[ΚτΒ] Ανακοίνωση για τις Ευρωεκλογές 2024. Καμία Αυταπάτη – Καμία Συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία πολιτικής νομιμοποίησης της ΕΕ.

Ι. Την Κυριακή 9 Ιούνη διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των βουλευτών του Ευρωκοινοβουλίου, αυτού του διακοσμητικού “δημοκρατικού” φύλλου συκής της κεφαλαιο-κρατικής-ιμπεριαλιστικής Εξουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια εκλογική διαδικασία για την πολιτική νομιμοποίηση των νεοφιλελεύθερων, πολεμοκάπηλων και αντιμεταναστευτικών πολιτικών που αποφασίζονται και επικυρώνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη διασφάλιση και τον πολλαπλασιασμό της κερδοφορίας και της ισχύος των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών της ΕΕ.

ΙΙ. Μια εκλογική διαδικασία που διεξάγεται μέσα σε μια πυρακτωμένη συνθήκη. Μέσα σε μια περίοδο παρατεταμένου βιοτικού κατήφορου για τους λαούς και το πολυεθνικό προλεταριάτο που ζει και εργάζεται στη “γηραιά ήπειρο”, με ιδιαίτερη ένταση στο νότο της.

Με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να ροκανίζουν τους μισθούς που παραμένουν καθηλωμένοι, επιδεινώνοντας διαρκώς τις συνθήκες διαβίωσης για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα. Με τις πολιτικές των ματωμένων πλεονασμάτων και της μαύρης τρύπας του χρέους, της λιτότητας και της πολεμικής προπαρασκευής με εξοπλιστικά προγράμματα – μαμούθ ν’ αποτελούν τον κανόνα. Με τη “σύγκλιση μεταξύ Βορρά και Νότου” να ηχεί μονάχα ως κακόγουστο αστείο. Με την ρατσιστική ακροδεξιά ν’ αυξάνει την πολιτική ισχύ της σ’ όλα τα κράτη – μέλη, εκμεταλλευόμενη δημαγωγικά τις καταστρεπτικές συνέπειες των μακρόχρονων αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόστηκαν συναινετικά από δεξιές – νεοφιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές και αυτοαποκαλούμενες “αριστερές” κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις.

Mε τη φτωχοποίηση να επεκτείνεται σταδιακά σε ολοένα και ευρύτερα ευρωπαϊκά μεσοστρώματα. Με τα συστήματα δημόσιας Υγείας και Παιδείας να υποβαθμίζονται και να παραδίδονται ως λάφυρο στην ληστρική “ιδιωτική πρωτοβουλία”. Με την αγροτική παραγωγή να βαίνει διαρκώς μειούμενη, ως απόρροια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και την φτωχομεσαία αγροτιά να σβήνεται από το χάρτη, στ’ όνομα της (υπάρχουσας λόγω της καταστρεπτικής καπιταλιστικής “ανάπτυξης”) Κλιματικής Αλλαγής. Με τις θάλασσες να μετατρέπονται σε “οικόπεδα εξόρυξης υδρογονανθράκων” και τα βουνά να καταστρέφονται για να μετατραπούν σε “αιολικά πάρκα ανεμογεννητριών”, για την κερδοφορία των πολυεθνικών ενεργειακών ομίλων και την εφαρμογή της αυτοαποκαλούμενης “Πράσινης Μετάβασης”.

Με την αυταρχικοποίηση, την αστυνομοκρατία και την καταστολή να στρέφονται όλο και πιο βάναυσα ενάντια σ’ όσους και όσες δεν σκύβουν υπάκουα το κεφάλι στους νόμους, τις ντιρεκτίβες και τους σχεδιασμούς της “δημοκρατικής Ευρώπης”. Με την Ευρώπη – Φρούριο να εξακολουθεί ν’ αποτελεί τον τόπο των βασάνων, του εγκλεισμού και του θανάτου για χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και μετανάστριες που βαρύνονται με το “έγκλημα” της απόπειρας απόδρασης από τους γενέθλιους τόπους τους στον παγκόσμιο Νότο, οι οποίοι μετατράπηκαν από την κεφαλαιοκρατική επέκταση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της σε πραγματικούς κρανίου τόπους.

ΙΙΙ. Εφτά μήνες μετά την εξαπόλυση στις 7 Οκτώβρη της επαναστατικής “Πλημμύρας του Al Aqsa” από την Παλαιστινιακή Αντίσταση ενάντια στην ισραηλινή Κατοχή, η ταπεινωμένη σιωνιστική πολεμική μηχανή, με την συνδρομή και αρωγή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, συνεχίζει τη γενοκτονία για την ολοκλήρωση της Παλαιστινιακής Καταστροφής (Nakba) του 1948, πάνω στην οποία χτίστηκε, ως προκεχωρημένο φυλάκιο του ευρωατλαντικού Ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, το κράτος – απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Στ’ όνομα “της κίβδηλης ευρωπαϊκής ταυτότητας, αυτής που αποτέλεσε τον πραγματικό προπάτορα, περισσότερο ακόμα και από τον γενοκτονικό εθνικισμό των ΗΠΑ, της ισραηλινής αποικιοκρατίας”, η ιμπεριαλιστική ΕΕ και τα κράτη – μέλη της, παρά τον υποκριτικό “ανθρωπισμό” και τα κροκοδείλια δάκρυα τους για τη γενοκτονία στη Γάζα, έχουν βουτηγμένα τα χέρια τους στο αίμα του παλαιστινιακού λαού και αποτελούν βασικούς συνεργούς σ’ αυτό το σιωνιστικό έγκλημα πολέμου που διαπράττεται μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας.

Στις ΗΠΑ, τη “δημοκρατική Ευρώπη” και όλη την “πολιτισμένη Δύση”, χιλιάδες διεθνιστές και διεθνίστριες συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους και να κινητοποιούνται πολύμορφα, με την Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη να ποινικοποιείται με απαγορεύσεις διαδηλώσεων και εκκενώσεις καταλήψεων, διώξεις και συλλήψεις, ξυλοδαρμούς, στημένα κατηγορητήρια και απειλές απελάσεων, φυλακίσεις και όξυνση της αντιπροσφυγικής -αντιμεταναστευτικής (κυρίως αντιμουσουλμανικής – αντιαραβικής) καταστολής.

Με το στρατηγείο της κοινής στρατιωτικής επιχείρησης “Ασπίδες” της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα να είναι εγκατεστημένο στη Λάρισα και τη διοίκηση της να βρίσκεται σε ελληνικά χέρια, για την υπεράσπιση των εφοπλιστικών – κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων από τους Χούθι στην Υεμένη που συνεχίζουν να στέλνουν τα δικά τους παρτιζάνικα σινιάλα έμπρακτης Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στην μαρτυρική και αδούλωτη Γάζα που παρά την αδιάκοπη σφαγή και τη λιμοκτονία δεν σκύβει το κεφάλι στο σιωνιστή κατακτητή και τους ιμπεριαλιστές συνεργούς του.
Με διακηρυγμένη τη νέα “Μεγάλη Ιδέα” του, για την μετατροπή του ελληνικού κράτους σε “Ισραήλ των Βαλκανίων”, βασισμένος στην αμερικανοκινούμενη Συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ που υπογράφτηκε από τους Τσιπροκαμμένους και εμπεδώνεται στρατιωτικά-πολιτικά-οικονομικά από τον Μητστοτάκη τον (υ)ιό, ο ελληνικός αστισμός και σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του, για άλλη μια φορά στην αιματοβαμμένη ιστορία τους, επικαλούμενοι το εγκληματικό “δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ” διαλέγουν να σταθούν από την πλευρά των συμφερόντων τους, από την πλευρά των δολοφόνων της Ιστορίας,

ΙV. Στον ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία που μαίνεται εδώ και μια δεκαετία, έπειτα από το αμερικανοκινούμενο νεοναζιστικό πραξικόπημα στο Κίεβο του 2014, και οξύνθηκε με τη ρωσική εισβολή του Φλεβάρη του 2022, η ΕΕ επιλέγει ως πιστός “σύμμαχος και εταίρος” των ΗΠΑ να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, δυναμιτίζοντας κάθε πιθανότητα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του. Με το Βερολίνο ν’ ανάβει πρόσφατα το πράσινο φως στο αμερικανόδουλο – νεοναζιστικό καθεστώς Ζελένσκι για τη χρήση γερμανικών οπλικών συστημάτων σε ρωσικά εδάφη και το Παρίσι ν’ ανακοινώνει (και επίσημα) την αποστολή γαλλικών στρατευμάτων (με τη στολή “εκπαιδευτών”) στο ουκρανικό πεδίο μάχης.

Άλλωστε, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ήδη από τον προηγούμενο Μάρτιο προειδοποιούσε απειλητικά τους λαούς της Ευρώπης: “Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο”…

Μέσα σ’ αυτή τη ζοφερή συνθήκη, με τα πολεμικά σύννεφα να πυκνώνουν από παντού και την πυρηνική απειλή, μετά και τις πρόσφατες ρωσικές προειδοποιήσεις, να φαντάζει κάθε άλλο παρά σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το ελληνικό κράτος, με σημαιοφόρο την πιο νεοφιλελεύθερη – ακροδεξιά μεταπολιτευτική κυβέρνηση ΝΔ του Μητσοτάκη του (υ)ιού και πλήρη διακομματική αστική συναίνεση, μπαίνει σαν πρόθυμος και πιστός ΝΑΤΟϊκός φαντάρος στην πρώτη γραμμή της στρατιωτικής – πολιτικής – οικονομικής στήριξης του καθεστώτος των ορφανών του Χίτλερ, του Μπαντέρα και όλων των ναζιστών ηττημένων της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών του 1945.

Μια τυχοδιωκτική επιλογή, βασισμένη στην πολιτική υποτέλειας στην “Ιερά Συμμαχία” του ΝΑΤΟ, που θέτει τη χώρα στο στόχαστρο των ρωσικών αντιποίνων, μέσα σε μια συγκυρία όξυνσης των ενδοαστικών ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά και επαναφοράς του εμφυλιοπολεμικού κλίματος στην πρώην Γιουγκοσλαβία και όλα τα πολύπαθα Βαλκάνια.

Μια πολεμοκάπηλη επιλογή με την οποία η ντόπια Αστική Τάξη και το Κράτος της, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών “συμμάχων, εταίρων” και πατρώνων σε ΗΠΑ & ΕΕ, επιβεβαίωνει έμπρακτα την ισχύ του δόγματος της ευρωατλαντικής εθνικής ενότητας & του “Ανήκουμε στη Δύση”…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ & ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ & ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕΣΑ & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ: ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΩΝ ΓΕΝΙΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ & ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

ΑΚΥΡΟ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ: ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ & ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ & ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ & ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Ιούνης 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *