Με αφορμή τη συμπλήρωση της πρώτης επταετίας του prolprot.espivblogs.net

αυτοκόλλητο που είχε κυκλοφορήσει στην αθηναϊκή μητρόπολη το φθινόπωρο του 2010.

7 χρόνια prolprot.espivblogs.net

7 χρόνια προλεταριακής-διεθνιστικής αντιπληροφόρησης και ενημέρωσης, ανάλυσης και θεώρησης, κινητοποίησης και δράσης.

Έπειτα από 770+1 αναρτήσεις, τίποτα δεν έχει αλλάξει, τίποτα δεν είναι όπως παλιά”, τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται…

[…] Ιστορική σύνθεση του παρελθόντος δεν σημαίνει αναγνώρισή του “με τον τρόπο που υπήρξε πραγματικά”. Σημαίνει συγκράτηση μιας μνήμης, καθώς αστράφτει τη στιγμή του κινδύνου. […] Το χάρισμα να αναζωπυρώνει τη σπίθα της ελπίδας στο παρελθόν έχει εκείνος μόνο ο ιστορικός, που έχει την πεποίθηση, ότι και οι νεκροί ακόμα δεν θα είναι ασφαλείς από τον εχθρό, στην περίπτωση που θα νικήσει. Και αυτός ο εχθρός δεν έχει πάψει να νικά.

Βάλτερ Μπένγιαμιν, Θέσεις για τη Φιλοσοφία της Ιστορίας

Μια επταετία μετά, η Αντίσταση και ο Αγώνας συνεχίζονται. Εμπρός προλετάριοι και προλετάριες, εμπρός αγωνιστές και αγωνίστριες, εμπρός σύντροφοι και συντρόφισσες. Για την κάλυψη των αναγκών και την ικανοποίηση των επιθυμιών της πολυεθνικής εργατικής Τάξης, της νέας εργαζόμενης βάρδιας, των ευρύτερων πληβειακών και λαϊκών στρωμάτων. Ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος του, το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό του 21ου αιώνα.

Για τον Κομμουνισμό & την Αναρχία!

Τάξη Εναντίον Τάξης (λίγα λόγια για το blog) [Αθήνα, Μάης 2013]

Μέσα από τη φιλόξενη κινηματική υποδομή του espiv.net, η Προλεταριακή Πρωτοβουλία –η οποία δραστηριοποιείται στην αθηναϊκή μητρόπολη από τα τέλη του 2011– με την πρόσφατη δημιουργία του μπλογκ prolprot.espivblogs.net συνεχίζει τη διαδρομή της και μέσα από το διαδίκτυο.

Εξακολουθούμε να θεωρούμε τη δουλειά μυρμηγκιού, με λίγα λόγια τις συλλογικές διαδικασίες, τις συντροφικές σχέσεις, τη ζωντανή ζύμωση, την άμεση αντιπληροφόρηση, τον δρόμο του δρόμου ως αναπόσπαστο και αναντικατάστατο (αλλά όχι μοναδικό και αρκετό) μέσο της Αντίστασης και του Αγώνα για την Έφοδο στον Ουρανό, την Κοινωνική Επανάσταση και την Προλεταριακή Αντιεξουσία.

Παρ’ όλα αυτά επιλέξαμε να βουτήξουμε και στο διαδικτυακό σύμπαν για την καταγραφή, εν είδη ψηφιακής αρχειοθέτησης, του πολιτικού υλικού (εκδόσεις, μεταφράσεις, προκηρύξεις, μπροσούρες, αφίσες, αυτοκόλλητα κ.α) που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια τόσο από την Προλεταριακή Πρωτοβουλία όσο και από συναφείς ομαδοποιήσεις και μαζέματα συντρόφων και συντροφισσών. Το υλικό που παρουσιάζεται μέσα στο prolprot.espivblogs.net είναι μόνο ένα κομμάτι όλου του θεωρητικού-κινηματικού πλούτου που έχει παραχθεί μέσα από τις γραμμές της προλεταριακής-ταξικής τάσης του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού κινήματος. Ο εμπλουτισμός του είναι μια διαρκής και εξελισσόμενη διαδικασία.

Με λίγα λόγια θα συνεχίσουμε ν’ αναζητούμε και ν’ αναρτούμε γραπτό λόγο εκείνου του είδους που θεωρούμε, με τα λόγια του Σάντε Νοταρνικόλα, ενδιαφέρον υλικό. Εξίσου ενδιαφέρον και χρήσιμο ελπίζουμε να τον θεωρήσουν και όλοι οι προλετάριοι, όλοι οι αγωνιστές, όλοι οι σύντροφοι που αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος του και τους φασίστες του για τον Κομμουνισμό και την Αναρχία…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *