[ΚτΒ] ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

τοιχογραφία για τον Βασίλη στις εργατικές κατοικίες της Νέας Ιωνίας Βόλου

Τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη ξεκινάει η δίκη τριών αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό, τον Ιούνη του 2020, του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου έξω από τα δικαστήρια Βόλου.

Ο σύντροφος Βασίλης ξυλοκοπήθηκε από ένστολους δολοφόνους και βασανιστές, μετά από την επίθεσή τους κατά της συγκέντρωσης Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μαζικής και μαχητικής διαδήλωσης ενάντια στην περιβαλλοντόκτονα καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο της LaFarge-ΑΓΕΤ , που είχε πραγματοποιηθεί -ως τις πύλες του- την προηγούμενη μέρα. Μετά τον ξυλοδαρμό του, προσήχθη στο ΑΤ Βόλου όπου οι μπάτσοι συνέχισαν τον εξευτελισμό και βασανισμό του. Εν τέλει, τον άφησαν ελεύθερο με έξι πλευρά σπασμένα και τη νοσηλεία του να επείγει. Ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του και ως επακόλουθο των τραυματικών συνεπειών του, ο Βασίλης άφησε την τελευταία του πνοή.

[…] Η τοπική δικαστική εξουσία έπειτα από δυόμιση χρόνια, αποφάσισε εν τέλει να στείλει στο δικαστήριο 3 αστυνομικούς κατηγορούμενους με μια μόνο κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επίσης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την μήνυση που άσκησαν οι γονείς του Βασίλη στην οποία υπήρχαν και κατέθεταν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες. Τα παραπάνω δηλώνουν ότι πρόκειται για μια δίκη παρωδία που ο μόνος της σκοπός είναι να ρίξει στα μαλακά κάποιους μόνο από τους υπεύθυνους του ξυλοδαρμού του Βασίλη, και να συγκαλύψει τον βασανισμό του. Πρόκειται για ένα ακόμα πλυντήριο της δικαστικής μαφίας προς τους δικούς της ανθρώπους ξεπλένοντας συνάμα τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge-ΑΓΕΤ και τον πόλεμο που έχει αυτή ανοίξει προς την κοινωνία του Βόλου. Ένα πόλεμο που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης των ενεργειακών κολοσσών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, με το επιχείρημα της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, την ίδια ώρα που εντάσσει την ενέργεια και άλλα βασικά αγαθά στο χρηματιστήριο (όπως το νερό) και τα ιδιωτικοποιεί […]

Απόσπασμα από το Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας αναρχικών και κομμουνιστών
ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλειου Μάγγου.

Η αστική “δικαιοσύνη” ανέκαθεν διασφαλίζει την καθεστηκυία Τάξη. Ανέκαθεν υπηρετεί τα αιματοβαμμένα συμφέροντα της αστικής Τάξης & του Κράτους της και πάντα προστατεύει τα πιο πιστά της μαντρόσκυλα, τους μπάτσους. Από την μεταπολίτευση μονάχα και δώθε, τα παραδείγματα των δολοφονημένων, αλλά και βαριά τραυματισμένων και σακατεμένων από μπάτσους δυστυχώς είναι δεκάδες, τόσο με δολοφονίες αγωνιστών και αγωνιστριών όσο και μ’ εκείνες φτωχών, αποκλεισμένων, περιθωριοποιημένων, απόκληρων και απόβλητων της Γ’ ελληνικής “Δημοκρατίας”.

Η αστική “δικαιοσύνη” ξέρει να είναι τύφλη όταν πρόκειται για εργοδοτικές δολοφονίες που βαφτίζονται εργατικά “ατυχήματα”, για μεγαλοκαπιταλιστές-πρεζέμπορους, για παιδοβιαστές, για ένστολους και μη φονιάδες και βασανιστές, ξέρει να κωφεύει όταν πρόκειται για τη λεηλασία της φύσης, για τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας και της εγκληματικής κεφαλαιο-κρατικής διαχείρισής της.

Καθήκον μας, με αφετηρία τη δίκη των βασανιστών-δολοφόνων του Βασίλη, να παλέψουμε -οργανωμένα και συλλογικά- για να κερδίσει η ζωή απέναντι στο θάνατο και την παραίτηση που μοιράζει -όλο και πιο απλόχερα και ξεδιάντροπα- η κεφαλαιο-κρατική Εξουσία.

Να παλέψουμε για να βάλουμε αναχώματα και να κερδίσουμε έδαφος απέναντι στην κρατική-καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Να πολεμάμε πάντα, για να κερδίσουμε και ν’ ανατρέψουμε τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και το αιματοβαμμένο εποικοδόμημα πάνω στο οποίο στηρίζονται και διαιωνίζονται.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ LAFARGE-ΑΓΕΤ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Πανελλαδική Πορεία: Σάββατο 15/10 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας Βόλου

Συγκέντρωση την ημέρα έναρξης της δίκης: Παρασκευή 21/10 9:00 στα Δικαστήρια Βόλου

Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]
Αθήνα, Οχτώβρης 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *