Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]: Κάλεσμα Στήριξης στην Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2022.

“Το ανεκπλήρωτο παρελθόν συνεχίζει ν’ αποτελεί υποχρέωση για εμάς”

Βάλτερ Μπένγιαμιν

Σικάγο 1886. Σαλονίκη 1936. Καισαριανή 1944. Κωνσταντινούπολη 1977…

Εδώ και 136 Μάηδες, η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι κρατική αργία ούτε κινητή γιορτή. Για το πολυεθνικό προλεταριάτο και όλους τους εργαζόμενους λαούς, για τους εκμεταλλευόμενους και τις καταπιεσμένες, για όλες και όλους της Γης τους κολασμένους, η Πρωτομαγιά αποτελεί μια εμβληματική Απεργιακή Ημέρα Μνήμης & Αγώνα.

Ημέρα Μνήμης για όλους τους εργάτες συνδικαλιστές & τις εργάτριες συνδικαλίστριες, τους αναρχικούς & τους κομμουνιστές, τις αναρχικές & τις κομμουνίστριες που απολύθηκαν, διώχτηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν & δολοφονήθηκαν επειδή σήκωσαν το ανάστημα τους και αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Τάξης μας ενάντια στους διαχρονικούς δυνάστες της: το Κεφάλαιο και τα Κράτη του, το Φασισμό και τον Ιμπεριαλισμό.

Ημέρα Αγώνα που διδάσκει και υπενθυμίζει διαχρονικά πως σε όλους τους καιρούς και όλους τους τόπους οι λαϊκές κατακτήσεις και τα εργατικά δικαιώματα (που εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια βρίσκονται διεθνώς στο στόχαστρο της νεοφλιλελεύθερης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης και εγχώρια, με ιδιαίτερη ένταση, από την προηγούμενη μνημονιακή δεκαετία κι έπειτα), δεν χαρίστηκαν από την κεφαλαιοκρατία και τα Κράτη της, αλλά αποτέλεσαν τον επίμονο και συνάμα επίπονο καρπό της προλεταριακής οργάνωσης & δράσης μέσα κι έξω από τα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς.

Πρωτομαγιά 2022.

Οι αγώνες των εργαζομένων σε Efood, Cosco, Εnergean και Λάρκο μας δείχνουν το νήμα του δρόμου που αποτελεί το δύσβατο αλλά αναγκαίο μονοπάτι που οφείλουμε να διανύσουμε, υπενθυμίζοντας έμπρακτα και σε παρόντα χρόνο εκείνο το παλιό καλό ρητό που διαπίστωνε ότι “κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας”

[…] Η Πανδημία και ο Πόλεμος επιταχύνουν και βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική συστημική κρίση επιφέροντας δυσβάσταχτους ορούς για τη ζωή μας, επιφυλάσσοντας μας ένα ζοφερό μέλλον. Η Τάξη μας και οι οργανωμένες δυνάμεις της, καλούμαστε να αναλογιστούμε τον ιστορικό μας ρόλο και να βρεθούμε σε θέση μάχης, όχι μόνο για την υπεράσπιση των κεκτημένων (που χάνονται το ένα μετά το άλλο) και την ανάσχεση της επίθεσης εις βάρος μας, αλλά για την συνολική αντεπίθεση των λαών απέναντι στους δυνάστες τους.

Να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση της Τάξης μας. Να οργανωθούμε στην κατεύθυνση της προλεταριακής αντεπίθεσης. Ν’ αντισταθούμε στη γενικευμένη βαρβαρότητα. Να πολεμήσουμε για την κοινωνική απελευθέρωση ενάντια στην κρατική – καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική Εξουσία […]

από Κάλεσμα της ΚτΒ στη Γενική Απεργία της Τετάρτης 6 Απρίλη 2022

Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό Πόλεμο που κορυφώνεται στην Ουκρανία, φέρνοντας την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με τη γενίκευση του και την πυρηνική απειλή. Ο δικός μας κύριος Εχθρός ήταν, είναι & θα είναι εδώ: μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ.

Ενάντια στην εγκληματική κρατική διαχείριση της Πανδημίας & απέναντι στον ανορθολογισμό της άρνησης της. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας. Έξω τα κοράκια της ιδιωτικής υγείας από το ΕΣΥ.

Ενάντια στις “ανατιμήσεις” των τιμών Ενέργειας & όλων των βασικών αγαθών, απέναντι στην εργατική υποτίμηση & τη φτωχοποίηση: Άμεση Δράση με μαζικές απαλλοτριώσεις προϊόντων, επανασυνδέσεις ρεύματος & αρνήσεις πληρωμών. Έμπρακτη Στήριξη όλων των ντόπιων & μεταναστών, εργαζόμενων & άνεργων που βάλλονται από την καλπάζουσα ακρίβεια.

Άμεση Κατάργηση του αντεργατικού – αντιλαϊκού νόμου λαιμητόμου Χατζηδάκη.

Ενάντια στην νομιμοποίηση της “μαύρης” (υποδηλωμένης ή αδήλωτης) εργασίας & τη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε σύγχρονο σκλαβοπάζαρο.

Άμεση πραγματική αύξηση των μισθών των εργαζομένων & των επιδομάτων για όλους τους άνεργους & τις άνεργες.

Επαναφορά & Επέκταση των βαρέων – ανθυγιεινών ενσήμων & του επιδόματος επικινδυνότητας.

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα.

Οργάνωση & Αγώνας μέσα & έξω από τους χώρους δουλειάς

για Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθέρια σε Όλους & Όλες.

Όλοι & Όλες στις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές Διαδηλώσεις.

STOP THE CITY. Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην απεργιακή Μοτοπορεία που καλεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) στo πλαίσιo της 1ης Διεθνούς Απεργίας στο Επάγγελμα. Συγκέντρωση: Κυριακή 1η Μάη στο Πεδίο του Άρεως στις 11.00 πμ.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Απρίλης 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *