[ΚτΒ] Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ ΤΑΞΙΚΗ. ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς.
Κώστας Βάρναλης

Μέσα σε μια δυστοπική συνθήκη όπως η τωρινή, όπου η Ακρίβεια σαρώνει και τα πάντα ακριβαίνουν ακατάπαυστα (νοίκια, λογαριασμοί ενέργειας, ύδρευσης και τηλεφωνίας, προϊόντα και αγαθά πρώτης -και όχι μόνο- ανάγκης), το μόνο που φθηναίνει είναι η αμοιβόμενη αξία της μισθωτής σκλαβιάς (με τα μεροκάματα και τους μισθούς πείνας, την μαύρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα), ενώ τα μόνα που πετσοκόβονται είναι τα (διόλου χαρισμένα αλλά κατεκτημένα με αγώνες, απεργίες, μάχες και αίμα) εργατικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα του κόσμου της δουλειάς, όλων εκείνων των ντόπιων, μεταναστών & μεταναστριών, εργαζόμενων & άνεργων που ζουν κυριολεκτικά στο πετσί τους το καπιταλιστικό κάτεργο αυτού εδώ του τόπου…

Μέσα σ’ αυτή τη συνθήκη λοιπόν, η μαζική συμμετοχή όλων μας σ’ αυτήν τη Γενική Απεργία, τις κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις, αποκτάει ένα ειδικό βάρος, αφού μπορεί ν’ αποτελέσει το έναυσμα ώστε η Τάξη μας -η Τάξη εκείνων που “δεν έχουν τίποτα άλλο από την εργασιακή τους ισχύ, που δεν είναι τίποτα αλλά πρέπει να γίνουν τα πάντα…”– ν’ αντιληφθεί ξανά τις δυνατότητες της και τη συλλογική δύναμή της, παίρνοντας -επιτέλους- τις τύχες της στα δικά της χέρια.

Η αύξηση του πληθωρισμού (πάνω κάτω) στο 10%, σημαίνει λοιπόν με απλά λόγια την έμμεση μείωση, δηλαδή την υποτίμηση -σ’ αντίστοιχα ποσοστά- του πραγματικού μισθού μας.

Την ώρα που οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους κατά 25% το 2022 τα κρατικά έσοδα από φόρους αυξήθηκαν κατά 17,5% σε σχέση με τον στόχο του τρέχοντος φετεινού προϋπολογισμού. Για να το πούμε πιο απλά, τη ίδια ώρα που ο μισθός μας χάνει την αξία του, το Κεφάλαιο και το Κράτος του, βλέπουν τα έσοδα και τον τζίρο τους να μεγαλώνουν. Για να μάς ρίξουν στάχτη στα μάτια, πετάνε τα ξεροκόμματα των vouchers και των passes και -από τις αρχές του μήνα- το “καλάθι του νοικοκυριού”, δηλαδή μια άτυπη (αλλά πολυδιαφημισμένη) κυβερνητική συμφωνία με τους μεγαλοκαπιτα-ληστές των σούπερ μάρκετ για δήθεν “συγκράτηση των ανατιμήσεων”, την οποία με στόμφο προπαγανδίζει νυχθημερόν -μποστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα της αργυρώνητης προπαγάνδας των καθεστωτικών ΜΜΕ- ο πλέον γελοίος μεταπολιτευτικός υπουργός “Ανάπτυξης”. Όμως όλοι και όλες το ξέρουμε καλά και το βιώνουμε καθημερινά:

Όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά “καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς” της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας”!

Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη, έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα ‘ναι πάντα!

Σήμερα, οι συλλογικοί, επίμονοι και μαχητικοί αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων μπορούν και έχουν αποτέλεσμα! Αυτό δείχνει η εμπειρία και οι απεργίες στην Efood, στην Cosco, στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας κ.α. Αυτό δείχνει ο πολύμηνος αγώνας στην Μαλαματίνα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρίσκεται σ’ εξέλιξη και στοχεύει στην επαναπρόσληψη των απολυμένων και την υπογραφή ισχυρής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αυτοί οι αγώνες αποτελούν ένα φωτεινό μονοπάτι για την Τάξη μας και κρατάνε -μέσα σ’ αυτούς τους ζοφερούς καιρούς- τη φλόγα της ταξικής πάλης αναμμένη. Αγώνες που τείνουν να ξεφεύγουν από τα στενά συντεχνιακά πλαίσια, να ξεπερνούν το χαρακτήρα μιας (ακόμη) δίκαιης μάχης για την επιβίωση και να παίρνουν τον χαρακτήρα της ανοιχτής ταξικής σύγκρουσης. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι γύρω από αυτούς τους αγώνες συσπειρώνονται αγωνιστές & αγωνίστριες από -φαινομενικά ή μη- διαφορετικά πολιτικά μετερίζια. Όπως γράφαμε με αφορμή τον Αγώνα στην Efood

[…] υπάρχουν στιγμές που αυτά που ενώνουν, μπορούν και είναι –στην πράξη- περισσότερα από αυτά -που στη θεωρία- χωρίζουν και πως η Οργάνωση στη Βάση και η Ενότητα στη Δράση δεν αποτελούν (αναγκαστικά) αφηρημένες έννοιες αλλά μια έμπρακτη μέθοδο και πρόταση Αγώνα για την υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων και των λαϊκών αναγκών, που προωθείται και κατακτιέται μονάχα μέσα στην πραγματική ζωή, μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης, και όχι μέσα στα πειραματικά εργαστήρια και τους δοκιμαστικούς σωλήνες της “ιδεολογικής-πολιτικής ορθότητας, στεγανότητας και καθαρότητας” […]

απόσπασμα από Σκέψεις & Συμπεράσματα, Διδάγματα & Προοπτικές από (και για) το νικηφόρο Aγώνα στην efood. ΚτΒ. Αθήνα, Οχτώβρης 2021.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022.
Κανένας & Καμία στη δουλεία.
Όλοι & Όλες στους Δρόμους & τις απεργιακές Διαδηλώσεις!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ & ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ & ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
ΑΜΕΣΗ & ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΑΝΩΤΕΡΗ Η’ ΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 13ου & 14ου ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ – ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.
ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Νοέμβρης 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *