[ΚτΒ] Για την αντιφασιστική 1η Νοέμβρη 2023 & την Αλληλεγγύη που ήταν, είναι & θα είναι το αδιαπραγμάτευτο Όπλο μας !

[…] Σε μια κοινωνία, που είναι διαιρεμένη σε Τάξεις όπως η καπιταλιστική, δε μπορεί να υπάρχει κοινή Μνήμη. Η Μνήμη είναι κι αυτή πεδίο ταξικού πολέμου, πεδίο διεκδίκησης και αποδεικνύει, όσο κι αν την λασπολογήσουν και αν την διαστρεβλώσουν […] Στον πόλεμο ο καθένας κλαίει τα δικά του θύματα. Εμείς λοιπόν θρηνούμε τα δικά μας θύματα, τους δικούς μας νεκρούς. Για τους δικούς τους νεκρούς δε μας ενδιαφέρει καθόλου […]

από Πασκουάλε Αμπατάντζελο. Τα φυτίλια είναι ακόμα αναμμένα και οι δρόμοι θα πάρουν πάλι φωτιά. Εκδόσεις Δυσήνιος Τύπος. Πάτρα, 2022

Η φετινή 1η Νοέμβρη 2023 αποτέλεσε μια σημαδιακή Ημέρα Αγώνα ενάντια στο Φασισμό και την κεφαλαιο-κρατική-ιμπεριαλιστική Εξουσία που τον γεννά και τον τρέφει.

Η κινητοποίηση των κοινωνικών – ταξικών και πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος ενάντια στην πανευρωπαϊκή φασιστομάζωξη στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή την συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας από τότε που “εκεί, εκεί στο Βόρειο Τομέα, τα τάγματα εφόδου ξαπλώσανε ωραία”, κατάφερε να σπάσει στο δρόμο την αστική νομιμότητα της απαγόρευσης συγκεντρώσεων, στάθηκε ώμο τον ώμο απέναντι στην κρατική – κατασταλτική βία, συγκρούστηκε στα ίσα και με συντροφικότητα με την παρακρατική – ναζιστική θρασυδειλία.

Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων και των μηνών που προηγήθηκαν, πολιτικές ομάδες και συνελεύσεις, πρωτοβουλίες και μετωπικά σχήματα συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποίησαν συλλογικές εξορμήσεις, παρεμβάσεις και περιπολίες σε συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά (σε Ν. Ηράκλειο, Πεύκη, Περισσό, Σεπόλια, Κολωνό, Βικτώρια, Κυψέλη, Γκύζη, Πολύγωνο, Πανόρμου, Πετράλωνα, Καλλιθέα, Κορυδαλλό, Δραπετσώνα, Νίκαια κ.α).

Μεταξύ άλλων, λίγες μέρες πριν την επέτειο, με συλλογική παρέμβαση συντρόφων – συντροφισσών αποκαθηλώθηκε με μαχητικούς όρους το ναζιστικό μνημείο που βρωμίζει τη λεωφόρο Ηρακλείου 420 ενώ οργανωμένοι πυρήνες ναζιστών – φασιστών κυνηγήθηκαν, τσακίστηκαν και κλείστηκαν στις τρύπες τους, ακόμα και σε περιοχές που θέλουν να λογίζουν για “δικές τους”.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, με τη ΓΑΔΑ να έχει ανακοινώσει ήδη την κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης όλων των συγκεντρώσεων για τη συγκεκριμένη ημέρα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ να ρίχνουν νερό στο μύλο της ανιστόρητης “θεωρίας των δύο άκρων”, το βράδυ του Σαββάτου της 28ης Οκτώβρη, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας στην πλατεία Ηρακλείου, η κατασταλτική βία θα κλιμακωθεί με το βαρύτατο τραυματισμό μιας 16χρονης αντιφασίστριας από τους μπάτσους της ΟΠΚΕ.

Μια κρατική απόπειρα δολοφονίας, η απόπειρα συγκάλυψης της οποίας βρίσκεται ακόμα σ’ εξέλιξη, που διαπράχθηκε έπειτα από αντιφασιστική περιπολία στην περιοχή κι ενώ είχε προηγηθεί συμπλοκή αντιφασιστ(ρι)ών με παρακρατική ναζιστική συμμορία στη Νέα Ιωνία, για την οποία διώκονται με κατασκευασμένα στοιχεία, βασισμένα σε στημένες καταθέσεις μπάτσων και παρακρατικών ναζιστών, 7 μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας και ακόμα 4 άτομα.

Το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Νοέμβρη, παρά τις κρατικές απαγορεύσεις και τη αστυνομοκρατία, τις εξακριβώσεις στοιχείων, τους τραμπουκισμούς και τις προσαγωγές, αντιφασίστες και αντιφασίστριες από την περιοχή κατάφεραν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Νέου Ηράκλειου και τη Νέα Ιωνία, ενώ 1.000 (στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες) αναρχικοί και αναρχικές, κομμουνιστές και κομμουνίστριες στο σταθμό ΗΣΑΠ στα Πευκάκια πραγματοποίησαν, υπό τον στενό κλοιό πολυάριθμων διμοιριών ΜΑΤ, μαζική και μαχητική αντιφασιστική συγκέντρωση στη λεωφόρο Ηρακλείου όπου -όπως και 80 χρόνια πριν- ακούστηκε δυνατά:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ – ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Την ίδια ώρα, λίγοι περισσότεροι από 60 παρακρατικοί ναζιστές και συγγενείς των δυο εκτελεσμένων χρυσαυγιτών, πραγματοποίησαν τελικά -με την κάλυψη των ένστολων ομοϊδεατών τους- ένα “μνημόσυνο σε στενό οικογενειακό κύκλο” που πιστοποίησε στο δρόμο το πολιτικό φιάσκο του πανευρωπαϊκού καλέσματος τους.
Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης στα Πευκάκια, ομάδες αντιφασιστών και αντιφασιστριών επιστρέφουν στο κέντρο και ενώ ακόμα αποβιβάζονται στη Βικτώρια για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, μετά από σύγκρουση ατόμων με ομάδα ΔΙΑΣ που στάθμευε στην πλατεία, ακολουθεί δολοφονική επίθεση των ένστολων μηχανοκίνητων Μπουραντάδων της ομάδας “Δράση” με χρήση χημικών και κρότου – λάμψης, άγριους ξυλοδαρμούς και δύο συλλήψεις συντρόφων.

Λίγα λεπτά μετά, παρακρατικό – ναζιστικό τάγμα εφόδου της “propatria” που είχε νωρίτερα συγκεντρωθεί στο Θησείο και πορεύτηκε -υπό την ανοχή και κάλυψη των μπάτσων- επιτιθέμενο σε μετανάστες και μετανάστριες, μέχρι μέσα στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, έστησε θρασύδειλη ενέδρα ενάντια σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες που επέστρεφαν από τα Πευκάκια και επέβαιναν σε διερχόμενο συρμό.

Παρά τον άνισο συσχετισμό αριθμητικών δυνάμεων και εξοπλισμού, στη σώμα με σώμα σύγκρουση διάρκειας (πάνω από) 20 λεπτών (και όχι 30 δευτερολέπτων που φαίνονται στα βίντεο που διέρρευσε προπαγανδιστικά η “propatria” και αναπαρήγαγαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ), θα προκληθούν εκατέρωθεν τραυματισμοί.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες -που αναγκαστικά μετά τη συμπλοκή και την επίθεση των μπάτσων στη Βικτώρια, βρέθηκαν στο τραίνο στο Μοναστηράκι- θα αμυνθούν συλλογικά και θα υπερασπιστούν μαχητικά την αξιοπρέπεια τους και τους συνεπιβάτες τους, παρά τα όσα φαιδρά και απαράδεκτα ισχυρίστηκαν τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες, από τους ψηφιακούς άμβωνες τους, μερικοί “μπαρουτοκαπνισμένοι – υπερμάχιμοι infuencers”…

Η επέμβαση διμοιριών των ΜΑΤ, στην αποβάθρα του σταθμού, θα φροντίσει για την ασφαλή φυγάδευση των παρακρατικών ναζιστών και θα στοχεύσει αποκλειστικά στην τρομοκράτηση, το κυνηγητό και τους τραμπουκισμούς των αντιφασιστών και των αντιφασιστριών που βρέθηκαν στο στόχαστρο αυτής της θρασύδειλης ενέδρας, ενώ 5 συντρόφισσες (μεταξύ των οποίων και μια τραυματισμένη) θα συλληφθούν.

Οι πρώτες δόσεις αντιφασιστικής αντεκδίκησης δόθηκαν λίγο αργότερα, μέσα και έξω από το νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”, με τον ξυλοδαρμό και το κυνήγι τουλάχιστον 7 ναζιστών που βρέθηκαν εκεί για να επισκεφτούν τραυματισμένους από τη συμπλοκή “συναγωνιστές” τους.

Μετά από πενθήμερη κράτηση τους στη ΓΑΔΑ, οι 5 αντιφασίστριες που συνελήφθησαν στο Μοναστηράκι και οι 2 αντιφασίστες που συνελήφθησαν στη Βικτώρια, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων μ’ ένα στημένο κατηγορητήριο και αφέθηκαν ελεύθερες και ελεύθεροι με την αλληλέγγυα παρουσία δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών. Οι θρασύδειλοι “συναγωνιστές” των παρακρατικών ναζιστών συλληφθέντων (που έμειναν πιστοί στη διαχρονική υπερασπιστική τους γραμμή του “αίμα, τιμή, δεν ήμουνα εκεί”), παρέμειναν άφαντοι από τα δικαστήρια.

Ως ΚτΒ στηρίξαμε με κάλεσμα μας και συμμετείχαμε με τις μικρές μας δυνάμεις στην αντιφασιστική κινητοποίηση της 1η Νοέμβρη 2023, αλλά και σε πολιτικές διαδικασίες και αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, καθώς και στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 6/11 στα δικαστήρια.

Στέλνουμε αγωνιστικό – συντροφικό σινιάλο Αλληλεγγύης σ’ όλους τους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες, τους προσαχθέντες και τις προσαχθείσες, τους τραυματισμένους και τις τραυματισμένες, τους αντιφασίστες & τις αντιφασίστριες που βγήκαν μαχητικά στο δρόμο, υπενθυμίζοντας έμπρακτα σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ετούτη η μητρόπολη του ευρωπαϊκού νότου ήταν, είναι & θα είναι αντιφασιστική!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΑ ΠΑΛΙΑ & ΝΕΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΟΥ & ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ & ΤΟΝ ΤΡΕΦΕΙ!

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Νοέμβρης 2023

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *