Για μια εκδικητική δίωξη και ένα καθόλου τυχαίο “κυνήγι μαγισσών” στο Μπέργκαμο της πανδημίας.

φώτο από μια από τις κινητοποιήσεις της Λαϊκής Επιτροπής “Αλήθεια & Δικαιοσύνη για τα θύματα του Covid 19” έξω από το νοσοκομείο που το Μάρτη του 2020 έγινε νεκροτομείο, στο Alzano του Bergamo.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της πόλης – σύμβολο της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας στην Ιταλία, “ένα ζευγάρι από τα μολυβένια χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, κατηγορούμενο για την αποστολή απειλητικών επιστολών τον Ιούνιο στους προέδρους του ΣΕΒ (Confindustria) της Λομβαρδίας και του Μπέργκαμο καθώς και για την αποστολή παγιδευμένου δέματος τον Σεπτέμβρη στον πρόεδρο του ΣΕΒ της Μπρέσια. Οι επιστολές περιείχαν μια σφαίρα διαμετρήματος 3,65 και έφεραν την υπογραφή των αυτοαποκαλούμενων Nuclei Proletari Lombardi”.

Ο Gianfranco Formoni και η Pia Panseri, πρώην μέλη και πρώην πολιτικοί κρατούμενοι της Prima Linea [Πρώτη Γραμμή], 64 και 65 ετών αντίστοιχα, κατηγορούνται για τη σύσταση μιας ένοπλης οργάνωσης – φάντασμα, για “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με τρομοκρατικούς ή ανατρεπτικούς σκοπούς”. Και οι δύο συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες της Λαϊκής Επιτροπής “Αλήθεια & Δικαιοσύνη για τα θύματα του Covid 19” που έχει συσταθεί στην πόλη και πολιτικά οριοθετείται στα αριστερά, σε αντίθεση με την επίσημη και γνωστότερη Επιτροπή.

Η Πία δραστηριοποιείται πολιτικά και στη Rifondazione Comunista [Κομμουνιστική Επανίδρυση], ένα κόμμα που δεν φημίζεται για τη ροπή του προς την “ατομική τρομοκρατία”. Ανάμεσα σε άλλες κινητοποιήσεις, υπενθυμίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο του Alzano καθώς κι εκείνη έξω από την τοπική έδρα της Περιφέρειας στην πόλη του Μπέργκαμο, όπου η Πία είχε πάρει το λόγο και είχε τοποθετηθεί δημόσια. Ήταν αυτή η δραστηριοποίηση τους, σύμφωνα με τις αστυνομικές διαρροές, που έστρεψε -για ακόμα μια φορά- το στόχαστρο της κρατικής “αντι”τρομοκρατίας επάνω τους.

Όπως γράφει και τοπικό ΜΜΕ: Ο συνδυασμός ανάμεσα σε ένα εξωκοινοβουλευτικό παρελθόν με καταδίκες για τρομοκρατική οργάνωση και η τωρινή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που έχουν ως αντικείμενο την υπόθεση της “κόκκινης ζώνης” της πανδημίας, ήταν αυτός που οδήγησε τις διωκτικές αρχές ως την πόρτα του σπιτιού τους”.

Με λίγα λόγια, για να το πούμε κάπως καφκικά, ο Τζιανφράνκο και η Πία είναι διά βίου ένοχοι. Γιατί αν και πλήρωσαν ήδη με δίκες, καταδίκες και φυλακίσεις το τίμημα της συμμετοχής τους σε μια κομμουνιστική ένοπλη οργάνωση της δεκαετίας του 1970, δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να αμφισβητούν αυτό το αρρωστημένο και θανατηφόρο σύστημα. Δεν δικαιούνται, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες που συμμετείχαν σε εκείνη την επαναστατική απόπειρα για έφοδο στον ουρανό, να ασχολούνται με την πολιτική. Δεν δικαιούνται ούτε καν να ομιλούν. Με λίγα λόγια, τους έχουν καταδικάσει σε μια ποινή ισόβιας σιωπής.

Μια λέξη μόνο. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

[από προφίλ συντρόφου από τη βόρεια Ιταλία]

από Ήμουν, Είμαι & Θα Είμαι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *