[ΚτΒ]: Έναρξη δεύτερης δίκης ΧΑ. 15/6/2022, Κάλεσμα στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση. Εφετείο Αθηνών. 9.00 πμ

Και τώρα και πάντα, ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του Αγώνα!

Καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά το ξερίζωμα του φασισμού, γιατί οι αστοί είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε αυτόν όταν βλέπουν ότι κινδυνεύουν να τους φύγει η εξουσία από τα χέρια.

Μπουεναβεντούρα Ντουρούττι

Την Τετάρτη 15 Ιούνη 2022 ξεκινά το εφετείο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. Δεν έχουμε αυταπάτες: η αστική “δικαιοσύνη” είναι ταξική και στους φασίστες φέρεται με το γάντι, γεγονός που αποδεικνύεται και με τις πολλές πρόωρες αποφυλακίσεις των καταδικασμένων χρυσαυγιτών. Η δικαστική εξουσία, αυτή της οποίας επιφανή στελέχη της στελέχωσαν τις κυβερνήσεις των συνταγματαρχών, αυτή που φρόντισε να βγουν λάδι μέσα από την κολυμπήθρα της εθνικοφροσύνης οι δοσίλογοι της κατοχής και οι βασανιστές της χούντας, αυτή που για χρόνια ολόκληρα νομιμοποίησε θεσμικά τους χιτλερικούς του Μιχαλολιάκου, εγκρίνοντας τη συμμετοχή τους στις εκλογές ήδη από τη δεκαετία του ‘90, αυτή που έριξε στα μαλακά πρωτόδικα τους ναζιστές, έχοντας φροντίσει προηγουμένως να τους παραπέμψει με βάση τον “αντεγκληματικό” 187 και όχι τον επιβαρυντικό “αντιτρομοκρατικό” 187Α που προβλέπει ανώτερα όρια ποινών, με βάση τον οποίο εδώ και δεκαετίες έχει δικάσει, καταδικάσει και φυλακίσει σε ειδικές συνθήκες δεκάδες αναρχικούς και αναρχικές, κομμουνιστές και κομμουνίστριες αγωνιστές και αγωνίστριες. Πρόκειται για αυτήν την ίδια αστική “δικαιοσύνη” που δεκαετίες ολόκληρες έκανε τα στραβά μάτια (όταν δεν τα έκλεινε…) για πλήθος επιθέσεων, μαχαιρωμάτων, εμπρησμών, πογκρόμ και λιντσαρισμάτων που διαπράχθηκαν μέσα στα χρόνια από το συγκεκριμένο παρακρατικό μηχανισμό, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια τους πάνω στο σώμα της πολυεθνικής εργατικής Τάξης και της ανυπότακτης αντιφασιστικής νεολαίας, του ντόπιου και του μεταναστευτικού προλεταριάτου.

Αυτή η δικαστική εξουσία δεν μπορεί και δεν θέλει να καταδικάσει αμετάκλητα το φασισμό, μπορεί όμως να αθωώσει ή να καταδικάσει τη Χ.Α, τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των εγκλημάτων, τους Μιχαλολιάκους, τους Λαγούς, τους Κασιδιάρηδες και τα δεκάδες άλλα καθάρματα που επάνδρωσαν και επανδρώνουν “υψηλόβαθμα” ή “χαμηλόβαθμα” τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση καθώς και άλλες αντίστοιχες (E.ΛΑ.ΣΥN., Έλληνες ΓΤΠ κ.α).

Στο εφετείο, αυτό που επί της ουσίας θα κριθεί, είναι το κατά πόσο η ΧΑ αποτελεί μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση ή κατά πόσο για το αστικό Κράτος της Γ’ ελληνικής «Δημοκρατίας», οι παρακρατικές φασιστικές επιθέσεις αποτελούν αποδεκτές πρακτικές. Σε κάθε περίπτωση, όποια και να είναι η ετυμηγορία, εμείς δεν ξεχνάμε ότι “ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί;(Μπέρτολτ Μπρέχτ)

Στη σημερινή συγκυρία με τα μαύρα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού Πολέμου να έχουν πυκνώσει για τα καλά πάνω από τα κεφάλια μας, με την -εκ νέου- βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και την εγκληματική κρατική διαχείριση της Πανδημίας, με την οξυμένη καπιταλιστική Κρίση να βαθαίνει και την ακροδεξιά-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ -πιστή στις αξίες” της να εντείνει (με την αντιπολιτευτική συναίνεση σύσσωμου του αστικού πολιτικού προσωπικού) την λεηλασία του τόπου και το σάρωμα των εργατικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει όρθια μετά από τη μνημονιακή δεκαετία. Μια κυβέρνηση Μητσοτάκη του υιού που έχει ξεκάθαρα θέσει στο στόχαστρο της τους νέους και τις νέες μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, εκμεταλλευόμενη την επικρατούσα κοινωνική οπισθοχώρηση και κινηματική άμπωτη. Μέσα σε μια τέτοια συγκυρία που έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη της περιόδου που “φούσκωσε” η ΧΑ, πρέπει τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά να οξυνθούν και πάλι.

Να οξυνθούν για να μην χυθεί άλλο αίμα της Τάξης μας. Για τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και για τον Εντισόν Γιαχάι και τον Αλίμ Αμπντουλ Μάναν, τον Πετρίτ Ζίφλε και τόσους άλλους δικούς μας νεκρούς. Για όλους τους ντόπιους, μετανάστες, πρόσφυγες, προλετάριους και προλετάριες, για όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τις καταλήψεις και τους πολιτικούς χώρους που βρέθηκαν και βρίσκονται -εδώ και μια τριακονταετία, πάντα με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και την κάλυψη των καθεστωτικών ΜΜΕ- στο στόχαστρο της θρασύδειλης βίας των χρυσαυγίτικων και των υπόλοιπων φασιστικών συμμοριών. Θα είμαστε εκεί για να βρωντοφωνάξουμε και πάλι: Λευτεριά στον Λαό. Θάνατο στο Φασισμό.

Στήρίζουμε – Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση, Τετάρτη 15 Ιούνη 2022 στις 9.00 πμ στο Εφετείο Αθηνών.

Κίνηση της Βιολέττας  (ΚτΒ)

Αθήνα, Ιούνης 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *