Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]: Κάλεσμα Στήριξης της Αντιπολεμικής – Αντιιμπεριαλιστικής Πορείας ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ. Πόλεμο στον Πόλεμο. Σύνταγμα Πέμπτη 14/10, 18.00.

[…] Eδώ, στο υπερχρεωµένο κράτος παρία της ΕΕ, στο κράτος στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ευρώπης Φρούριο, στην αναβαθµισµένη στρατιωτική βάση και πολεµικό ορµητήριο του ΝΑΤΟ, έγινε ακόµα πιο βαθύ το σκοτάδι της κρατικής-καπιταλιστικής επέλασης και του ιµπεριαλιστικού-νεοαποικιακού αλυσοδέµατος.

Ένα σκοτάδι που πυκνώνει από τα (ολοένα και απειλητικότερα) πολεµικά σύννεφα που σκεπάζουν το Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών και των ευρύτερων αστικών, διακρατικών και ενδοϊµπεριαλιστικών ανταγωνισµών.

Ένα πυκνό σκοτάδι που διαµορφώνει την εγχώρια “νέα κανονικότητα” που προελαύνει συστηµατικά από τον Ιούλη του ’19 κι έπειτα, µετά την “κυβερνητική παλινόρθωση των “νόµιµων ιδιοκτητών της χώρας” που διαδέχτηκαν τη νέα σοσιαλδηµοκρατία, η οποία υπό τη µορφή της “πρώτης φοράς αριστεράς”, για άλλη µια φορά στην ιστορία, υπηρέτησε επάξια τον παλιό κόσµο” […]

από Μια Συλλογική Απολογιστική Συμβολή: Αναδρομές & Συμπεράσματα.

Στόχοι Πάλης & Προοπτικές [ΚτΒ, Σεπτέμβρης 2020 – Γενάρης 2021].

Μετά την υπογραφή της “Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια”, στις 14 Οκτώβρη ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών της πλέον νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς μεταπολιτευτικής κυβέρνησης ΝΔ με τη συναίνεση σύσσωμου του αστικού πολιτικού προσωπικού- μεταβαίνει στις ΗΠΑ για την υπογραφή της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.

Πρόκειται για επίσημες διακηρύξεις μετατροπής της χώρας σε “οικόπεδο σε τιμή ευκαιρίας” και “πεδίο βολής φτηνό” -μεταξύ άλλων- μέσω υπέρογκων εξοπλιστικών προγραμμάτων χωρίς τέλος, για τη διασφάλιση των συμφερόντων της ντόπιας αστικής Τάξης & των ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών “δανειστών, εταίρων & συμμάχων” της.

Φτώχεια και υποτίμηση, ανέχεια και εξαθλίωση, στρατιωτικοποίηση και αστυνομοκρατία, εθνικιστικό ντοπάρισμα, πολεμοκάπηλη προπαγάνδα και κοινωνικός εκφασισμός: αυτά είναι όσα “προσφέρουν” στον εργαζόμενο λαό & όλους τους λαούς της περιοχής που (εδώ και χρόνια) έχει μετατραπεί σε “περιοχή πολέμου” (war area) και υγρό τάφο για χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και μετανάστριες που δραπετεύουν από την “εξαγωγή της δυτικής Δημοκρατίας” που -εδώ και δεκαετίες- εκστρατεύει ανά τον κόσμο μέσω των πολεμικών και “ειρηνευτικών” ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Ενάντια στις πολεμικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία & ΗΠΑ.

Ενάντια στον Iµπεριαλισµό και τον ελληνοτουρκικό αστικό ανταγωνισµό.

Να σαµποτάρουµε την πολεµική προπαρασκευή στις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Για το κλείσιµο όλων των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων.

Μαζί µε τους λαούς της Τουρκίας, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και ολόκληρης της Μεσογείου ν’ αγωνιστούµε διεθνιστικά ενάντια στον ιµπεριαλιστικό πόλεµο που µαίνεται ήδη στην περιοχή.

Ενάντια σε κάθε συνεργασία µε το σιωνιστικό κράτος-τροµοκράτη του Ισραήλ. Για την Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Νίκη στα Όπλα των Λαών – Πόλεµο στον Πόλεµο των Ιµπερια-ληστών.

Ο Εχθρός µας είναι εδώ. Μέσα στην Ελλάδα. Μέσα στην ΕΕ. Μέσα στο ΝΑΤΟ.

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην Αντιπολεμική – Αντιιμπεριαλιστική Πορεία την Πέμπτη 14/10. Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18.00

Κίνηση της Βιολέττας

Αθήνα, Οχτώβρης 2021

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *