(ΚτΒ) | 73 χρόνια από τη Νάκμπα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Συγκέντρωση – Πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Μετρό Πανόρμου 15/5 5:00

Το παλαιστινιακό ΝΟ PASARAN γραμμένο με σιωνιστικά δακρυγόνα.

73 χρόνια από τη Νάκμπα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Το τελευταίο διάστημα σιωνιστές έποικοι, στη συνοικία Σέιχ Τζάρα στην Αλ Κουντς
(Ιερουσαλήμ), εισβάλουν στα σπίτια, εκδιώχνουν από αυτά τους Παλαιστίνιους κατοίκους τους και τα κατεδαφίζουν. Παλαιστίνιοι προσκυνητές λόγω του Ραμαζανίου στο τέμενος Αλ Άκσα δέχονται επίθεση και πλαστικές σφαίρες από τον σιωνιστικό στρατό κατοχής. Στις δίκαιες διαμαρτυρίες και συγκρούσεις που ακολουθούν μεταξύ παλαιστινίων και στρατού, το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ απαντάει με βομβαρδισμούς στη Γάζα, που έχουν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων αμάχων, μεταξύ αυτών και τουλάχιστον 16 παιδιών.

73 χρόνια από τη σύσταση του κράτους του Ισραήλ και του διωγμού των παλαιστινίων και 4 χρόνια μετά την επίσημη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑꞏ ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, «κάνουν πλάτες» στα δολοφονικά σχέδια του Ισραήλ και υποκριτικά καλούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, εξισώνοντας με αυτόν τρόπο την παλαιστινιακή αντίσταση με τους εποικισμούς.

Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, υιοθετώντας πλήρως τη σιωνιστική προπαγάνδα, υποστηρίζει το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ. Μια αυτοάμυνα που στις πέτρες απαντάει με σφαίρες και στις συγκρούσεις ενάντια στους εποικισμούς με βομβαρδισμούς.

73 χρόνια από τη Νάκμπα, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για την επιβίωσή του και συνεχίζει να εμπνέει με τον αγώνα του. Σε αυτόν το αγώνα ο εργαζόμενος λαός στην Ελλάδα πρέπει να σταθεί δίπλα στους παλαιστίνιους, όπως ιστορικά έχει κάνει τόσες φορές. Πρέπει να σταθούμε ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα και την ελληνοισραηλινή συμμαχία και να δείξουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη.

Στεκόμαστε δίπλα στην μαχόμενη Παλαιστίνη και απαιτούμε να σταματήσει το σιωνιστικό έγκλημα.

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Νίκη στα όπλα της αντίστασης.

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την συγκέντρωση – Πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία που καλεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 15/5 5:00μμ

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Μάης 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *