[ΚτΒ] Κάλεσμα Στήριξης της Αντιιμπεριαλιστικής – Αντιπολεμικής Διαδήλωσης ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν [Προπύλαια, Τρίτη 21/2. 19.00]

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των Λαών!

Antony Blinken Yankee Boy Go Home!

Την Τρίτη 21η Φλεβάρη, λίγες μέρες μετά την έλευση στον Πειραιά του αεροπλανοφόρου “George W. Bush”, ο αμερικάνος υπουργός εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έρχεται στην Αθήνα. Μια επίσκεψη στο πλαίσιο περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή -η οποία πραγματοποιείται έπειτα από την πρόσφατη πολεμική “Διάσκεψη Ασφάλειας” του ΝΑΤΟ στο Μόναχο- και σκοπεύει στην πρώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και των πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, μέσα από την επιβεβαίωση της πλήρους πρόσδεσης της Ελλάδας στο ευρωατλαντικό άρμα.

Ο Μπλίνκεν, εκτός από την Ελλάδα θα επισκεφτεί επίσης την Τουρκία, το Ισραήλ και την Κύπρο, με σκοπό μια ξεκάθαρη ευθυγράμμιση -παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς- των βασικών ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ένα χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με την οποία κορυφώνεται αυτός ο ιμπεριαλιστικός Πόλεμος που μαίνεται εδώ και (σχεδόν) μια δεκαετία στο ανατολικό ευρωπαϊκό μέτωπο του, η Γ’ Ελληνική “Δημοκρατία” -μέσω σύσσωμου του αστικού πολιτικού προσωπικού της- ασθμαίνοντας προσπαθεί να αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό ρόλο της, προσφέροντας γη και ύδωρ στον ευρωατλαντικό Ιμπεριαλισμό.

Γι’ αυτό και η -από την πρώτη στιγμή- στήριξη του αμερικανοκίνητου καθεστώτος του Ζελένσκι, με την αποστολή πολεμικού υλικού από την νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ του Μητσοτάκη του υιού και την διακομματική “πανηγυρική” υποδοχή στην ελληνική βουλή των ναζιστών του τάγματος Αζόφ. Γι’ αυτό και η ενίσχυση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ που στέριωσε από την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων και λειτουργεί διαλυτικά για τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Γι’ αυτό και η πρόσφατη υπογραφή της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, με την οποία -και τυπικά- πλέον η χώρα μετατρέπεται από άκρη σε άκρη -από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα, από τον Άραξο μέχρι το Στεφανοβίκειο, την Ανδραβίδα κ.α- σε πυριτιδαποθήκη, πάρκινγκ και ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων των Λαών.

Αν λοιπόν το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας πασχίζει για να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν τον “βασικό άξονα σταθερότητας” που αποτελεί “εχέγγυο ειρήνης”, στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο. Το ελληνικό κράτος της ευρωατλαντικής εθνικής ενότητας δαπάνησε το 2022 το 3,8% του ΑΕΠ του για “αμυντικές” δαπάνες, μεγαλύτερο κατά 1,8% από τον στόχο που έχει τεθεί από το ίδιο το ΝΑΤΟ, όντας η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό επί του ΑΕΠ της, μπροστά ακόμα και από τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Μέσα στην υπάρχουσα εμπόλεμη συνθήκη, η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, μόνο προβλήματα φέρνει για τους λαούς. Από τη δική μας πλευρά, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι και οι άνεργες, η ντόπια και μεταναστευτική εργατική Τάξη, δεν έχουμε να προτάξουμε άλλο από τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη που -όπως αποδεικνύεται και έμπρακτα μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς στη Τουρκία, τη Συρία και το Κουρδιστάν- ήταν, είναι & θα είναι το όπλο μας!

Την Αλληλεγγύη μας στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας που γίνονται βορά για τους σχεδιασμούς και κρέας για τα κανόνια αυτού του άδικου ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Την Αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που συνεχίζει να ματώνει υπό την κατοχή του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ, με τη συνένοχη συνεργασία της ελληνικής αστικής τάξης και του κράτους της. Την Αλληλεγγύη μας στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας και του Κουρδιστάν & σ’ όλους τους λαούς των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, τους μόνους ικανούς να υψώσουν οδοφράγματα Αντίστασης & Αγώνα ενάντια στους αιματοβαμμένους “ειρηνικούς” και πολεμικούς σχεδιασμούς της κεφαλαιο-κρατικής-ιμπεριαλιστικής Εξουσίας.

Ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία, την Ευρωατλαντική Εθνική Ενότητα στην Ελλάδα & την πολεμική προπαρασκευή στις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Έξω οι Βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα και παντού.

Μπλόκο στον πολεμοκάπηλο άξονα Ελλάδας – Κύπρου- Αιγύπτου – Ισραήλ.

Οι Λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες και ο δικός μας κύριος Εχθρός είναι εδώ: μέσα στην Ελλάδα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην Αντιιμπεριαλιστική – Αντιπολεμική Διαδήλωση προς την πρεσβεία των ΗΠΑ ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν, την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 19:00 στα Προπύλαια.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα, Φλεβάρης 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *