Ενημέρωση από τη δημιουργία τοιχογραφίας στα Εξάρχεια στη Μνήμη του φίλου & συντρόφου μας Νίκου Βαβάτσικου.

Από την Κυριακή 26 Μάη, η μορφή του φίλου και συντρόφου Νίκου Βαβάτσικου που “έφυγε” στις 9/4/24 εν ώρα εργασίας στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης ανελκυστήρα στο κτίριο της οδού Σταδίου 61, κοσμεί το Κηπάκι στον πεζόδρομο της Τσαμαδού στα Εξάρχεια, συνοδευόμενη από εκείνες των αγαπημένων του σκυλιών, Loco, Kenzy, Robin και Tesla.

H συγκεκριμένη συλλογική παρέμβαση ήρθε ως συνέχεια της Πολιτικής Εκδήλωσης Μνήμης που διοργανώσαμε στο Καφενείο της πλατείας Εξαρχείων την Κυριακή 19/5, με τη συμμετοχή πολλών δεκάδων φίλων, συντρόφων και συντροφισσών.

Η πραγματοποίηση αυτής της τοιχογραφίας Μνήμης δεν θα είχε σταθεί εφικτή χωρίς τη καλλιτεχνική συμβολή των δύο συντροφισσών που την σχεδίασαν και την ζωγράφισαν, καθώς κι εκείνη του συντρόφου οικοδόμου που πρόσφερε, έστησε και ξέστησε τη σκαλωσιά για την υλοποίηση της. Από την πλευρά μας, τους εκφράζουμε δημόσια τις συλλογικές ευχαριστίες μας γι’ αυτή τη συνεισφορά τους, με την οποία η μορφή και η Μνήμη του φίλου και συντρόφου μας παραμένει ζωντανή στη “δική μας μικρή κατεχόμενη πατρίδα” στα Εξάρχεια, λίγα μέτρα μακριά από τον αυθαίρετο φράχτη του αυθαίρετου εργοταξίου της ΜΕΤΡΟ ΑΕ στην αστυνομοκρατούμενη Πλατεία μας, εδώ που ο Νίκος για μια τριακονταετία, έζησε, αντιστάθηκε και αγωνίστηκε, για τη Ζωή ενάντια στο Θάνατο, για την Ελευθερία ενάντια στην Εξουσία.

Στο κουτί οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των εξόδων των τετράποδων συνοδοιπόρων του Νίκου έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής το ποσό των 597,30 ευρώ, με το κουτί να παραμένει ενεργό και για τις επόμενες ημέρες στο Καφενείο (Στουρνάρη 4).

Αγαπημένε μας φίλε και σύντροφε ΝΙΚΟ χάθηκες στην μάχη για το μεροκάματο,

Η Πλατεία Εξαρχείων ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ.

ΝΙΚΟΣ ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ [1978 – 2024] ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Σύντροφοι/ισσες, Φίλοι/ες του Νίκου Βαβάτσικου.

Αθήνα, Μάης 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *