[ΚτΒ] 7η Οκτώβρη 2024. Ένα χρόνο μετά την “Πλημμύρα του Al Aqsa”, στην Παλαιστίνη συνεχίζει να χτυπά του κόσμου η καρδιά!

ΚτΒ αυτοκόλλητο που κυκλοφόρησε στην Αθήνα και αλλού λίγες μέρες μετά την 7η Οκτώβρη 2023.

[…] Η ταπεινωμένη ύπαρξη αποκτά και πάλι σημασία μονάχα μέσα από τον ξεσηκωμό ενάντια στον σφαγέα. Σηκώνεται από το χώμα, ίπταται πάνω από τείχη αποκλεισμού και ατσάλινες πύλες διέλευσης, ενώνεται με τη σάρκα της, με τα πιο απαλά σύννεφα για να τα λιπάνει και να δωρίσει απροσδόκητα εξεγερμένες γενιές σε κάθε τόπο.

Οι μαχητές της Γάζας πάνω στα αιωρόπτερα μετατράπηκαν σε ριπές του ανέμου και κραυγές που ανέτρεψαν τον καιρό, ζωγράφισαν μια εικόνα απελευθέρωσης, από τις πλέον προωθημένες της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας.

Ένα αθάνατο στιγμιότυπο χαράς που κανένας Παλαιστίνιος, καμία γυναίκα, κανένας άντρας που βιώνει τη σκλαβιά της φιλελεύθερης απολυταρχίας δεν θα βγάλει ποτέ από το βλέμμα του.

Μια αυθεντική οπτική προσευχή που κοινωνείται με τα μάτια, ενώπιον όλων των καταπατήσεων που έχουν υποστεί.

Η προσγείωση στο έδαφος που οι αποικιοκράτες έχουν βιάσει, αποτελεί μια γέννηση για τους μαχητές. Και τίποτα δεν έρχεται στον κόσμο αν δεν βαφτεί στο αίμα. Χωρίς βία δεν υπάρχει απελευθέρωση από μια αιώνια κτηνωδία. Αυτό το ξέρει όποιος γνωρίζει την ιστορία από την πλευρά των έγκλειστων μέσα σ’ αυτήν την επίγεια κόλαση […]

Και η παλαιστινιακή επανάσταση συνεχίζεται, παρά τους βομβαρδισμούς και τη νιοστή, αδιάκοπη σφαγή των Gazawi. Με την Κνέσετ να τρέμει από τις ρουκέτες που εκτοξεύονται μέσα από τα συντρίμμια. Με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ και τον εκλεγμένο αρχιδήμιο των σιωνιστών δήμιων, κλεισμένους μέσα σ’ ένα καταφύγιο.

Προχωράει μέρα με τη μέρα στις πλατείες των αραβικών πόλεων, της Νότιας Αμερικής και των κρατών που ο κεφαλαιοκρατικός δεσποτισμός επιμένει ν’ αποκαλεί Ευρώπη. Ενωμένες, μ’ εκείνον που μια φορά είχα ονομάσει «αγώνα ενάντια σ’ αυτή τη ζωή».

Τα προτάγματα των κινημάτων ακολουθούν την παλαιστινιακή πλημμύρα. Δημιουργούν τριγμούς, χλευάζουν τους δρόμους και τις λεωφόρους που κυριαρχεί το κέρδος των λίγων και εκλεκτών. Δεν έχουν καμία αντανάκλαση της ψεύτικης ειρήνευσης που έχει επιβληθεί παντού, δολοφονώντας στο όνομα της δημοκρατίας και των ανώτερων αξιών της Δύσης. Ζητούν την ολική απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Χωρίς παραχωρήσεις στους σιωνιστές.

Αξίζει τον κόπο συγκριτικά με τη σφαγή που οι καταπιεστές διαπράττουν χωρίς ανακωχή στη Γάζα;

Αξίζει τον κόπο ενώπιον της αποφασιστικής εξέλιξης της τέταρτης φάσης της αιωνόβιας και ποτέ ολοκληρωμένης διαδικασίας της Nakba, για να επικαλεστούμε τον Joseph Massad, δηλαδή την ύστατη πράξη που έχει ως στόχο την τελική εξόντωση των Παλαιστινίων;

Ναι. Γιατί η ιστορική πράξη της Παλαιστινιακής Αντίστασης έχει μια πρωτόγνωρη πολιτισμική, εκτός από στρατιωτική, επιθετική ισχύ. Η αναπάντεχη επιτάχυνση της σύγκρουσης αποτελεί μια χειροπιαστή δυνατότητα σωτηρίας, συγκριτικά με μια μαζική θανατική καταδίκη που εκτελείται καθημερινά εδώ και δεκαετίες. Για εκείνους και για εμάς που κατοικούμε σ’ άλλες ακτές της Μεσογείου.

Μια ανατροπή που πάει πέρα από την ωφελιμιστική και τακτικίστικη λογική του πολέμου και δεν μπορεί χυδαία να ονομάζεται «πόλεμος».

Όπως όλες οι σπάνιες εκρήξεις που φέρνουν στην επιφάνεια μια νέα έννοια του ανθρώπινου, πρέπει να ονομαστεί με τη λέξη «επανάσταση» […] Φ.Κ

Ένα χρόνο τώρα, παρά την παγκόσμια κατακραυγή και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, οι σιωνιστές εγκληματίες πολέμου, πάντοτε υπό την αρωγή, στήριξη και κάλυψη των φαρισαίων της Ουάσιγκτον και των υποκριτών των Βρυξελλών, συνεχίζουν τη γενοκτονία στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, και ταπεινωμένοι από την παρτιζάνικη δράση των Οργανώσεων της Αντίστασης, με τα τρομοκρατικά, πολεμικά χτυπήματα τους σε Λίβανο, Ιράν, Συρία και Υεμένη, στοχεύουν ευθέως στην όξυνση και τη γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Όπως και στον ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία, που ξεκίνησε προ δεκαετίας με το αμερικανοκίνητο νεοφιλελεύθερο – νεοναζιστικό πραξικόπημα στο Κίεβο και ολοένα και οξύνεται έπειτα από τη ρωσική εισβολή του Φλεβάρη του 2022, έτσι και στην Παλαιστίνη και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή, το κράτος της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας” σαν ΝΑΤΟϊκος πιστός φαντάρος μπαίνει στην πρώτη τη γραμμή αυτής της πολεμικής εκστρατείας των ΗΠΑ και ΕΕ.

Ταυτόχρονα, διευρύνει ολοένα και περισσότερο τη πολύπλευρη (στρατιωτική – πολεμική, πολιτική – διπλωματική, οικονομική και πολιτισμική) Συμμαχία του με το κράτος – απαρτχάιντ του Ισραήλ, που υπογράφτηκε με τον “εκλεγμένο αρχιδήμιο των σιωνιστών δήμιων” Νετανιάχου από τους Τσιπροκαμμένους και εδώ και μια πενταετία εμπεδώνεται από τον Μητσοτάκη τον (υ)ιό.

[…] Με το ελληνικό κράτος ν’ αποτελεί -μέσα από εξοπλιστικά προγράμματα – μαμούθ χωρίς τέλος- τον καλύτερο πελάτη των δυτικών πολεμικών βιομηχανιών, και στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών και των ευρύτερων ενδοαστικών – ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, διακηρύσσει διά στόματος της πιο νεοφιλελεύθερης – ακροδεξιάς μεταπολιτευτικής κυβέρνησης ΝΔ με πλήρη διακομματική αστική συναίνεση, τη νέα “Μεγάλη Ιδέα” για τη μετατροπή του σε “Ισραήλ των Βαλκανίων”…

Με τη χώρα να έχει μετατραπεί από άκρη σε άκρη σε πολεμικό ορμητήριο και “πεδίο βολής φτηνό” για τους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες των λαών.

[…] Με το στρατηγείο της κοινής στρατιωτικής επιχείρησης “Ασπίδες” της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα να είναι εγκατεστημένο στη Λάρισα και τη διοίκηση της να βρίσκεται σε ελληνικά χέρια, για την υπεράσπιση των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων από τους Χούθι στην Υεμένη που συνεχίζουν να στέλνουν τα δικά τους παρτιζάνικα σινιάλα έμπρακτης Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στην μαρτυρική και αδούλωτη Γάζα που παρά την αδιάκοπη σφαγή και τη λιμοκτονία δεν σκύβει το κεφάλι στον σιωνιστή κατακτητή και τους ιμπεριαλιστές συνεργούς του […]

Απόσπασμα από το ΚτΒ Κάλεσμα Στήριξης του μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση στην Αντιιμπεριαλιστική Διαδήλωση στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ για τα 75 χρόνια ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4/4/24.

Από την καρδιά του κτήνους στις ΗΠΑ μέχρι τα κράτη – μέλη της ΕΕ, από την Αθήνα, όλη τη χώρα και τον κόσμο, από την 7η Οκτώβρη 2023 κι έπειτα, εκατοντάδες χιλιάδες διεθνιστές και διεθνίστριες συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους, ν΄αγωνίζονται πολύμορφα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και της Αντίστασης των Οργανώσεων του, στηρίζοντας πολύμορφα, προλεταριακά – διεθνιστικά τον δίκαιο και αιωνόβιο αγώνα του για Γη & Ελευθερία!

Ενάντια στην κρατική καταστολή της ευρωατλαντικής εθνικής ενότητας, με διαδηλώσεις και καταλήψεις, με εκδηλώσεις και καμπάνιες μποϋκοτάζ, με απεργίες και μπλόκα, με σαμποτάζ και άλλες άμεσες δράσεις ενάντια στα ισραηλινά – ελληνικά και τα ιμπεριαλιστικά κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα που πλουτίζουν από τη σφαγή, κινητοποιούνται και αγωνίζονται για τη Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Απέναντι στα ευρω-οριενταλιστικά, τα φιλελ”ελευθεριακά” – πρωτοκοσμικά ιδεολογήματα και τον κίβδηλο “ανθρωπισμό”.

Απέναντι τον αντιαραβικό – αντιμουσουλμανικό ρατσισμό που δολοφονεί στα ΑΤ – Αμπού Γκράιμπ του αθηναϊκού κέντρου, στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών, στα καπιταλιστικά κάτεργα όλης της χώρας, στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας” και της ιμπεριαλιστικής ΕΕ.

Απέναντι στη φιλοσιωνιστική (είτε κυρίαρχη είτε “ριζοσπαστική”) προπαγάνδα των καθεστωτικών και “εναλλακτικών” ΜΜΕ, με την οποία το Κεφάλαιο & το Κράτος του, ο ντόπιος νεοφασισμός και ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός εμπεδώνει τη στρατηγική Συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Μοtor Oil και εφοπ-ληστές. LNG, ΑΟΖ και αγωγοί ενέργειας. ΖΙΜ, Leonardo SPA και Hellenic Train. Στρατός και ΕΜΠ. Real estate, τουρισμός και όχι μόνο. Κάθε ευρώ της κεφαλαιοκρατικής κερδοφορίας των “επενδυτών” αυτής της αιματοβαμμένης Συμμαχίας είναι βουτηγμένη μέσα στο αίμα του λαού της Παλαιστίνης και όλων των λαών της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται στο στόχαστρο της σιωνιστικής οντότητας.

Ένα χρόνο μετά από αυτήν την -ιστορικών διαστάσεων- “Πλημμύρα της Αντίστασης” συνεχίζουμε να βγαίνουμε στους δρόμους στο πλευρό της Παλαιστίνης.

Παράλληλα, εκφράζουμε τη διεθνιστική Αλληλεγγύη μας στους προσαχθέντες και τις προσαχθείσες, στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες στην Αθήνα, όλη τη χώρα και τον κόσμο, που βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, των μπάτσων, των δικαστών και των δημοσιογράφων της, επειδή επιλέγουν να σταθούν έμπρακτα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Από εκείνη την πλευρά της Ιστορίας που διδάσκει πως οι λαοί νικούν την κατοχή μονάχα με το όπλο στο χέρι, με πόλεμο στον πόλεμο των αποικιοκρατών, των σιωνιστών και των ιμπεριαλιστών.

Από εκείνη την πλευρά της Ιστορίας που κραυγάζει:

Ενάντια στη συνένοχη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στη σφαγή στην Παλαιστίνη, η Διεθνιστική Αλληλεγγύη είναι το όπλο των Λαών!

Η Αντίσταση για τη Λευτεριά στην Παλαιστίνη είναι δίκαιη, λαϊκή, επαναστατική και θα νικήσει!

ΠΕΜΠΤΗ 3/10. Συγκέντρωση στις 19.00 στην πρεσβεία του Ισραήλ για την Αλληλεγγύη στο λαό του Λιβάνου και τη Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10. Διεθνές Κάλεσμα Δράσης για την Παλαιστίνη. Συγκέντρωση στις 14.00 στο Μέγαρο Μουσικής (Πάρκο Ελευθερίας)

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024: ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ “ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ”. Συγκέντρωση στις 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής (Πάρκο Ελευθερίας) & Πορεία στις πιο μεγάλες γιάφκες των τρομοκρατών που είναι οι πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ.

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/10. Εκδήλωση στα Εξάρχεια: 1 χρόνος από την επιχείρηση “Πλημμύρα του Αλ – Άκσα”. Βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης μας “Η Παλαιστινιακή Επανάσταση της 7ης Οκτώβρη & άλλο Υλικό από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας” του συντρόφου Φίλιππου Καλομενίδη.

Στο Κηπάκι της Τσαμαδού στις 19.30 (σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο της Τσαμαδού 15).

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Οκτώβρης 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *