[ΚτΒ] Πολυτεχνείο 1973 – 2023. Μισό αιώνα μετά, η Εξέγερση του Νοέμβρη ζει & αναπνέει στους Αγώνες του σήμερα!

Μισό αιώνα μετά την κοινωνική – ταξική Εξέγερση του Πολυτεχνείου, μετά “από εκείνη τη ρωγμή που καθόρισε το σήμερα και το αύριο” όπως είχε πει σ’ ανύποπτο χρόνο ένας καλός σύντροφος, τα απελευθερωτικά προτάγματα της παραμένουν ακόμα προς κατάκτηση.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ!

Η κεφαλαιο-κρατική-ιμπεριαλιστική Εξουσία, μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής Κρίσης, συνεχίζει να εντείνει την αντεπίθεση της, για να καταργήσει οριστικά τις (όποιες) μεταπολιτευτικές κατακτήσεις έχουν απομείνει ακόμα όρθιες, μετά τον καθεστωτικό οδοστρωτήρα που επελαύνει αδιάκοπα κατά τη διάρκεια των (πολλών πλέον…) μνημονιακών & “μεταμνημονιακών” χρόνων.

Με νωπή ακόμα την κρατική δολοφονία του 17χρόνου Χρήστου Μιχαλόπουλου στη Βοιωτία, ενός ακόμα προλετάριου νεολαίου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ρατσιστών φονιάδων της ΕΛ.ΑΣ και με την επιχείρηση συγκάλυψης αυτού του στυγερού εγκλήματος -από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και την αστυνομικόδικαστική “δικαιοσύνη”- να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως (άλλωστε) κι εκείνη για το βαρύτατο τραυματισμό της 16χρόνης αντιφασίστριας Β. από τους ένστολους δολοφόνους της ΟΠΚΕ, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας στο Νέο Ηράκλειο στις 28/10 ενάντια στην πανευρωπαϊκή φασιστόμαζωξη την 1η Νοέμβρη.

Mισό αιώνα μετά, οι νεκροί της Εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, οι νεκροί της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας” παραμένουν ακόμα αδικαίωτοι…

Με τη χώρα να έχει μετατραπεί ήδη από άκρη σε άκρη σε προκεχωρημένο φυλάκιο και κράτος – εξάρτημα της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Με τον ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνο, να μαίνεται και να εντείνεται, καθιστώντας τη γενίκευση του και την πυρηνική απειλή για την ανθρωπότητα, σε κάθε άλλο παρά σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Με την πολεμοκάπηλη, “στρατηγική και πολύπλευρη” συμμαχία της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας” με το κράτος – απαρτχάιντ του Ισραήλ, η οποία υπογράφτηκε από τους Τσιπροκαμμένους και εμπεδώθηκε από τον Μητσοτάκη τον (υ)ιό, να είναι βουτηγμένη στο αίμα του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης.

[..] δεν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό, αλλά ζούμε την πρώτη αυθεντική επανάσταση αυτού του αιώνα: την παλαιστινιακή thawra ( ثورة ) […]

Μετά την -ιστορικών διαστάσεων- επαναστατική πλημμύρα που εξαπολύθηκε από την Παλαιστινιακή Αντίσταση στις 7 του Οκτώβρη, η ταπεινωμένη πολεμική μηχανή της “μόνης δημοκρατίας της Μέσης Ανατολής”, έχει θέσει με την στήριξη και συνενοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, σ΄ εφαρμογή την “τελική φάση” γενοκτονίας, εκτοπισμού και αφανισμού της μαρτυρικής και μαχόμενης Γάζας και την ολοκλήρωση της Παλαιστινιακής Nakba του 1948.

ΝΟ PASARAN! NOT IN OUR NAME!

Ενάντια στην Ευρωατλαντική Εθνική Ενότητα.
Πόλεμο στον Πόλεμο των Σιωνιστών & των Ιμπεριαλιστών.
Μπλόκο στην αιματοβαμμένη Συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ.
Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά!

Όλοι & Όλες στην Πορεία του Πολυτεχνείου.

Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023. Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 15.00.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Νοέμβρης 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *