[ΚτΒ] Αλληλεγγύη στο σύντροφο Κώστα Κ. (Δίκη Τετάρτη 18/1)

Στις 22/10/2021 έλαβε κλήση από τον ανακριτή ο σύντροφος Κώστας Κ., προκειμένου να απολογηθεί λίγες μέρες αργότερα, για μια εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο πολιτισμού το μακρινό 2007 (!), με βάση την εύρεση μετά από 15 χρόνια ενός –υποτιθεμένου– δείγματος DNA και παρά το γεγονός ότι το γενετικό υλικό του συντρόφου ήταν διαθέσιμο στους διωκτικούς μηχανισμούς ήδη από το 2009.

Η δικογραφία αυτή, πέρα από τη βαρύτητα των κατηγοριών και το ενδεχόμενο πολυετούς φυλάκισης και παρατεταμένης δικαστικής ομηρίας του συντρόφου, εντάσσεται στη ίδια βιομηχανία διώξεων του τελευταίου διαστήματος, που «ορφανά» δείγματα DNA, όλως παραδόξως μετά από πολλά χρόνια ταυτοποιούνται. Στη πραγματικότητα όμως το μόνο που ταυτοποιεί η συγκεκριμένη δίωξη είναι η συνεχής παρουσία του συντρόφου, για περισσότερες από 3 δεκαετίες, στους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες. Μια παρουσία για την οποία έχει κατηγορηθεί, διωχθεί και φυλακιστεί και στο παρελθόν.

Στόχος των κατασταλτικών μηχανισμών με τη δίωξη του συντρόφου Κώστα Κ., όπως και με την 14μηνη προφυλάκιση του συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη -μετά την απαγωγή του από την ΕΛ.ΑΣ.- πριν την αθώωση του στο δικαστήριο, με την κλήση για υποχρεωτική λήψη DNA από 14 συλληφθέντες κατά την εκκένωση της πρυτανείας του ΕΜΠ (για μια υπόθεση του 2014) και άλλες υποθέσεις στημένων διώξεων, είναι αφενός η ενίσχυση των βάσεων δεδομένων των εργαστηρίων της ΓΑΔΑ και η γενετική χαρτογράφηση του αναρχικού χώρου, όσο και η δημιουργία ενός αισθήματος φόβου προς τους αγωνιζόμενους ειδικότερα ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κληθούν να αποδείξουν ότι προ δεκαπενταετίας δεν ήταν «ελέφαντες». Είναι στο χέρι του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος να υπενθυμίσει ότι οι μόνοι που είναι υπόλογοι για τις εγκληματικές τους ενέργειες είναι οι καπιταλιστές, οι πολιτικοί τους υπάλληλοι, οι μπάτσοι και οι δικαστές.

Μπλόκο στη νέα βιομηχανία διώξεων με βάση το DNA
Κάτω χέρια από τους αγωνιστές & τις αγωνίστριες

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον σύντροφο Κώστα Κ.

Δίκη. Τετάρτη 18 Γενάρη 2023. Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (οδός Δέγλερη 4), 9.00 πμ

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Γενάρης 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *