Σ’ Ελλάδα & Τουρκία εχθρός μας το Κεφάλαιο & η Εξουσία: Διεθνής Ταξική Αλληλεγγύη στον απαχθέντα πολιτικό πρόσφυγα Bulut Yayla

image.ashx

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΗΣ ΣΤΟΝ ΒULUT YAYLA

ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6.30 ΜΜ.

αναδημοσιεύση της μαρτυρίας του πολιτικού πρόσφυγα Bulut Yayla τον οποίο απήγαγαν, το βράδυ της 30ης Μάη 2013 από το κέντρο της Αθήνας, με κοινή γκαγκστερική επιχείρηση οι ελληνικές και οι τουρκικές κατασταλτικές υπηρεσίες. Η μαρτυρία του Bulut περιλαμβάνεται στο κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

«30 Μάιου το βράδυ, ώρα 21:30, περίπου 5 άτομα που μιλούσαν ελληνικά, με βίαιο τρόπο με έβαλαν  με το ζόρι σε ένα αυτοκίνητο. Έκλεισαν τα μάτια μου και το στόμα μου με τα χεριά τους. Μετά από κάποια ώρα που ήμουν στο όχημα, κατέβηκα από το αυτοκίνητο και μου πέρασαν μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι. Δεν είδα τίποτα. Μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Μετά με παρέδωσαν σε μια άλλη ομάδα, αυτοί μιλούσαν και ελληνικά και τουρκικά. 8-10 ώρες με έκαναν βόλτες . Με έσυραν πάνω στα χώματα, στα χωράφια. Είχα την σακούλα ακόμα στο κεφάλι μου. Ίσα-ίσα που δεν ακουμπούσε το κεφάλι μου κάτω. Με πήγαν από θάμνους και μου έκαναν βασανιστήρια. Μετά με παρέδωσαν στην τελευταία ομάδα, μέσα σε αυτούς μερικοί μιλούσαν αγγλικά. Αύτη η ομάδα με πέρασε από τα σύνορα. Πέρασα λαθραία από τα σύνορα. 31 Μάιου το πρωί στο αστυνομικό τμήμα τις Εντιρνέ μου έβγαλαν την σακούλα. «Όποιος τα βάζει με την Αμερική αυτά παθαίνει»,  είπαν μεταξύ τους. Εκεί είπα ότι θέλω να μιλήσω με τον δικηγόρο μου. Όμως, 1 Ιουνίου με παρέδωσαν στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και ήθελα να μιλήσω με τον δικηγόρο μου.»

πηγή: http: //oagonas.blogspot.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *