76 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ. ΚτΒ Κάλεσμα Στήριξης στη Διαδήλωση στην πρεσβεία του Ισραήλ [Τετάρτη 15/5. 18.30 Πάρκο Ελευθερίας]

FEDDAYN

Που πετάει το γεράκι; / Το γεράκι πετάει πάνω από τις πληγές / Πάνω από τη μοναξιά σου / Πετάει / Πετάει το γεράκι / Πάνω από το μποστάνι του πατέρα σου. / Που πετάει το γεράκι; / Το γεράκι πετάει πάνω από τη γυναίκα σου / Πάνω από το δάκρυ σου / Πετάει / Πετάει το γεράκι / Πάνω από την επιθυμία σου/ Που πετάει το γεράκι; / Πετάει πάνω από το μυδράλιο / Πάνω από τις προδοσίες / Πετάει / Πετάει το γεράκι / Πάνω στα σφιγμένα δόντια σου / Που πετάει το γεράκι; / Το γεράκι πετάει πάνω από τα παιδιά σου / Πάνω από το σπίτι σου / Πετάει το γεράκι / Πάνω από την Παλαιστίνη σου.

Sante Notarnicola, 12/9/1970.
φυλακή San Vittore, Μιλάνο.

76 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (ΝΑΚΜΠΑ) που σηματοδοτήθηκε στις 15 του Μάη 1948 από την στρατιωτική εισβολή του νεοσύστατου κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και ΟΗΕ, και προκάλεσε τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη γενέθλια γη τους. 76 χρόνια κατοχής και σφαγών, αποικισμού και επιβολής του καθεστώτος – απαρτχάιντ από τη σιωνιστική οντότητα, δεν στάθηκαν ικανά για να καθυποτάξουν και ν’ αφανίσουν “αυτόν τον μικρό αλλά τόσο τεράστιο λαό” που δεν έπαψε στιγμή να παλεύει για τον τόπο του, το Δίκιο και τη Λευτεριά του.

7 και πλέον μήνες μετά την -ιστορικών διαστάσεων- επαναστατική πλημμύρα που εξαπολύθηκε από την Παλαιστινιακή Αντίσταση στις 7 Οκτώβρη 2023, οι σιωνιστές εγκληματίες πολέμου με τη στήριξη και συνενοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και παρά την παγκόσμια κατακραυγή, συνεχίζουν να εφαρμόζουν αδιάκοπα το γενοκτονικό “σχεδιασμό εκκαθάρισης”. Στοχεύοντας στον οριστικό εκτοπισμό για την ολοκλήρωση της Nakba του 1948, η ταπεινωμένη ισραηλινή πολεμική μηχανή έχει μετατρέψει τη μαρτυρική και αδούλωτη Γάζα σε κρανίου τόπο και έχει δολοφονήσει 35.000 Παλαιστίνιους και Παλαιστίνιες. Στο στόχαστρο της βρίσκεται πλέον η μεθοριακή πόλη της Ράφα των σχεδόν 1,5 εκατομμύριων εκτοπισμένων “Ελεύθερων Πολιορκημένων” Παλαιστινίων, όπου χτυπάει του κόσμου η καρδιά με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά!

15 ΜΑΗ 1948 – 20224. 76 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των διεθνιστών – διεθνιστριών & αγωνιστών – αγωνιστριών που παρά την κρατική καταστολή και τις συλλήψεις, τις απαγορεύσεις και τη φιλοσιωνιστική καθεστωτική προπαγάνδα σ’ όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο βγαίνουν στο δρόμο και αγωνίζονται πολύμορφα και αλληλέγγυα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ & ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ! – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Τετάρτη 15 Μάη 2024. Διαδήλωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ.
Συγκέντρωση στις 18.30 στο Πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής). Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Μάης 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *