ΚτΒ Κάλεσμα Στήριξης της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Συγκέντρωσης στο ΥΠ.ΕΘ.Α. [Σάββατο 24/2, 14.00]

ΚτΒ Κάλεσμα Στήριξης της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Συγκέντρωσης στο ΥΠ.ΕΘ.Α. [Σάββατο 24/2, 14.00]

Τέσσερις και πλέον μήνες μετά την -ιστορικών διαστάσεων- επαναστατική πλημμύρα που εξαπολύθηκε από την Παλαιστινιακή Αντίσταση στις 7 Οκτώβρη 2023, η ταπεινωμένη πολεμική μηχανή του κράτους – απαρτχάιντ του Ισραήλ έχει θέσει σ΄ εφαρμογή, με τη στήριξη και συνενοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τη γενοκτονική “τελική λύση για τη Γάζα”, σκοπεύοντας ξεκάθαρα στην ολοκλήρωση της Παλαιστινιακής Nakba του 1948.

Στο στόχαστρο αυτού του εγκλήματος πολέμου βρίσκεται πλέον η μεθοριακή πόλη της Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, το τελευταίο “ασφαλές σημείο” για πάνω από 1,5 εκατομμύρια εκτοπισμένων Παλαιστίνιων, που απειλείται ανοιχτά με χερσαία εισβολή των κατοχικών σιωνιστικών στρατευμάτων.

Με τα παιδιά και τις γυναίκες ν’ αποτελούν την πλειοψηφία, ο αριθμός των νεκρών αμάχων ξεπερνάει τις 30.000. Μια επιχείρηση εθνοκάθαρσης που εξελίσσεται στ’ όνομα του “δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”, στοχεύοντας στην ολοσχερή επιβολή στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της σιωνιστικής αποικιοκρατίας, η οποία -εδώ και δεκαετίες- δεν έχει πάψει να επεκτείνεται μέσω των πάνοπλων εποίκων που παριστάνουν τους “άμαχους”.

Από την 7η Οκτώβρη κι έπειτα, η μαρτυρική και αδούλωτη Γάζα έχει μετατραπεί σ΄ ένα κυριολεκτικό κρανίου τόπο, από τον κατοχικό ισραηλινό στρατό που βομβαρδίζει και δολοφονεί, ρημάζει και πλιατσικολογεί.

Παρά τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς υποδομών και κατοικιών και τον αποκλεισμό από γη, αέρα και θάλασσα, παρά την έλλειψη πόσιμου νερού και την λιμοκτονία, με τις θανατηφόρες ασθένειες και τους κατοχικούς ελεύθερους σκοπευτές να θερίζουν, με όλα τα νοσοκομεία να έχουν αποτελέσει στρατιωτικούς στόχους και το θάνατο να παραμονεύει σε κάθε γωνία και στιγμή, ο παλαιστινιακός λαός και οι οργανώσεις της Αντίστασης του, συνεχίζουν να παραδίδουν σ’ όλη την ανθρωπότητα, για άλλη μια φορά στη μακρόχρονη Ιστορία τους, μαθήματα Αξιοπρέπειας, Αντίστασης και Αγώνα για το Δίκιο και τη Λευτεριά.

Ενάντια στα “δημοκρατικά” κροκοδείλια δάκρυα και τη σιωνιστική προπαγάνδα που -συνοδευόμενη με ολίγο από υποκριτικό “ανθρωπισμό”- αναμασούν τα δυτικά καθεστωτικά ΜΜΕ, υψώνεται η φωνή των εκατομμυρίων διαδηλωτών και διαδηλωτριών στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις και όλο τον κόσμο, που κινητοποιούνται αλληλέγγυα στο παλαιστινιακό λαό, απαιτώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα.

Στη Μέση Ανατολή ο σιωνιστικός στρατός, στοχεύοντας στην αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ, σφυροκοπάει από αέρος και τον Λίβανο, ενώ στην Ερυθρά Θάλασσα, από την μαχόμενη Υεμένη, οι Χούθι διακόπτοντας “την εύρυθμη λειτουργία της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας, του διεθνούς εμπορίου και της ελεύθερης αγοράς”, στέλνουν τα δικά τους παρτιζάνικα σινιάλα έμπρακτης Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

«Οι Χούθι έρχονται αντιμέτωποι με τους σιωνιστές για να υπερασπιστούν τον παλαιστινιακό λαό, έχοντας ακόμα ανοιχτές τις πληγές τους από τον πόλεμο που θέλησαν οι ΗΠΑ και εξαπέλυσαν οι διεφθαρμένοι Σαουδίτες, εξοπλισμένοι από το ιταλικό κράτος. Οι Υεμενίτες επαναστάτες, λαβωμένοι από περισσότερα από δέκα χρόνια πολέμου, τα παίζουν όλα για όλα για να σώσουν τη Γάζα. Αυτή είναι η ίδια η εικόνα της ήττας της Δύσης. Ένα φωτεινό και οδυνηρό παράδειγμα προς μίμηση»

Απόσπασμα από Φ. Καλομενίδης. “Δεν θ’ απογοητεύσουμε τη Γάζα: Η Παλαιστίνη, η σιωνιστική Ιταλία και η 27η Γενάρη, Ημέρα της Λήθης”, από prolprot.espivblogs.net

Μέσα σ’ αυτό το εμπόλεμο περιβάλλον όξυνσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Μέση Ανατολή, το ελληνικό Κράτος, με διακηρυγμένη τη νέα “Μεγάλη Ιδέα” για τη μετατροπή του σε “Ισραήλ των Βαλκανίων” και με την πιο νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά μεταπολιτευτική κυβέρνηση ΝΔ να χαίρει της πλήρους διακομματικής – αστικής συναίνεσης, σαν πιστός ΝΑΤΟϊκός φαντάρος, μπαίνει στην πρώτη γραμμή αυτής της πολεμικής εκστρατείας.

Με την ανάληψη της διοίκησης της κοινής στρατιωτικής επιχείρησης “Ασπίδες” της ΕΕ, με το στρατηγείο της να εδρεύει στη Λάρισα και τη φρεγάτα “Ύδρα” να ετοιμάζεται να αποπλεύσει από τη Σαλαμίνα για την Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι Αμερικανοβρετανικοί βομβαρδισμοί πλήττουν ήδη τον λαό της Υεμένης, τα πολεμικά σύννεφα πυκνώνουν πλέον ορατά και απειλητικά, πάνω από τα κεφάλια όλων μας, πάνω από τα κεφάλια της χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας που ζει και εργάζεται εδώ, σ’ αυτό το προκεχωρημένο φυλάκιο και πολεμικό ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων των Λαών, που αυτάρεσκα αποκαλείται από το αστικό πολιτικό προσωπικό του ως “πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια ευρύτερη περιοχή και μια ιστορική στιγμή αστάθειας και ανασφάλειας”

Μια άμεση εμπλοκή σε πόλεμο που έρχεται ως απόρροια τόσο του δεδομένου “ειδικού βάρους” που φέρει το εφοπλιστικό Κεφάλαιο στα σωθικά της ντόπιας ολιγαρχίας και του Κράτους της, όσο και της στρατηγικής Συμμαχίας Ελλάδας – Ισραήλ που με τις ευλογίες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, υπογράφτηκε από τους Τσιπροκαμμένους και επί των ημερών του Μητσοτάκη τον (υ)ιού εμπεδώνεται, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συνέχεια του Κράτους της ευρωατλαντικής εθνικοφροσύνης.

Μια πολύπλευρη, πολιτική και διπλωματική, οικονομική και “επενδυτική” συνεργασία, μια “αμυντική” πολεμοκάπηλη Συμμαχία που στρατιωτικά αναπτύχθηκε (μεταξύ άλλων) με την εκπαίδευση στην Ελλάδα των ισραηλινών μαχητικών που από την 7η Οκτώβρη μακελεύουν τη Γάζα.

Μέσα σε μια ασφυκτική συγκυρία όπως η τρέχουσα, με την αστική – κυβερνητική αντεπίθεση να στοχεύει σ’ όλα τα κοινωνικά και ταξικά μέτωπα, με την πολεμική προπαρασκευή να εντείνεται, με τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού να συνεχίζεται αδιάκοπα, με το ελληνικό Κράτος να εξοπλίζεται ως τα δόντια και να συστρατεύεται πρόθυμα στην φιλοσιωνιστική – ιμπεριαλιστική πολεμική εκστρατεία στην Ερυθρά Θάλασσα:

η Ιστορία είχε, έχει και θα έχει μια σωστή πλευρά!

Σάββατο 24 Φλεβάρη 2024. Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην Αντιπολεμική Διεθνιστική Συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 14.00.

Κόντρα στο βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής στην ιμπεριαλιστική Εκστρατεία στη Μέση Ανατολή & τον ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία.

Για τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα, τη Λευτεριά στην Παλαιστίνη & την Αλληλεγγύη στην Υεμένη. Ο δικός μας Εχθρός είναι Εδώ!

Μέσα στην Ελλάδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, της ευρωατλαντικής εθνικής ενότητας και της αιματοβαμμένης Συμμαχίας με το κράτος – απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Μέσα στην Ελλάδα της ΕΕ, και του αντιμεταναστευτικού – αντιπροσφυγικού πολέμου που έχει κηρυχθεί μονομερώς στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της “Ευρώπης – Φρούριο”.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ – ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ!

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Φλεβάρης 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *