Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]: Να τσακίσουμε το φασισμό & το σύστημα που τον γεννά & τον τρέφει. Διαδήλωση. Σάββατο 6.11. Βικτώρια. 13.00.

Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη.

Γερμανός Αντιφασίστας, 1942.

[…] Θα είμαστε εκεί. Για τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και για τον Εντισόν Γιαχάι και τον Αλίμ Αμπντουλ Μάναν, τον Πετρίτ Ζίφλε και τόσους άλλους νεκρούς της Τάξης μας. Για όλους τους ντόπιους, μετανάστες, πρόσφυγες προλετάριους και προλετάριες, για όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τις καταλήψεις και τους πολιτικούς χώρους που βρέθηκαν και βρίσκονται -εδώ και μια τριακονταετία, πάντα με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και την κάλυψη των καθεστωτικών ΜΜΕ- στο στόχαστρο της θρασύδειλης βίας των χρυσαυγιτών και των υπόλοιπων φασιστικών συμμοριών.

Θα είμαστε εκεί γιατί δεν ξεχνάμε αυτό που μας έχει διδάξει η ιστορία: ο φασισμός δεν καταργείται διά νόμου αλλά τσακίζεται στους δρόμους και τις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και σπουδών, μέσα και έξω από τα δικαστήρια και τις φυλακές, από τον κόσμο της Αντίστασης και του Αγώνα.

Θα είμαστε εκεί γιατί συνεχίζουμε να μην τους περιμένουμε αλλά να τους ψάχνουμε”, γιατί δεν τους γυρίσαμε την πλάτη” ούτε θελήσαμε ποτέ να τους μορφώσουμε”. Μαζί με τις χιλιάδες των αναρχικών και κομμουνιστών-τριών που -όλα αυτά τα χρόνια- δεν πρόσφεραν ειρήνη και δεν άφησαν σπιθαμή γης για να σταθούν τα βδελυρότερα γεννήματα του καπιταλισμού, που τους κυνήγησαν και τους τσάκισαν στο κέντρο και τις συνοικίες της αθηναϊκής μητρόπολης, που δεν επέτρεψαν να μείνει καμιά χρυσαυγίτικη γιάφκα αλώβητη ανά την επικράτεια, που ύψωσαν και υψώνουν μαχητικά αναχώματα αλληλεγγύης ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ και τη μισανθρωπία, που στάθηκαν ώμο τον ώμο απέναντι στους εθνικιστές και τους ακροδεξιούς, τους φασίστες και τους ένστολους ομοϊδεάτες τους και γι’ αυτό βρέθηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και των μιντιακών φερέφωνων της. Θα είμαστε εκεί με τις χιλιάδες συντρόφων και συντροφισσών που αν και γνωρίζουν ότι σ’ αυτόν τον πόλεμο θα νικήσει εκείνος που είναι δυνατός στο μυαλό και την καρδιά”, με την εκτέλεση των χρυσαυγιτών το βράδυ της 1ης Νοέμβρη 2013 στο Νέο Ηράκλειο, ένιωσαν ν’ αποδίδεται ένα μερτικό προλεταριακής δικαιοσύνης [...]

από το Κάλεσμα της ΚτΒ στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση την ήμερα ανακοίνωσης της πρωτόδικης απόφασης στη δίκη της Χ.Α στο Εφετείο [Αθήνα, 7/10/2020]

[…] Ενάντια στον κοινωνικό εκφασισµό και κανιβαλισµό, τα κάθε λογής τάγµατα εφόδου του αστισµού και του ακροδεξιού φιλελευθερισµού που τα γεννά και τα τρέφει.

Από το Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον µέχρι το Σύνταγµα στην Αθήνα, από το συνωµοσιολογικό στρατό του Τραµπ και τη “διεθνή των ψεκασµένων αρνητών του κορωνοϊού” µέχρι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια των “προδοµένων µακεδονοµάχων” και τα αντίστοιχα τραπεζοτσολιάδικα των αντικοµµουνιστών “µενουµευρωπαίων”, ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισµός έχει ήδη συγκροτηθεί, διεκδικεί και κερδίζει το δικό του µερίδιο στο δρόµο. Ο εχθρός µας γνωρίζει πολύ καλά τη ρευστότητα και την αβεβαιότητα που προκαλείται από τη συστηµική κρίση, φοβάται τις ενδεχόµενες συνέπειες και γι’ αυτό οχυρώνεται σε όλα τα µέτωπα, µέσα και έξω από τους θεσµούς των αυτοαποκαλούµενων “δηµοκρατιών” του.

Να µην αφήσουµε χώρο στον εκφυλισµό και τις αντικοινωνικές συµπεριφορές που θεριεύουν από τη συστηµική κρίση, την απώλεια εναλλακτικής προοπτικής και την κινηµατική αδυναµία για διάδοση (σε µαζικό επίπεδο) ενός απελευθερωτικού – χειραφετητικού προτάγµατος.

Να αντιπαρατεθούµε µε την µπατσοκρατία, τον εξανδραποδισµό και τον αδελφοκτόνο πόλεµο µεταξύ των φτωχών που επιβάλλεται συνειδητά από τα πάνω, ως γιατρικό για όλα, για την πείνα και την υποτίµηση, την ανέχεια, την απελπισία και την εξαθλίωση, στην οποία είναι καταδικασµένη (εδώ και χρόνια) η χειµαζόµενη κοινωνική πλειοψηφία.

Να συγκρουστούµε µε όλες τις εκφάνσεις της αντιδρ-αστικής συντήρησης: µε τους δηλωµένους και αδήλωτους (ενεργούς ή µουλωχτούς) φασίστες και ναζιστές, µε τους µισάνθρωπους ρατσιστές και τους κεφαλοκυνηγούς εθνικιστές, µε τους “µετανοηµένους” ή µη χρυσαυγίτες, µε τους κρατικοδίαιτους σκοταδιστές “ιεράρχες” της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, τους (συνειδητούς ή ασυνείδητους) εκφραστές του κοινωνικού κανιβαλισµού και τους κάθε λογής (έµµισθους και µη) ιδιωτικούς στρατούς του “παράνοµου” και “νόµιµου” Κεφαλαίου και του Κράτους του […]

από Μια Συλλογική Απολογιστική Συμβολή: Αναδρομές & Συμπεράσματα. Στόχοι Πάλης & Προοπτικές

[ΚτΒ, Σεπτέμβρης 2020 – Γενάρης 2021]

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στη Διαδήλωση που καλούν Αντιφασίστες & Αντιφασίστριες από το κέντρο & τις γειτονιές της Αθήνας & του Πειραιά.

Σάββατο 6 Νοέμβρη 2021

Πλατεία Βικτωρίας στις 13.00

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ & ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ & ΤΟΝ ΤΡΕΦΕΙ

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Κ.Δ και Δ.Λ που βρίσκονται υπό αστυνομικοδικαστική ομηρία, στο στόχαστρο της “αντι”τρομοκρατίας & της “δικαιοσύνης” του Κεφαλαίου και του Κράτους του, κατηγορούμενοι για αντιφασιστικές άμεσες δράσεις, την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2019, ενάντια στις χρυσαυγίτικες γιάφκες στο Μενίδι και το Σταθμό Λαρίσης.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Οχτώβρης 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *