Kίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ) | Κυριακή 9 Μάη 2021. Αντιφασιστική – Αντιιμπεριαλιστική Πορεία στα γραφεία της ΕΕ. Συγκέντρωση 13.00 στα Προπύλαια.

Την Κυριακή 9 Μάη 2021 συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη συντριβή του ναζιστικού Τρίτου Ράιχ. Μια ιστορική ήττα των βδελυρότερων εχθρών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στη μέχρις εσχάτων Αντίσταση και Πάλη εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών, όλων των ηλικιών, σε όλη την Ευρώπη. Μια Αντιφασιστική Νίκη των Λαών που σηματοδοτήθηκε από την είσοδο του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο και το κάρφωμα της κόκκινης σημαίας στην καρδιά του κτήνους, στο Ράιχσταγκ. Μια Αντιφασιστική Νίκη των Λαών που απέδειξε έμπρακτα -για ακόμα μια φορά στην ανθρώπινη ιστορία- ότι κανένας εχθρός, όσο “παντοδύναμος” κι αν φαντάζει, δεν είναι ανίκητος.

76 χρόνια μετά, τα διδάγματα αυτού το κοσμοϊστορικού γεγονότος παραμένουν όχι μόνο διαχρονικά αλλά και επίκαιρα. Το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα, η σκύλα που γέννησε το τέρας, βρίσκεται πάλι σε οργασμό”: εν μέσω της βαθύτερης μεταπολεμικής κρίσης του (που επιταχύνθηκε περαιτέρω με το ξέσπασμα της πανδημίας) και με τους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς του να εντείνονται, συνεχίζει να σπέρνει τη φτώχεια και την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση, το ρατσισμό και το σοβινισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Με τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό να ζεσταίνει τη ΝΑΤΟϊκή πολεμική μηχανή του και να στρέφει και πάλι τις κάννες του “προς Ανατολάς”, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των “πρόθυμων συμμάχων τους”. Με τις φασιστικές-ακροδεξιές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια της “δημοκρατικής” ΕΕ να σηκώνουν κεφάλι και τους κρατικούς-παρακρατικούς-διακρατικούς μηχανισμούς καταστολής να προσομοιάζουν -όλο και περισσότερο- σε στρατούς κατοχής. Με τα κομμουνιστικά σύμβολα και κόμματα να έχουν ήδη κηρυχθεί παράνομα σε μια σειρά “απελευθερωμένων” χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ και τους ντόπιους συνεργάτες των ναζιστών κατακτητών ν’ αναγορεύονται -από τα “μετασοβιετικά” καθεστώτα- στους νέους “εθνικούς ήρωες” τους. Με την πολύχρονη και αδιάκοπη επιχείρηση διαστρέβλωσης να επιδοτείται αδρά από κρατικά προγράμματα, ευρωενωσίτικα κονδύλια και ιδιωτικά “ευαγή” ιδρύματα, στοχεύοντας στο φιλελεύθερο ξαναγράψιμο της σύγχρονης Ιστορίας, μέσα από την υποκριτική “καταδίκη όλων των ολοκληρωτισμών” και την ανιστόρητη εξίσωση ναζισμού και κομμουνισμού που επιβάλλεται με τη “δημοκρατική θεωρία των δυο άκρων”.

76 χρόνια μετά, εδώ στο νότιο άκρο των Βαλκανίων που απελευθερώθηκαν από τη ναζιστική-φασιστική κατοχή μέσα από την Αντίσταση των Λαών και με τα παρτιζάνικα όπλα στο χέρι, εδώ στο “μεταμνημονιακό” κράτος – παρία της ΕΕ και αναβαθμισμένο πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, κι ενώ η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και τα πολεμικά σύννεφα του αστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού πυκνώνουν, οι κυβερνητικοί πολιτικοί απόγονοι των ιδιοτελών καθαρμάτων, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών, των Ράλληδων, των Χριστοφοράκων και των Μπουραντάδων, με την ανοχή σύσσωμου του αστικού πολιτικού συστήματος, πιστοί στα νάματα της ευρωατλαντικής εθνικοφροσύνης και της αντικομμουνιστικής πατριδεμπορίας, όντας πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τα αντιδρ-αστικά αναθεωρητικά ιδεολογήματα των ιμπεριαλιστών πατρόνων τους, πασχίζουν να επιβάλλουν τη λήθη μέσα από την παραχάραξη του χθες, να διαποτίσουν στον εργαζόμενο λαό την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, τη δουλοπρέπεια και την εθελούσια σκλαβιά, ώστε να διασφαλίσουν τη διαιώνιση αυτού του απάνθρωπου και θανατηφόρου καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος που γεννά και τρέφει το ναζισμό και το φασισμό.

Δεν θα τους περάσει! Και εδώ και παντού, η Ιστορία έχει γραφτεί και δεν ξεγράφεται.

Ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός, το φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός!

Οι Λαοί νικούν με το οπλό στο χέρι και η ανθρώπινη Ιστορία πολύ καλά το ξέρει!

Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!

EAM-EΛΑΣ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ αυτός είναι ο Δρόμος για να νικάς Λαέ!

Λευτεριά στο Λαό – Θάνατο στο Φασισμό και τον Ιμπεριαλισμό!

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική – Αντιιμπεριαλιστική Πορεία στα γραφεία της ΕΕ που καλείται από την Πρωτοβουλία γιά την 9 Μάη.

Συγκέντρωση Κυριακή 9/5/2021 στις 13.00 στα Προπύλαια.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Μάης 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *