Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ): Για την κρατική δολοφονία του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη στις 22/10 στο Πέραμα από τους ένστολους φονιάδες της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας”.

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτώβρη 2021, οι ένστολοι φονιάδες της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας” έγραψαν ακόμα μια αιματοβαμμένη σελίδα στην πολύχρονη εγκληματική σταδιοδρομία τους. Η καταδίωξη ενός κλεμμένου ΙΧ που ξεκίνησε από το Αιγάλεω και κατέληξε στην εν ψυχρώ κρατική δολοφονία στο Πέραμα, έπειτα από καταιγισμό αστυνομικών πυρών, του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη και τον βαρύ τραυματισμό ενός 16χρονου συγγενή του, έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα θυμάτων του δόγματος “Νόμου και Τάξης”. Οι αφιονισμένοι κουμπουροφόροι της μηχανοκίνητης ομάδας ΔΙΑΣ δεν δίστασαν -μέσα σε κατοικημένη περιοχή- να αδειάσουν τις γεμιστήρες τους επάνω σε δυο άοπλους νεολαίους και να σπείρουν -για ακόμα μια φορά- τον τρόμο και το θάνατο “στην άκρη της πόλης”.

Ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης, πατέρας δυο παιδιών, δεν είναι ο πρώτος φτωχοδιάβολος των τσιγγάνικων κοινοτήτων που πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων μπάτσων αφού -καθ’ όλη τη διάρκεια της “καλύτερης δημοκρατίας που είχαμε ποτέ”– εκατοντάδες είναι τα ονόματα των νεκρών της Τάξης μας που συνεχίζουν να προστίθενται σε αυτήν την μακάβρια λίστα και να “γυρεύουν δικαίωση και εκδίκηση”.

Τα περιστατικά που είχαν προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα, όταν σερίφηδες συναδέλφοι των ένστολων φονιάδων του Περάματος άνοιξαν πυρ κατά βούληση μέσα στο κέντρο της Αθήνας, (στην πλατεία Βάθη στις 8/10 με βαρύ τραυματισμό του οδηγού καταδιωκόμενου οχήματος και τον Άγιο Παντελεήμονα στις 11/10 χωρίς ευτυχώς θύματα) μαρτυράνε το αυτονόητο: το συγκεκριμένο έγκλημα δεν ήταν “τυχαίο” ούτε “μεμονωμένο”.

Από την πρώτη στιγμή της διάπραξης του, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη επιχείρηση συγκάλυψης που στοχεύει στην ατιμωρησία των ένστολων φονιάδων και τη μετατροπή τους σε ήρωες για τους συναδέλφους τους, τα σόγια τους και όλο το χαφιεδότσουρμο των ρατσιστών και των φασιστών, των ακροδεξιών και των “ορφανών” ναζιστών της ΧΑ.

Μέσα από “ασφαλείς πληροφορίες” και “αποκλειστικά ρεπορτάζ”, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της ΓΑΔΑ και σύσσωμα τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να ξεπλύνουν και να κουκουλώσουν, να διαστρεβλώσουν και να συσκοτίσουν. Η πλήρης κυβερνητική κάλυψη στο συγκεκριμένο έγκλημα (με την υπουργική επίσκεψη στα κρατητήρια και τα “μπράβο στους αστυνομικούς”), από την πιο ακροδεξιά – νεοφιλελεύθερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη ότι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης ο υιός παραμένει πιστός στις οικογενειακές παραδόσεις του πατέρα του που -30 χρόνια πριν- έλεγε στους μπάτσους: “Το Κράτος είστε εσείς”.

Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει”. Από τον Ασπρόπυργο, το Αιγάλεω και το Πέραμα, από το κέντρο και όλες τις συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά και όλης της χώρας να μην μείνει αναπάντητο (και) αυτό το κρατικό έγκλημα. Οι μπάτσοι δολοφόνοι, οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους και τ’ αφεντικά τους να πληρώσουν το τίμημα.

Όλοι & Όλες στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.

Να μη συνηθίσουμε το θάνατο.

Να μην νικήσει ο τρόμος, να νικήσει ο Δρόμος.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, 25/10/2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *