[ΚτΒ] Ταξική Αλληλεγγύη για την άμεση επαναπρόσληψη των 2 απολυμένων εργατών πράσινου Κ.Α & Σ.Δ

Τον περασμένο Νοέμβρη η εταιρεία Green and Health απέλυσε δυο εργάτες πράσινου, τους κομμουνιστές συντρόφους Κωστή Α. και Σπύρο Δ. Η συγκεκριμένη εταιρεία -ιδιοκτησίας Βλάσση Μπισμπίκη- αναλαμβάνει εργολαβικά έργα στον Δήμο Αθηναίων, μέσω της Unison που μαζί με την Prodea υλοποιούν τα έργα πρασίνου, “αναπλάσεων και εξευγενισμού”, με τα οποία η ιδιωτική “επιχειρηματικότητα” -υπό τις ευλογίες και τα κονδύλια του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη- υλοποιεί και συνεισφέρει κερδοφορώντας στα σχέδια περίφραξης και αστυνόμευσης, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων χώρων που έχουν απομείνει ακόμα ελεύθεροι στους λόφους, τα πάρκα και τις πλατείες αυτής της πόλης.

Οι συγκεκριμένες εκδικητικές απολύσεις ανακοινώθηκαν μετά την Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη και δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Οι δυο σύντροφοι -εν όψει της Απεργίας- είχαν βγει πρωτοπόρα μπροστά, συμμετέχοντας ενεργά στην εκκίνηση μιας αγωνιστικής πρωτοβουλίας στον κλάδο. Πρώτος καρπός αυτής της Πρωτοβουλίας υπήρξε, μετά από κάλεσμα σε συζήτηση μαζί με συναδέλφους τους και άλλους αγωνιστές, η συγκρότηση -για πρώτη φορά- ανεξάρτητου κλαδικού μπλοκ εργαζομένων στο πράσινο, μισθωτών γεωπόνων και αγωνιστών – αγωνιστριών που πορεύτηκε συγκροτημένα στη συγκεκριμένη μαζική και μαχητική απεργιακή διαδήλωση. Τρεις μέρες αργότερα, απολύθηκε ο Κωστής και μια εβδομάδα μετά ο Σπύρος. Μια χρονική αλληλουχία των γεγονότων η οποία, παρά τα όσα προσχηματικά προβάλει η εργοδοσία, φανερώνει την ξεκάθαρη ταξική-πολιτική εκδικητικότητα των συγκεκριμένων απολύσεων.

Έπειτα από καλέσματα της Επιτροπής Ταξικής Αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους εργάτες πράσινου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις Αληλεγγύης στις 13 και τις 19 Δεκέμβρη. Η πρώτη, έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας, όπου ο εργοδότης Βλάσσης Μπισμπίκης είχε το θράσος να εκβιάσει τον απολυμένο εργάτη και σύντροφο Κωστή Α., δηλώνοντας ξεδιάντροπα πως η επιστροφή του στη δουλειά θα ισοδυναμεί με την απόλυση του συναδέλφου του που προσλήφθηκε στη θέση του. Έξι μέρες αργότερα, οι εργοδοτικές απειλές και οι εκβιασμοί απαντήθηκαν συλλογικά στο δρόμο, με τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Green and Health και τη διαδήλωση πολλών δεκάδων εργατών – εργατριών, συντρόφων – συντροφισσών, αγωνιστών – αγωνιστριών στους δρόμους της Κυψέλης.

Την Πέμπτη 12 Γενάρη 2023, η Eπιθεώρηση Eργασίας θα συνεδριάσει για την υπόθεση του δεύτερου απολυμένου εργάτη και σύντροφου Σπύρου Δ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των 2 απολυμένων αγωνιστών εργατών πράσινου και ενώνουμε τη φωνή μας μ’ εκείνη των συναδέλφων τους και όλων των προλετάριων, των εργατικών σωματείων και των πολιτικών ομάδων και συλλογικοτήτων που κινητοποιούνται αλληλέγγυα στο πλευρό τους, μέχρι τη Νίκη με την ικανοποίηση όλων των διεκδικήσεων και την άμεση επαναπρόσληψη τους.

Μέσα σε μια διαρκή δυστοπική συνθήκη όπως η τωρινή, όπου το Κεφάλαιο αποθρασυμμένο από την αστική νομιμόμητα που τού προσφέρει απλόχερα το Κράτος του, μέσα από την ψήφιση του νόμου – “λαιμητόμου” Χατζηδάκη και όλων των προηγούμενων μνημονιακών και μεταμνημονιακών αντεργατικών νομοσχεδίων, συνεχίζει ν΄ ανεβάζει αδιάκοπα τις στροφές της κρεατομηχανής του ενάντια στην Τάξη μας, ενάντια στην Τάξη που “δεν έχει τίποτα άλλο από την εργασιακή της ισχύ και δεν είναι τίποτα αλλά πρέπει να γίνει τα πάντα…”

Ο Δρόμος είναι ανήφορος αλλά άλλος Δρόμος δεν υπάρχει: η Ταξική Αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το όπλο μας!

Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την ασυδοσία των αφεντικών: κάτω τα ξερά σας από τη συναδελφική Οργάνωση, το δικαίωμα στη Απεργία & τα εργατικά Σωματεία!

Νόμος είναι το Δίκο του Εργάτη – Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα ‘ναι πάντα!

Η Νίκη των 2 απολυμένων εργατών πράσινου θα είναι Νίκη όλης της εργατικής Τάξης!

Πέμπτη 12 Γενάρη στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις Αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους συντρόφους.

Συγκέντρωση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας (Πατησίων 37) στις 9.00

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Green and Health (Στέλιου Μαυρομμάτη 13, Άνω Κυψέλη) στις 18.00

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Γενάρης 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *