[ΚτΒ] Παύλος Φύσσας Πάντα Παρών! Κάλεσμα Στήριξης της Αντιφασιστικής Διαδήλωσης Τιμής, Μνήμης & Αγώνα [Κερατσίνι, 18/9]

Τη νύχτα που σε πήραν από την αγκαλιά μου, θαρρείς και εγκαταστάθηκε για πάντα μέσα μου ο χειμώνας. Ανάμεσα στα χέρια μου παγωνιά κι ακαμψία. Η απουσία σου, σταμάτησε τη γη να ανθίζει, τη βροχή να μουσκεύει το χώμα, τον ήλιο να ρίχνει φως στις κορυφές των βουνών και στα κύματα των θαλασσών. Τα χρώματα έμοιαζαν όλα με ένα μελαγχολικό μπλε και μου έλειπες Παύλο. Μου έλειπες ακριβώς όπως μου λείπεις και τώρα κι αύριο, στους αιώνες.

Δεν θυμάμαι πότε ήταν όταν ένιωσα πως έξω απ’ την παγωμένη μου αγκαλιά, ανθίζουν ακόμα λουλούδια. Δεν θυμάμαι πότε ήταν που είδα παιδιά στην ηλικία σου, μικρότερα και μεγαλύτερα, ανθρώπους διαφορετικών γενεών να μου μιλάνε, να με αγκαλιάζουν, δεν θυμάμαι πότε τους απάντησα για πρώτη φορά.

Αυτοί οι άνθρωποι Παύλο γέννησαν μαζί με την ανάμνηση σου, μια φλόγα στον πάγο. Τα χέρια μου γέμισαν και πήραν μια αγάπη που δεν φαντάστηκα ότι υπάρχει, με λένε μάνα τους και νοιώθουν παιδιά μου.

Και είσαι εκεί, το πιο κόκκινο απ’ όλα τα λουλούδια που άνθισαν με τον αγώνα μας, σύμβολο αβάσταχτου πόνου, να μου λείπεις και να μου δίνεις δύναμη να αντέχω, να αντέχουμε.

Νικήσαμε ηττημένοι Παύλο. Παιδί μου. Καταδικό μου παιδί. Στις αγκαλιές όλων.

Μάγδα Φύσσα
Σεπτέμβρης 2022

9 χρόνια μετά την πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη και ράπερ Παύλου Φύσσα (Killah P) από τη ναζιστική εγκληματική – παρακρατική οργάνωση Χ.Α στο Κερατσίνι, η Μνήμη αυτού του Πειραιώτη προλετάριου αγωνιστή παραμένει ανεξίτηλα ζωντανή.

Ζωντανή μέσα στα μυαλά και τις καρδιές όλων όσων συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται ενάντια στα πιό θρασύδειλα γεννήματα της αστικής Εξουσίας, τους Μιχαλολιάκους, τους Λαγούς, τους Κασιδιάρηδες και τις υπόλοιπες ναζιστικές – φασιστικές συμμορίες αλλά και ενάντια “στ’ αφεντικά τους και τ’ αφεντικά των αφεντικών τους” : το Κεφάλαιο & το Κράτος του, αυτό το Κράτος της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας” των εφοπ-ληστών και των τραπεζιτών, των καναλαρχών και των κυβερνητικών και “αντιπολιτευόμενων” πολιτικών υπαλλήλων τους.

9 χρόνια μετά, ο Παύλος συνεχίζει να ζει μέσα από τις αντιστάσεις & τους αγώνες
όλων όσων δεν ξεχνάνε – δεν συγχωρούνε.

[…] εμείς δεν ξεχνάμε ότι “ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί;”

(Μπέρτολτ Μπρεχτ)

Στη σημερινή συγκυρία με τα μαύρα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού Πολέμου να έχουν πυκνώσει για τα καλά πάνω από τα κεφάλια μας, με την -εκ νέου- βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και την εγκληματική κρατική διαχείριση της Πανδημίας, με την οξυμένη καπιταλιστική Κρίση να βαθαίνει και την ακροδεξιά-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ -πιστή στις “αξίες” της να εντείνει (με την αντιπολιτευτική συναίνεση σύσσωμου του αστικού πολιτικού προσωπικού) την λεηλασία του τόπου και το σάρωμα των εργατικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει όρθια μετά από τη μνημονιακή δεκαετία. Μια κυβέρνηση Μητσοτάκη του υιού που έχει ξεκάθαρα θέσει στο στόχαστρο της τους νέους και τις νέες μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, εκμεταλλευόμενη την επικρατούσα κοινωνική οπισθοχώρηση και κινηματική άμπωτη. Μέσα σε μια τέτοια συγκυρία που έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη της περιόδου που “φούσκωσε” η ΧΑ, πρέπει τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά να οξυνθούν και πάλι.

Να οξυνθούν για να μην χυθεί άλλο αίμα της Τάξης μας. Για τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και για τον Εντισόν Γιαχάι και τον Αλίμ Αμπντουλ Μάναν, τον Πετρίτ Ζίφλε και τόσους άλλους δικούς μας νεκρούς. Για όλους τους ντόπιους, μετανάστες, πρόσφυγες, προλετάριους και προλετάριες, για όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τις καταλήψεις και τους πολιτικούς χώρους που βρέθηκαν και βρίσκονται -εδώ και μια τριακονταετία, πάντα με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και την κάλυψη των καθεστωτικών ΜΜΕ- στο στόχαστρο της θρασύδειλης βίας των χρυσαυγίτικων και των υπόλοιπων φασιστικών συμμοριών.

Θα είμαστε εκεί για να βρωντοφωνάξουμε και πάλι:

Λευτεριά στον Λαό. Θάνατο στο Φασισμό.

απόσπασμα από το Κάλεσμα της ΚτΒ στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην έναρξη της δεύτερης δίκης της Χ.Α [Εφετείο Αθηνών 15/6/2022]

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ!

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Κ.Δ και Δ.Λ που εδώ και σχεδόν τρία χρόνια βρίσκονται υπό αστυνομική και δικαστική ομηρία, στο στόχαστρο της κρατικής “αντι”τρομοκρατίας και της αστικής “δικαιοσύνης”, κατηγορούμενοι για αντιφασιστικές άμεσες δράσεις (την άνοιξη και το φθνόπωρο του 2019) ενάντια στις χρυσαυγίτικες γιάφκες στο Μενίδι και το Σταθμό Λαρίσης.

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Διαδήλωση Τιμής, Μνήμης & Αγώνα, την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2022 στο Κερατσινι. Οδός Παύλου Φύσσα 60 στις 17.30.

Κίνηση της Βιολέττας
Αθήνα, Σεπτέμβρης 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *