Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ): Νίκη στον Αγώνα των διανομέων της efood. Τάξη εναντίον Τάξης. 24ωρη Απεργία. Παρασκευή 24/9/21.

Κοίτα! Οι άλλοι έχουν κινήσει κι έχει η πλάση κοκκινίσει

κι άλλος ήλιος έχει βγει σ’ αλλή θάλασσα, άλλη γη…

Από την Αθήνα και τη Σαλονίκη, μέχρι την Πάτρα και το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Βόλο και όλη τη χώρα, ένα φουσκωμένο ποτάμι από “κόκκινα γιλέκα” και όχι μόνο, πλημμύρισε χθες 22/9 τους δρόμους, στέλνοντας ενωτικό αγωνιστικό μήνυμα σε όλη την ντόπια και μεταναστευτική εργατική Τάξη, τη νέα εργαζόμενη βάρδια και σ’ όλη την προλεταριακή νεολαία.

Με την προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας –που προκηρύχτηκε έπειτα από κοινό κάλεσμα της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και του Συνδικάτου, Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Ν.Αττικής- χιλιάδες απεργοί διανομείς, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με τις μαζικές και δυναμικές μηχανοκίνητες κινητοποιήσεις τους, έγραψαν ιστορία.

Η ευρεία κατακραυγή και ο ψηφιακός ακτιβισμός που αναπτύχθηκε ενάντια στα εργοδοτικά και υπουργικά “επιτελικά” σχέδια, για περαιτέρω υποτίμηση της μισθωτής εργασίας με τη μετατροπή της σε “συνεργασία”, απέδειξε στην πράξη ότι η Αλληλεγγύη –σε όλους τους καιρούς, σε όλους τους τόπους και με όλα τα μέσα– εξακολουθεί να αποτελεί ταξικό όπλο και κοινωνική αρετή.

Η ανακοινωμένη “αναδίπλωση” και η ουσιαστική αδιαλλαξία των αφεντικών και των χρυσοπληρωμένων μανατζαραίων της efood (ιδιοκτησίας του γερμανικού κολοσσού Delivery Hero, που λυμαίνεται τον κλάδο της ταχυδιανομής σε πολλές άλλες χώρες), οι οποίοι -κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαζικότατης μοτοπορείας στην Αθήνα- επέλεξαν να κρυφτούν πίσω από τις αστυνομικές κλούβες και διμοιρίες, καθιστά σε μονόδρομο τη συνέχιση και την κλιμάκωση αυτού του δίκαιου και αναγκαίου Αγώνα για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια. Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά. Το φράγμα της μοιρολατρίας, της εξατομίκευσης και του φόβου έχει ραγίσει για τα καλά. Καιρός να σπάσει…

Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021. 24ωρη Απεργία από την Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Ν.Αττικής.

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση – Μοτοπορεία. Πεδίο Άρεως, 11πμ.

NIKH ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΤΗΣ EFOOD.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ. ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΞΗΣ.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, 23/9/2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *