντες και συλληφθείσες των κινήσεων αλληλεγγύης στην Αθήνα και όλη τη χώρα.

Η Αλληλεγγύη ήταν, είναι & θα είναι το Όπλο μας.

Ο Αγώνας Συνεχίζεται.

Με ψυχή βαθιά. Μέχρι την τελευταία ανάσα…

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Κυριακή 28/2/2021

One thought on “[ΚτΒ] Η προαναγγελθείσα κρατική δολοφονία και οι χίλιες ζωές του παντοτινού αντάρτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *