[ΚτΒ] ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ [Δίκη. Εφετείο Αθηνών. Παρασκευή 7/4]

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πιο ακριβό στον άνθρωπο είναι η ζωή. Αυτή του δίνεται μια φορά και πρέπει να τη ζήσει κανείς έτσι, που να μη τον βασανίζει ο πόνος για τα χρόνια που τα ‘ζησε άσκοπα, για να μην τον καίει η ντροπή για το πρόστυχο και το τιποτένιο παρελθόν και να μπορέσει … να πει: Όλη μου τη ζωή, όλες μου τις δυνάμεις τις έδωσα στο πιο ωραίο ιδανικό του κόσμου – στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας.

Νικολάι Οστρόφσκι

Στις 23 Σεπτέμβρη 2020 συλλαμβάνονται στην Αθήνα από την «αντι»τρομοκρατική οι σύντροφοι Π.Γεωργιάδης και Μ.Τ. Την επόμενη μέρα εισβάλουν στο σπίτι του δεύτερου, όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικο του E.M. Αμέσως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ξεκινάνε τις γνωστές “διαρροές” και μιλούν για “άρωμα τρομοκρατίας” και άλλα αντίστοιχα, επιτυγχάνοντας την προφυλάκιση του συντρόφου στις φυλακές Λάρισας.

Με την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που ξεκίνησε στις 14/2 και ολοκληρώθηκε στις 2/3/2022, με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή μέχρι το εφετείο ο σύντροφος Πολύκαρπος, αποδείχθηκε και σε δικονομικό επίπεδο το επικοινωνιακό φιάσκο των διωκτικών μηχανισμών. Επίδικο της δίκης του σε δεύτερο βαθμό είναι να καταρρεύσει πλήρως το σενάριο της «αντι»τρομοκρατικής και να επικυρωθεί αυτό που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ο ίδιος, ότι δηλαδή η -μικρή- ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και σφαιρών που βρέθηκε ήταν προϊόν προηγούμενης υπόθεσης για την οποία και έχει εκτίσει ήδη τη μακρόχρονη ποινή του, χωρίς την πρόθεση διάθεση της σε τρίτους. Με λίγα λόγια, η μετατροπή της κακουργηματικής δίωξης σε πλημελληματική, ενάντια στη διόγκωση της από τα κατηγορητήρια και την εκδικητικότητα των κατασταλτικών αστυνομικοδικαστικών μηχανισμών.

Το γεγονός ότι ο σύντροφος μας έχει αφεθεί ελεύθερος με αναστολή μέχρι το εφετείο δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Η πιθανότητα μιας εκ νέου φυλάκισής του είναι υπαρκτή και η εμπάθεια της «αντι»τρομοκρατικής στο πρόσωπό του προφανής. Γιατί ο σύντροφος Πολύκαρπος εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια είναι αδιάλειπτα παρών στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής του. Είτε κατά την παραμονή του στα κολαστήρια της Ελληνικής “Δημοκρατίας” σ’ όλες τις περιόδους κράτησής του, είτε με τη συλλογικότητα του “Ταξική Αντεπίθεση” (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών) τα τελευταία αρκετά χρόνια, την αλληλεγγύη του στους πολιτικούς κρατούμενους (για την οποία και συνελήφθη το 2015), την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον Βασίλη Παλαιοκώστα (για την οποία και φυλακίστηκε το 2008), την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες-μετανάστ(ρι)ες, τη συμμετοχή του σε αντι-ιμπεριαλιστικούς – αντικαπιταλιστικούς – αντιφασιστικούς και εργατικούς αγώνες και σε τόσες άλλες, μεγάλες ή και μικρότερες, στιγμές της ταξικής πάλης. Παρών στη διάδοση του ανατρεπτικού λόγου, είτε μέσω των εκδόσεων “Ασύμμετρη Απειλή”, “Μόλοτ” και “Red ‘n Noir”, είτε μέσω του κινηματικού εκδοτικού εγχειρήματος Los Solidarios.

Η κυβέρνηση, πιστή στη θανατοπολιτική της, οξύνει την επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Την ώρα που βασικά αγαθά όπως το νερό ιδιωτικοποιούνται, η εργατική Τάξη φτωχοποιείται περαιτέρω, οι αγωνιστές και αγωνίστριες στοχοποιούνται και καταστέλλονται. Την ώρα που ο ιμπεριαλιστικός Πόλεμος οξύνεται και η καπιταλιστική Κρίση βαθαίνει, το ντόπιο και πολυεθνικό προλεταριάτο εξαθλιώνεται, η ακρίβεια σαρώνει και οι πρόσφυγες και οι μετανάστ(ρι)ες στοιβάζονται στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αγοράζονται πολεμικά αεροπλάνα και η Ελλάδα -από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα- γίνεται κυριολεκτικά μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Το αστικό Kράτος γνωρίζει ότι οι κοινωνικές – ταξικές αντιδράσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του ήδη οξύνονται. Άλλωστε, οι συγκεντρώσεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν μαζικά και μαχητικά σ’ όλη τη χώρα -με αιχμή τη μαζική δολοφονία στα Τέμπη- υπενθυμίζουν ότι “κάτι κινείται”. Ας μην λειτουργήσουν οι επερχόμενες εκλογές σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης της δίκαιης κοινωνικής Οργής. Ας οργανωθούν ταξικές δομές Αντίστασης και Αγώνα, στην κατεύθυνση της Οργάνωσης στη Βάση & Ενότητας στη Δράση της εργατικής Τάξης και όλης της χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας που ζει και εργάζεται σ’ αυτόν τον τόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Αλληλεγγύη στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Αγώνα. Γιατί δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Γιατί στον ανειρήνευτο ταξικό πόλεμο ήταν, είναι και θα είναι με την πλευρά των καταπιεσμένων, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, με την πλευρά αυτών που “έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο”…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Δίκη: Εφετείο Αθηνών (οδός Λουκάρεως). Α’ Πενταμελές ΑΙΘ. Δ120Γ. Παρασκευή 7 Απρίλη 2023. 9.00 πμ.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Απρίλης 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *