Σύντροφοι & Συντρόφισσες από την άλλη πλευρά της Μεσογείου | ΌΧΙ στην Έκδοση του Συντρόφου Dayvid.

Ρώμη, πλατεία San Giovanni, 15 Οκτώβρη 2011

Από Συντρόφους & Συντρόφισσες από την άλλη πλευρά της Μεσογείου λάβαμε, μεταφράσαμε & δημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο.

Μπλόκο στην Έκδοση από την ελληνική αστική “δικαιοσύνη” στην Ιταλία του φυλακισμένου συντρόφου Dayvid– πολιτικού κρατούμενου στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η δια-κρατική αστυνομική-δικαστική καταστολή δεν γνωρίζει σύνορα.

Το ίδιο και η Διεθνιστική Αλληλεγγύη!

Προλεταριακή Πρωτοβουλία

Αθήνα, Ιούλης 2022

ΟΧΙ στην έκδοση του συντρόφου Dayvid

O Dayvid συνελήφθη την Τετάρτη 29 Ιουνίου στην Αθήνα, ένα μήνα μετά την τελεσίδικη απόφαση με την οποία στην Ιταλία είχαν επιβεβαιωθεί οι ποινές, με την κατηγορία για “καταστροφή και λεηλασία”, για την πορεία της 15ης Οκτώβρη του 2011 στη Ρώμη.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Dayvid ήταν εξήμισι χρόνια, εκ των οποίων έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο προφυλάκισης και μερικούς μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Dayvid ανέλαβε την ευθύνη και διεκδίκησε το δίκιο εκείνης της ημέρας εξέγερσης, όταν μερικοί δρόμοι της Ρώμης πλημμύρισαν από χιλιάδες διαδηλωτών που αντί απλά να πορευθούν όπως ήθελαν οι διοργανωτές, αποφάσισαν να περάσουν στην επίθεση και να δώσουν μάχη. Διάφορα αστυνομικά οχήματα υπέστησαν ζημιές, ένα θωρακισμένο παραδόθηκε στις φλόγες, και για μερικές ώρες, χάρη στις πιο κοινές πρακτικές αντίστασης, δεν στάθηκε δυνατή η επιχείρηση περικύκλωσης της πλατείας.

Ο Dayvid βρίσκεται λοιπόν τώρα στο στόχαστρο αυτού του διεθνούς εντάλματος, έγκλειστος στη φυλακή του Κορυδαλλού, εν αναμονή της απόφασης για την παράδοση του στο ιταλικό κράτος, στην οποία και πιστεύουμε ότι θα αντιταχθεί.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση στο δικαστήριο της Αθήνας.

Για όποιον θα ήθελε να του γράψει

Dayvid Ceccarelli.

Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού. Α’ Πτέρυγα

ΤΚ 18110. Αθήνα. Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει σύντομα ενημέρωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *